Ξένες γλώσσες Τι είναι το Delf B2 και σε ποιους απευθύνεται

Τι είναι το Delf B2 και σε ποιους απευθύνεται

Το Delf B2, που παρέχεται από το Γαλλικό Υπουργείο Παιδείας, πιστοποιεί την καλή γνώση της καθομιλουμένης γαλλικής γλώσσας και ότι o κάτοχός του πληροί τις προϋποθέσεις εισαγωγής στα γαλλικά πανεπιστήμια. Το Delf B2 έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει υψηλού επιπέδου εκμάθηση της γλώσσας σε όσους επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τα γαλλικά για επαγγελματικούς ή ακαδημαϊκούς σκοπούς.

Το DELF B2 αντιστοιχεί στο CEFR B2 (το CEFR είναι το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες). Σύμφωνα με το CEFR, ο υποψήφιος μπορεί να παρακολουθήσει ή να μιλήσει για ένα οικείο θέμα ή να συμμετέχει σε μια συζήτηση για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Μπορεί να επιχειρηματολογήσει για να υπερασπιστεί τη γνώμη του, να εξηγήσει την άποψή του και να διαπραγματευτεί. Μπορεί να αναζητήσει κείμενα για σχετικές πληροφορίες και να κατανοήσει λεπτομερείς οδηγίες ή συμβουλές. Είναι επίσης σε θέση να κρατάει σημειώσεις ενώ κάποιος μιλάει ή να γράψει ένα γράμμα που περιλαμβάνει μη τυπικά αιτήματα.

Οι απαιτήσεις του Delf B2

Το Delf B2 απαιτεί εκτός από ένα καλό επίπεδο γαλλικών και μια αρκετά καλή γνώση πολιτιστικών και κοινωνικών γαλλικών θεμάτων. Θα πρέπει επίσης να κατανοήσετε τον τρόπο με τον οποίο οι Γάλλοι δίνουν εξετάσεις, ο οποίος μπορεί να είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν που έχετε συνηθίσει στη χώρα σας.

Εάν έχετε ήδη περάσει το Delf B1, θα έχετε την εμπειρία της στρατηγικής των εξετάσεων. Στο Delf B2, εξακολουθούμε να συναντάμε τις τέσσερις γλωσσικές δεξιότητες ανάγνωσης, γραφής, ακρόασης και ομιλίας όπου η καθεμία αντιστοιχεί σε 25 από τους 100 συνολικά βαθμούς της εξέτασης. Θα πρέπει να συγκεντρώσετε 50 βαθμούς για να λάβετε έναν βαθμό επιτυχίας και τουλάχιστον 5 στα 25 σε κάθε ενότητα.

Σε ποιους απευθύνεται το Delf B2

Ακαδημαϊκά, πολλά γαλλόφωνα πανεπιστήμια μπορεί να ζητήσουν το DELF ως απόδειξη γλωσσικής επάρκειας για την εισαγωγή ενός διεθνούς φοιτητή. Επίσης, πολλοί υποψήφιοι θέλουν να αποκτήσουν το Delf B2 για να βελτιώσουν το βιογραφικό τους και τις επαγγελματικές τους προοπτικές, καθώς αποτελεί ένα επίσημο δίπλωμα γαλλικών και αναγνωρίζεται από πολλές διεθνείς εταιρείες και οργανισμούς.

Προετοιμασία για το Delf B2 

Όσο για την προετοιμασία, τα ιδιαίτερα μαθήματα γαλλικών είναι σχεδιασμένα για να ανταποκριθούν στις ανάγκες και τους χρόνους σας και να σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε σωστά όλες τις δοκιμασίες μέσω ειδικών τεστ, αλλά και να επιμείνετε στην ενότητα ή τις ενότητες που χρειάζεστε μεγαλύτερη βελτίωση. Βρείτε στο instateacher.gr τους καλύτερους καθηγητές γαλλικών για ιδιαίτερα μαθήματα και ξεκινήστε άμεσα την προετοιμασία για το DELF.