Ρουκά Μαρία  35 ετών

 • Καθηγήτρια φωνητικής - ορθοφωνίας | Vocal Yoga |Crossover soprano
 • CCM Vocal coach
 • Alexander technique instructor
 • Master in Opera singing
 • Πιστοποιημένη
Καθηγήτρια φωνητικής - ορθοφωνίας | Vocal Yoga |Crossover soprano
CCM Vocal coach
Alexander technique instructor
Master in Opera singing
Μήνυμα στον καθηγητή
8μαθήματα
10έτη εμπειρίας
4πτυχία

All About Voice - Μαθήματα φωνητικής | Ορθοφωνία, Vocal Yoga, online

@allaboutvoice.gr

Η CCM vocal coach Μαρία Ρουκά είναι crossover soprano και jazz vocalist με 10ετή εμπειρία στη διδασκαλία και προετοιμασία τραγουδιστών και ηθοποιών όλων των επιπέδων. Συνεργάζεται ως vocal coach/trainer με δραματικές σχολές σε όλη την Ελλάδα και έχει σπουδαία και πολυσχιδή εκπαιδευτική και καλλιτεχνική δραστηριότητα.

H 10ετής εμπειρία της στη διδασκαλία και προετοιμασία τραγουδιστών και ηθοποιών (όλων των επιπέδων) την αναδεικνύουν ως μία από τις κορυφαίες vocal coaches στην Αθήνα και όχι μόνο.

Διδάσκει φωνητική, κλασικό και σύγχρονο τραγούδι (ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο) και online σε μαθητές σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη (Αυστρία, Ελβετία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Σουηδία, Ολλανδία, Αγγλία, Ιταλία) διαθέτοντας ένα πλήρως οργανωμένο studio ανεβάζοντας τον πήχη στα διαδικτυακά μαθήματα φωνητικής.
Είναι δημιουργός της τεχνικής «Find your unique voice».
Ειδικεύεται στην αγωγή του λόγου και ορθοφωνία. Διδάσκει Vocal yoga, ALEXANDER TECHNIQUE και ορθοφωνία για επιχειρηματίες και επαγγελματίες που επιθυμούν να βελτιώσουν τη φωνή και τον τρόπο ομιλίας τους στην επαγγελματική τους ζωή.
Με την «Find your unique voice» technique ο σπουδαστής φωνής, ανακαλύπτει τον ήχο του, μαθαίνει να διαχειρίζεται τη φωνή του σε όλα τα είδη τραγουδιού με εκπληκτικά αποτελέσματα και εξασφαλίζει την υγεία των φωνητικών του χορδών.

Ήρθε η στιγμή να αγαπήσεις περισσότερο τη φωνή σου και να αναζητήσεις τα εργαλεία για να εξασφαλίσεις την ελευθερία και ευλυγισία του ήχου σου για πάντα.
Ανακάλυψε τις δυνατότητές σου, ανέπτυξε την αυτοπεποίθησή σου, διεύρυνε την αντίληψή σου. Βρες τη μοναδική φωνή σου! Και έλα να ταξιδέψουμε παρέα στο μαγικό κόσμο της φωνητικής τέχνης.
It's All about voice after all.

περισσότερα

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει;

Η CCM vocal coach Μαρία Ρουκά είναι crossover soprano και jazz vocalist με 10 ετή εμπειρία στη διδασκαλία και προετοιμασία τραγουδιστών και ηθοποιών όλων των επιπέδων. Παραδίδει μαθήματα φωνητικής, κλασικού και σύγχρονου τραγουδιού στην Αθήνα και online. Ειδικεύεται στην ορθοφωνία, αγωγή του λόγου και φωνοθεραπεία.

Είναι δημιουργός της τεχνικής FIND YOUR UNIQUE VOICE.

Με την “Find your unique voice” technique ο σπουδαστής φωνής, ανακαλύπτει τον πραγματικό ήχο του, μαθαίνει να διαχειρίζεται τη φωνή του στην ομιλία και σε όλα τα είδη τραγουδιού με εκπληκτικά αποτελέσματα εξασφαλίζοντας την υγεία των φωνητικών του χορδών.


Message for the dreamers
Αν το όνειρό σου είναι να γίνεις επαγγελματίας τραγουδιστής ή ηθοποιός τα μαθήματα φωνητικής του All about voice θα σε οδηγήσουν με απόλυτη επιτυχία στο όνειρό σου.
Η μουσική, το θέατρο, το τραγούδι είναι ένας βαθύτερος τρόπος έκφρασης και δημιουργίας. Και όταν γνωρίζουμε εις βάθος τις τεχνικές αναπνοής, άρθρωσης, σκηνικής ερμηνείας, τα κατάλληλα μυστικά και tips τότε νιώθουμε πραγματικά ζωντανοί και ελεύθεροι πάνω στο stage. Μαζί λοιπόν μπορούμε να φέρουμε το όνειρο ακόμη πιο κοντά.

Με τα A.A.V μαθήματα φωνητικής θα ανακαλύψεις την πραγματική σου φωνή!

Message to the professionals
Αν είσαι ήδη επαγγελματίας του χώρου, ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να αναζητήσεις όλα τα εργαλεία και τις πολύτιμες συμβουλές ώστε να τελειοποιήσεις την τεχνική σου στην ερμηνεία και το τραγούδι, να εξασφαλίσεις τη φωνητική σου υγεία και να αποκτήσεις την αυτοπεποίθηση που πάντα ονειρευόσουν.

Η άγνοια των προβλημάτων που ίσως δημιουργηθούν λόγω της λανθασμένης χρήσης της φωνής, οδηγούν τον επαγγελματία τραγουδιστή ή ηθοποιό να αναπνέει ρηχά, να μιλά και να τραγουδά κακοποιώντας τις φωνητικές του χορδές και συχνά να θεωρεί δεδομένο ότι η φωνή του μπορεί να ”κλείσει” ή να αλλοιωθεί μετά από κάθε πρόβα ή performance.
Η “φωνή” είναι ένα όργανο, πολύ γοητευτικό αλλά και πολύ ευάλωτο.
Ήρθε η στιγμή να αγαπήσεις περισσότερο τη φωνή σου και να αναζητήσεις τα εργαλεία για να εξασφαλίσεις την ελευθερία και ευλυγισία του ήχου σου για πάντα.

Message to all
Πονάει ο λαιμός σου, κουράζεσαι ή βραχνιάζεις μετά από πολύωρη χρήση της φωνής σου; Αναρωτήθηκες αν χρειάζεται να διορθωθεί η θέση του σώματός σου, η άρθρωση και προφορά σου είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά;
Γνωρίζεις ότι η διαφραγματική αναπνοή είναι ένας φυσικός τρόπος αναπνοής και είναι απαραίτητο εργαλείο όλων και όχι μόνο των τραγουδιστών ή ηθοποιών; Όταν αναπνέω διαφραγματικά βελτιστοποιείται η φυσική μου κατάσταση, οξυγονώνεται καλύτερα ο εγκέφαλος, αποβάλλουμε την ένταση της καθημερινότητας και είμαστε πιο συγκεντρωμένοι.

Welcome to All About Voice…

Η βέλτιστη φωνητική υγεία είναι το Α και το Ω, η οποία μπορεί να απογειώσει τη φωνητική απόδοση. Ένας σωστός επαγγελματίας που εκπαιδεύει τη φωνή πρέπει να διαθέτει μεγάλο εύρος γνώσεων στο ανατομικό κομμάτι του μηχανισμού της αναπνοής και της φώνησης.

Γι’ αυτό το λόγο την ομάδα των συνεργατών του A.A.V απαρτίζουν εξειδικευμένοι επιστήμονες, φυσιολόγοι, φωνίατροι, καθηγητές λαρυγγολογίας, πνευμονολόγοι.

Η Μαρία Ρουκά βρίσκεται σε συχνή επικοινωνία και συνεργασία με τους ιατρούς για οποιοδήποτε ζήτημα μπορεί να απασχολήσει κάποιον μαθητή. Επίσης είναι προαιρετική η εξέταση των φωνητικών χορδών για την έναρξη των μαθημάτων (σε ειδικές περιπτώσεις αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση) καθώς έχοντας σαφή εικόνα της κατάστασης των φ.χ. τα μαθήματα μπορούν να ξεκινήσουν και να συνεχιστούν με απόλυτη ασφάλεια για τη φωνητική υγεία του μαθητή.

Σε ποιους απευθύνονται τα μαθήματα;
• Τραγουδιστές jazz – pop – rock – metal,
• Μονωδούς (ερμηνευτές της όπερας)
• Λαϊκούς τραγουδιστές
• Ηθοποιούς, Χορευτές, Musical performers
• Δικηγόρους, Ιατρούς, Καθηγητές – δασκάλους
• Ραδιοφωνικούς παραγωγούς, Δημοσιογράφους, Επαγγελματίες με συχνή έκθεση στη δημόσια ομιλία
• Υποψήφιους φοιτητές μουσικών / θεατρικών σπουδών, Υποψήφιους μαθητές μουσικών σχολείων
• Προετοιμασία σπουδαστών για σχολές μουσικού θεάτρου στο εξωτερικό
• Μαθητές δημοτικού που χρειάζονται λογοθεραπευτική υποστήριξη
• Ασθενείς με τραυματισμούς στις φωνητικές χορδές στα πλαίσια φωνοθεραπείας.

Find Your Unique Voice

Η vocal coach Μαρία Ρουκά θα απαντήσει με χαρά σε κάθε σου απορία για τη δομή των μαθημάτων σε μια 20λεπτη online βιντεοκλήση γνωριμίας.

Αθήνα | Online

περισσότερα

Μαθήματα

Μουσική

Φωνητική

Προετοιμασία για
Εισαγωγή σε Μουσικές Σχολές Εισαγωγή σε Δραματικές Σχολές
Εξυπηρετεί και
Μοντέρνο Τραγούδι

Τέχνες

Θέατρο

Προετοιμασία για
Εισαγωγικές Εξετάσεις Εθνικού Θεάτρου Εισαγωγή σε Δραματικές Σχολές

Τέχνες

Υποκριτική

Προετοιμασία για
Εισαγωγικές Εξετάσεις Εθνικού Θεάτρου Εισαγωγή σε Δραματικές Σχολές
Εξυπηρετεί και
Αυτοσχεδιασμό

Διαθεσιμότητα

ΔευΔευ ΤριΤρι ΤετΤετ ΠεμΠεμ ΠαρΠαρ ΣαβΣαβ ΚυρΚυρ
Πρωί
Μεσημέρι
Απόγευμα

Πτυχία

 • Υπουργείο Παιδείας  (Άλλες Σχολές)

  Master - Καθηγήτρια φωνητικής - ορθοφωνίας | Vocal Yoga |Crossover soprano 2012
 • Royal College of Music (RCM)  (Πανεπιστήμιο εξωτερικού)

  Δίπλωμα - CCM Vocal coach 2017
 • Εθνικό Ωδείο  (Μουσική σχολή - Ωδείο)

  Πτυχίο - Master in Opera singing 2004
 • Freie Universität Berlin  (Πανεπιστήμιο εξωτερικού)

  Πιστοποίηση - Alexander technique instructor 2019

Βιογραφικό

 • 2005 - Σήμερα
  Η crossover σοπράνο Μαρία Ρουκά είναι καθηγήτρια μονωδίας και αγωγής του λόγου ( Find Your Unique Voice Technique) και διδάσκει κλασικό και σύγχρονο τραγούδι, jazz, pop, musical, ορθοφωνία, μελοδραματική και yoga for singers. Συνεργάζεται ως vocal coach/trainer με δραματικές σχολές σε όλη την Ελλάδα και έχει σπουδαία και πολυσχιδή εκπαιδευτική και καλλιτεχνική δραστηριότητα.

  STUDIES – SEMINARS – MASTERCLASSES
  Προτού αφιερωθεί στο τραγούδι μελέτησε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Στο ωδείο ‘’Ρυθμός’’ του Βόλου, συνεχίζει τις σπουδές της στο κλασικό τραγούδι. Στη συνέχεια αποφοιτεί από το Δημ.Ωδείο Λάρισας από το οποίο και αποκτά Δίπλωμα Μονωδίας με βαθμό 10’ ‘’Άριστα Παμψηφεί’’.

  Συνεχίζει τη μελέτη της όπερας και της σύγχρονης μουσικής στο Milazzo της Σικελίας και στο Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin στο Βερολίνο, και παρακολουθεί σεμινάρια (Salvatore Fisichella, Luciana Serra, Bettina Pohle, Brigitte Schmidt, Philippe Forget κ.ά.)και masterclasses συμπληρώνοντας τις σπουδές της στην ερμηνεία jazz & musical theater.Επίσης σπούδασε κλασικό και σύγχρονο χορό και παρακολούθησε τις τρίμηνες θερινές ακαδημίες στο Mediterranean opera and festival ‘’Body Language’’, ‘’Ορθοσωμικής’’, ’’Alexander Technique’’, ‘’Triple Threat’’ , ’’Μελοδραματικής’’..

  ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ | ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  Από το 2008 ήταν μόνιμο μέλος της Χορωδίας Όπερας του ΔΩΛ και εμφανίστηκε στις εξής παραγωγές:
  – όπερα “La traviata’’ του G.Verdi υπό την μουσική διεύθυνση των μαέστρων Χρ.Κτιστάκη και Δ.Κτιστάκη και υπό την σκηνοθετική επιμέλεια του Κ.Λαμπρούλη(2008).
  – οπερέτα ‘’Βαφτιστικός’’, του Θ.Σακκελαριδη (2008) – όπερα του G.Bizet ‘’Carmen’’ (2009) -‘’Μιούζικαλ της Πεντάρας’’ (2010).
  Από μικρή ηλικία ήταν μέλος της Λέσχης Φιλομούσων με μαέστρο την Μάγδα Αλεξανδρή, της Πολυφωνικής χορωδίας του Βόλου του Γιάννη Καρκάλα, της Μικτής χορωδίας του ΔΩΛ με μαέστρο τον Δ.Καρβούνη, της γυναικείας χορωδίας InDonnation με μαέστρο το Δ.Κτιστάκη, οπού υπηρετεί την χορωδιακή μουσική και συχνά αναλαμβάνει ρόλο Σολίστ.

  Το 2009 πρωταγωνίστησε στην όπερα για παιδιά ‘’Ο Μαγικός Αυλός’’ του W .A.Mozart, στην οποία ερμήνευσε τους ρόλους της Ντάμας και του αγοριού.

  Το 2010 συνεργάζεται με το Νίκο Κυπουργό στο μιούζικαλ για μεγάλους κ παιδιά ‘’Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει’’ και πρωταγωνιστεί ως ‘’Μούσα’’. Επίσης πρωταγωνίστησε στις μουσικοθεατρικές παραγωγές :‘’Τα καλύτερά μας χρόνια ξανάρχονται’’ (2007), Jazz cabaret show »ZouBurlesque» (2008), » Stand Up Tragedy» (2009), »Κάτω από τον ουρανό του Παρισιού» (2009) κ.ά.

  Από το 2007 τραγουδάει ως solist σε συναυλίες με ορχήστρα κ ρεσιτάλ με πιάνο στις οποίες αποδίδει έργα των G.Verdi,Ariel Ramirez,R.Strauss, A.Mozart,P.I.Tchaikowski,A.Catalani, T.B.Καζαζόγλου,Α.L.Webber, G.Gershwin, Χατζιδάκι (ΟΡΝΙΘΕΣ), σε όλη την Ελλάδα.

  Επίσης συνεργάζεται με καταξιωμένους μαέστρους όπως Χ. Ηλιάδη, Δ. Κτιστάκη, Δ. Δημόπουλο, Marian Wolny (Rybnik), Κ. Μάτη, Γ. Μηνά, Δ. Καρβούνη, Γ. Καραλάκο, Γ. Καρκάλα , Μ. Αλεξανδρή, Χ. Κτιστάκη, Τ.Πούλιο κ.ά. και τα μουσικά σύνολα κ τις ορχήστρες Συμφωνική ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Συμφωνική ορχήστρα Λάρισας, Δημ.Μητρόπουλος, ΕΝΩΔΕΙΑ, ΙΑΜΒΟΣ, ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ δήμου Λάρισας κ.ά. σε συναυλίες, αφιερώματα σε ελληνικές οπερέτες ,σε αγαπημένα musical, σε μεγάλους συνθέτες πχ. Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Σακελλαρίδη, Γιαννίδη, Χατζηαποστόλου, Σπάρτακο, Σουγιούλ, Μαρούδα, Αττίκ, Μουζάκη, Γούναρη,Μωράκη,SCHUBERT, Beethoven, Gershwin, Andrew Loyd Webber σε όλη την Ελλάδα.

  Υπήρξε επί σειρά ετών, σολίστ της βραβευμένης γυναικείας χορωδίας ”INDONNATION”( της οποίας ήταν ιδρυτικό μέλος ) .

  Το 2014 πρωταγωνίστησε ως Βιβίκα στην οπερέτα του Σακελλαρίδη ”Ο ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟΣ” ,σε σκηνοθεσία Βασίλη Καρμίρη.

  Το 2015 ερμήνευσε το Stabat Mater του Pergolesi συμπράττοντας με το τμήμα εγχόρδων της ΣΟΝΔΛ.

  Παράλληλα η αγάπη της για την jazz την οδηγεί στη δημιουργία των ”LADIES & GENTLEMEN”. Ενός σχήματος απαρτισμένο από 7 μουσικούς με jazz, swing, retro ρεπερτόριο από την ελληνική και διεθνή σκηνή με εναλλακτική ενορχήστρωση και διασκευές γνωστών τραγουδιών με μοντέρνα κ χορευτική προσέγγιση.

  Το 2016 ανέβασε την παράσταση ”A NIGHT AT THE OPERA” με σκηνές από γνωστές όπερες με σκηνικά και κοστούμια των αντίστοιχων εποχών της κάθε όπερας , με την συμμετοχή των μαθητών μονωδών της τάξης της
  Την ίδια χρονιά παρουσίασε την προσωπική της συναυλία με τίτλο ”ΜΕ ΠΑΘΟΣ” με ρεπερτόριο τζαζ και
  ρετρό διασκευασμένα τραγούδια .
  Έχει επίσης ερμηνεύσει τον ρόλο της Κλοτίλδης στην όπερα του Μπελίνι Νόρμα με παραγωγή του Skull of Yoric στη Λάρισα και στο μέγαρο μουσικής στη Βέροια.
  Τα Χριστούγεννα του 2016 ανέβασε την παράσταση ”SO,THIS IS CHRISTMAS” στα πλαίσια των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων των μαθητών της.
  – Καλεσμένη των φίλων της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας σε αρκετές εκδηλώσεις ερμηνεύει ρεπερτόριο από ελληνικές και γερμανικές οπερέτες , λίντερ και άριες, όπως στο αφιέρωμα στην οικογένεια Σίνα.
  Με μόνιμο συνεργάτη της το μαέστρο Κ. Μάτη παρουσίαζαν συχνά στο Θεσσαλικό κοινό σειρές θεματικών συναυλιών.

  Τον Ιανουάριο του 2017 συνέπραξε με τη Συμφωνική ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το μαέστρο Χρήστο Ηλιάδη και άνοιξε τον 2ο παραδοσιακό χορό της Βιέννης ερμηνεύοντας ιταλικές άριες και lieder.
  – Ως μόνιμη συνεργάτης της θεατρικής λέσχης των Φροντιστηρίων ξένων γλωσσών ΦΑΝΗ ΚΑΡΑΝΤΖΟΥ ανέβασε το μιούζικαλ ”Mary Poppins” σε συνέχεια των προηγούμενων ετών οπού αναλαμβάνοντας τη μουσική διδασκαλία και συνοδεία στο πιάνο επιμελήθηκε τα μιούζικαλ ”Η Πεντάμορφη και το τέρας” και ”Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ”.
  – Τον Απρίλιο ανέλαβε τη φωνητική προετοιμασία της χορωδίας όπερας στην παραγωγή ”ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΤΟΥ ΦΙΓΚΑΡΟ” που ανέβηκαν στο ΔΩΛ καθώς και συμμετείχε με σολιστικό ρόλο.
  – Επιμελήθηκε την παράσταση ”HOLLYWOOD, BROADWAY & MORE”, στα πλαίσια εμφανίσεων της τάξης σύγχρονου και κλασικού τραγουδιού του ΔΩΛ΄.
  – Το καλοκαίρι του 17 εμφανίστηκε με τους ”LADIES & GENTLEMEN” σε αρχαιολογικούς χώρους και θερινά θέατρα της Ελλάδος σε μία σειρά παραστάσεων.
  – Τον Σεπτέμβριο του 2017 ερμήνευσε τον ρόλο του ΕΡΩΤΑ στην όπερα του Μοντεβέρντι ”Η ΣΤΕΨΗ ΤΗΣ ΠΟΠΠΕΑΣ”, στη ρωμαϊκή αγορά Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΠΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
  – Στις 20 Οκτώβρη ανέβηκε η Τόσκα του Πουτσίνι στη Λάρισα, παραγωγή της Εταιρίας Λυρικού θεάτρου .
  Η Μαρία Ρουκά προετοίμασε τους χορωδούς κ μονωδούς της παράστασης καθώς κ την παιδική χορωδία, συντόνισε τη χορωδία, διηύθυνε επίσης το off stage χορωδιακό της 2ης πράξης. Το Νοέμβρη η ίδια παράσταση ανέβηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

  Στις 26 κ 27 Ιανουαρίου του 2018 συμμετείχε στους Γάμους του Φίγκαρο στο ΜΜΘ ως σοπράνο σολίστ κ choir coach.
  Θεσσαλονίκης στην οποία συμμετέχει κ πάλι ως music- vocal trainer και σολίστ της χορωδίας.
  - Στις 24 Φεβρουαρίου ανέβασε τα musicals MAMMA MIA κ ALLADIN σε σκηνοθεσία , χορογραφίες και μουσική προετοιμασία της ίδιας στο Palladium στη Λάρισα.
  – Στις 5 κ 6 Μαΐου πρωταγωνίστησε στην οπερέτα “Ο ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟΣ” ως Βιβίκα, συμπράττοντας με το ΔΩΚ (Δημοτικό ωδείο Κοζάνης) κ το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου Χρήστου Κτιστάκη και σκηνοθεσία της Κσσάνδρας Δημοπούλου.
  – Σκηνοθέτησε και ετοίμασε τους σπουδαστές μονωδίας στην παράσταση ”ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ΄΄ στο ΔΩΛ με ρετρό και τζαζ ελληνικά τραγούδια.

  – Στις 12 Δεκεμβρίου 2018 επιμελήθηκε την μουσικοθεατρική παράσταση ”A STARRY NIGHT” όπου συμμετείχαν οι σπουδαστές του τμήματος Κλασικού κ Σύγχρονου τραγουδιού ΔΩΛ. Στην παράσταση οι ερμηνευτές τραγούδησαν τζαζ και musical κομμάτια συνοδευόμενοι από 5μελές μουσικό σχήμα. Στις 22 Δεκεμβρίου , καλεσμένοι της Ιατρικής σχολής Λάρισας η Μαρία Ρουκά και οι μαθητές της πλαισίωσαν μουσικά την εκδήλωση ”Μια Χριστουγεννιάτικη αγκαλιά για την Κένυα”.

  Το Δεκέμβριο του 2018 μετακόμισε στο Salzburg της Αυστρίας ολοκληρώνοντας το course Gesang Musikpädagogik. Επιστρέφει στην Ελλάδα με έδρα πια την Αθήνα συνεχίζοντας την συνεργασία με ωδεία, θεατρικές σχολές και κέντρα δεξιοτήτων από τον Σεπτέμβριο του 2019. Ξεκινά να διδάσκει στο Σύγχρονο ωδείο Αθηνών.

  Τον Οκτώβριο του 19 ερμήνευσε παρέα με το βαρύτονο Γιάννη Κουκουτάρα άριες, λίντερ και ιταλικές καντσονέτες στο ΔΩΛ υπό τη συνοδεία του μαέστρου της ΣΟΛ Χρήστου Κτιστάκη. Επίσης τραγούδησε μαζί με παλαιότερους διπλωματούχους πλέον μαθητές της, στη Βιεννέζικη Βραδιά που κάθε χρόνο πραγματοποιεί ο σύλλογος φίλων της συμφωνικής ορχήστρας Λάρισας.  Επίσης, έρχονται να προστεθούν στην καλλιτεχνική δραστηριότητα των μαθητών του All about voice άκρως επιτυχημένες εμφανίσεις της ίδιας και των μαθητών της σε πανέμορφους χώρους σε συνεργασία με το μαέστρο Θέμη Σαμαντζή και πολλούς ακόμη εξαίρετους μουσικούς.

  Ερμήνευσε στο Φεστιβάλ Ρεματιάς Χαλανδρίου στις 24 Ιουλίου του 2020 άριες από οπερέτες της περιόδου του τέλους των Βαλκανικών Πολέμων έως και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο υπό την πιανιστική συνοδεία του Μάριου Καζά.

  Το 2020 συνεργάστηκε με το Εργαστήρι Θεάτρου ΔΡώΜΕΝΑ και τη θεατρολόγο Στέφη Θεοδότου ως instructor στο Εργαστήρι Φωνητικής και Ερμηνείας με τίτλο “Φωνή και Δράμα”.

  Μαθητές της διακρίνονται κάθε χρόνο στο The Voice Gr όπως οι Νίκος Νταλάκας (τελικός 2020), Μαρκέλλα Διαμαντή (battles 2021), Άρια Καβαλάρη (battles 2021), Λυδία Καλογιάννη, Ηρώ Ηλιόπουλου κ.ά.

  Διδάσκει τα μυστικά της δημόσιας ομιλίας και ορθοφωνίας σε ομαδικά σεμινάρια ή one to one μαθήματα σε επιχειρήσεις, εταιρείες και θεατρικές σχολές.

  Τον Δεκέμβριο του 2020 κυκλοφόρησε το τραγούδι της Pandemy of Love με σαφή αναφορά στην πανδημία και με ένα τεράστιο μήνυμα αγάπης και συμπαράστασης.

  Είναι επίσης ραδιοφωνική παραγωγός στο Jazz Breeze Radio και κάθε Κυριακή στις 5.00μμ στην εκπομπή της Jazz Vox, παρουσιάζει τις μεγαλύτερες φωνές της διεθνούς τζαζ σκηνής.

Προσφορές

 • Δωρεάν το πρώτο μάθημα
 • Έκπτωση σε ανέργους
 • Έκπτωση σε πολύτεκνους
 • Έκπτωση σε αδέρφια
 • Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες

Υπηρεσίες

 • Ξενόγλωσσοι μαθητές
 • Μαθησιακές δυσκολίες
 • Άτομα με ειδικές ανάγκες
 • Προσωπικές σημειώσεις
 • Προετοιμασία για πανεπιστήμια εξωτερικού

Αξιολογήσεις

 • 5.0

  9 κριτικές
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
  Θα πρέπει να συνδεθείτε
  για να μπορέσετε να αξιολογήσετε.
 • Διονύσης Πυροβολισιάνος

  03 Απρ 2022

  Εξαιρετική επαγγελματίας και πολύ ζεστός άνθρωπος! Με βαθιά γνώση στη μουσική και το τραγούδι και μεγάλη μεταδοτικότητα. Μέσα από την εξατομικευμένη προσέγγιση και τη συστηματικότητα στις τεχνικές, με έχει βοηθήσει να αναπτύξω δεξιότητες που δεν πίστευα ότι θα καταφέρω. Την συνιστώ ανεπιφύλακτα!

 • Helena Samara

  14 Φεβ 2022

  Η Μαρία Ρουκά έχει αλλάξει προς το καλύτερο όχι μόνο τον τρόπο που τραγουδάω αλλά και τον τρόπο που σκέφτομαι. Εξασφάλισε υγεία στη φωνή μου και χρησιμοποίησε τις ατελείωτες γνώσεις της για να με βοηθήσει να γίνω η καλύτερη έκδοση του εαυτού μου. Το μάθημα μαζί της είναι διασκεδαστικό και δημιουργικό. Κάθε φορά που τη βλέπω έχει κάτι καινούργιο να μου μάθει. Ανεξάρτητα από το πόσες ώρες έχει κάνει μάθημα πριν από εμένα, η θετική της ενέργεια παραμένει στα ύψη. Σε επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο προσφέρει απλόχερα την πολύτιμη βοήθεια της. Φοβερός άνθρωπος, χαίρομαι πολύ που είμαι και εγώ ένα από τα «μπουμπούκια της», όπως μας αποκαλεί!

 • 20 Νοε 2021

  Ότι καλύτερο μου έχει συμβεί. Όταν κερδίζουμε χρήματα οπα την φωνή μας οφείλουμε να επενδύσουμε και χρήματα στη φωνή μας. Η Μαρία είναι αυτο που λέγανε πήγανε σε καλή μεριά. Ειμαι επαγγελματίας. Όμως αναπνέω λάθος και τεχνικά χρειάζομαι δουλειά. Στα χέρια αυτής της Θεάς βρίσκω το δρόμο του φωτός που ονειρεύομαι για εμένα και τη φωνή μου! Είναι αυτονόητο αλλά θα το πω..είδα από τα πρώτα μαθήματα αισθητή διαφορά στην ΥΓΕΙΑ της φωνής μου.

 • Γιωτα Χαρουλη

  14 Μαρ 2021

  Ξεκίνησα μαθήματα φωνητικής σχεδόν ένα χρόνο πριν κ έχω δει τεράστια διαφορά στην φωνή μου. Η Μαρία είναι πολύ καλή γνωστής του αντικειμένου με αξιοθαύμαστη ευρηματικότητα. Αντιλαμβάνεται ότι όλοι οι μαθητές δεν καταλαβαίνουν με τον ίδιο τρόπο. Ως εκ τούτου, βρίσκει πολλαπλούς τρόπους να σου εξήγησε κάτι κ να σε πείσει ότι το σώμα σου είναι ένα μουσικό όργανο που πρέπει να μάθεις να το παίζεις. Έχει παρά πολύ υπομονή κ πολύ ενέργεια να σου αφιερώσει. Κ στο τέλος της ημέρας, θα τραγουδήσεις σωστά. Εξαιρετική μουσικός.