Ξένες γλώσσες Τι είναι το Lower Michigan ECCE

Τι είναι το Lower Michigan ECCE

Το Certificate of Competency in English (ECCE) γνωστό και ως Lower Michigan είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πτυχίο για την γνώση της αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο high-intermediate (B2 CEFR). Το ECCE χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς σκοπούς από εκπαιδευτικά ιδρύματα, κρατικούς φορείς και επιχειρήσεις.

Οι υποψήφιοι εξετάζονται σε 4 ενότητες -γραφή, ακρόαση, ανάγνωση, ομιλία- εκ των οποίων οι τρεις πρώτες πραγματοποιούνται μαζί. Στο τεστ του writing θα πρέπει να απαντήσετε σε μία από τις δύο επιλογές. Οι ερωτήσεις listening και reading είναι πολλαπλής επιλογής και έχουν μία σωστή απάντηση. Το speaking εξετάζεται χωριστά και μπορεί να προγραμματιστεί είτε πριν είτε μετά τη γραπτή εξέταση.

Πώς βαθμολογείται

Η βαθμολογία είναι κλιμακωτή, κυμαίνεται από 0 έως 1.000 για κάθε ενότητα του τεστ και η συνολική βαθμολογία προκύπτει από το μέσο όρο. Στους εξεταζόμενους ECCE που επιτυγχάνουν συνολική βαθμολογία 650 ή υψηλότερη, απονέμεται το Certificate of Competency και σε όσους επιτύχουν συνολική βαθμολογία 840 ή υψηλότερη σε όλες τις ενότητες του τεστ, απονέμεται το Certificate of Competency with Honors.

Το ECCE στοχεύει στο υψηλό ενδιάμεσο (Β2) επίπεδο του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR). Σε αυτό το επίπεδο γνώσης αγγλικών οι μαθητές:

  • Κατανοούν τις κύριες ιδέες σύνθετων κειμένων τόσο για συγκεκριμένα όσο και για αφηρημένα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών συζητήσεων στον τομέα εξειδίκευσής τους.
  • Αλληλεπιδρούν με έναν βαθμό ευχέρειας και αυθορμητισμού που καθιστά δυνατή την τακτική επικοινωνία με φυσικούς ομιλητές.
  • Μπορούν να γράψουν ένα σαφές, λεπτομερές κείμενο για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και να αναλύσουν μια άποψη σχετικά με ένα επίκαιρο ζήτημα, αναπτύσσοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα διαφόρων θέσεων.

Το Lower Michigan ECCE εξετάζει την πραγματική ικανότητα των μαθητών στην αγγλική γλώσσα, προσεγγίζοντας τα είδη εργασιών που είναι πιθανό να συναντήσουν στην καθημερινότητα.

Πότε μπορώ να δώσω εξετάσεις για ECCE;

Οι εξετάσεις για το ECCE πραγματοποιούνται δύο φορές το χρόνο με διαφορά περίπου έξι μηνών, από εξουσιοδοτημένα εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο. Το περιεχόμενο της εξέτασης είναι μοναδικό κάθε φορά ώστε οι μαθητές να μπορούν να δώσουν εξετάσεις περισσότερες από μία φορές.

Πώς να προετοιμαστώ για το ECCE;

Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι θα αποκτήσετε το πιστοποιητικό με την πρώτη φορά είναι τα ιδιαίτερα μαθήματα με έναν δάσκαλο αγγλικών που κατέχει εμπειρία στην προετοιμασία για τις εξετάσεις του Lower Michigan.