Ξένες γλώσσες IELTS: Γιατί θεωρείται το πιο αξιόπιστο τεστ αγγλικών και γιατί να το επιλέξετε

IELTS: Γιατί θεωρείται το πιο αξιόπιστο τεστ αγγλικών και γιατί να το επιλέξετε

Το IELTS (International English Language Testing System) είναι το πιο δημοφιλές τεστ αγγλικής γλώσσας στον κόσμο για θέσεις εργασίας, σπουδές και μετανάστευση. Περισσότεροι από 10.000 οργανισμοί το εμπιστεύονται ως αξιόπιστο δείκτη της ικανότητας ενός ατόμου να επικοινωνεί στα αγγλικά.

Το IELTS εξετάζει τις γνώσεις αγγλικών σας στους τέσσερις βασικούς τομείς -ανάγνωση, γραφή, ομιλία, ακρόαση- και διατίθεται σε δύο εκδοχές:

-Το IELTS Academic, το οποίο απευθύνεται σε όσους υποβάλλουν αίτηση για εισαγωγή σε κολέγιο ή πανεπιστήμιο σε μια αγγλόφωνη χώρα.

-Το IELTS General Training, το οποίο απευθύνεται σε όσους μετακομίζουν σε μια αγγλόφωνη χώρα (συνήθως το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία ή τον Καναδά) ή/και που κάνουν αίτηση σε προγράμματα κατάρτισης ή θέσεις εργασίας στις εν λόγω χώρες.

Άτομα κάθε ηλικίας δίνουν τις εξετάσεις IELTS ενώ το σύστημα του θέτει τα πρότυπα για τις εξετάσεις αγγλικών για περισσότερα από 30 χρόνια. Το περιεχόμενό του αναπτύχθηκε από μια διεθνή ομάδα ειδικών και υποβάλλεται σε εκτεταμένη έρευνα για να διασφαλιστεί ότι παραμένει δίκαιο και αμερόληπτο για οποιονδήποτε υποψήφιο ανεξαρτήτως εθνικότητας, καταγωγής, φύλου, τρόπου ζωής ή τοποθεσίας.

Το IELTS δημιουργήθηκε από ορισμένους από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες αξιολόγησης γλωσσών στον κόσμο για να δοκιμάσει το πλήρες φάσμα των δεξιοτήτων που απαιτούνται για να σπουδάσετε ή να εργαστείτε με επιτυχία σε μια αγγλόφωνη χώρα.

Τι βαθμολογία χρειάζεστε για να περάσετε το IELTS;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη βαθμολογία. Η βαθμολογία που πρέπει να πετύχετε θα εξαρτηθεί από τον στόχο σας. Εάν κάνετε αίτηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για παράδειγμα, το πανεπιστήμιο απαιτεί συγκεκριμένη βαθμολογία. Το ίδιο ισχύει αν κάνετε αίτηση για δουλειά. Είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με το ίδρυμα στο οποίο κάνετε αίτηση για να μάθετε τι βαθμολογία θα χρειαστείτε. Τα ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών με έναν έμπειρο στην προετοιμασία για IELTS δάσκαλο αγγλικών, θα σας βοηθήσουν να πετύχετε την επιθυμητή βαθμολογία.

Γιατί να το επιλέξετε

1. Είναι κατάλληλο για τα πανεπιστήμια. Χιλιάδες αξιόπιστα πανεπιστήμια και κολέγια του κόσμου δέχονται τα αποτελέσματα του IELTS ως απόδειξη επάρκειας της αγγλικής γλώσσας.

2. Είναι κατάλληλο για επαγγελματίες. Οι επαγγελματικοί φορείς εγγραφής σε πολλούς κλάδους, όπως η λογιστική, η μηχανική, η νομική, η ιατρική, η νοσηλευτική, η φαρμακευτική και οι διδακτικοί φορείς σε πολλές χώρες δέχονται βαθμολογίες IELTS. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να το αποκτήσετε για την επαγγελματική εγγραφή σας σε μια αγγλόφωνη χώρα.

3. Είναι κατάλληλο για μετανάστευση. Οι περισσότερες κυβερνήσεις προτιμούν τις βαθμολογίες IELTS ως απόδειξη των γλωσσικών σας δεξιοτήτων από οποιοδήποτε άλλο τεστ αγγλικής γλώσσας ως προϋπόθεση για μόνιμη κατοικία. Το IELTS General Training test είναι το μόνο μη ακαδημαϊκό τεστ που διατίθεται για μετανάστευση στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

IELTS VS TOEFL

Είναι τα δύο πιο ευρέως αποδεκτά πιστοποιητικά αγγλικών παγκοσμίως, όμως, το IELTS χρησιμοποιείται κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και τον Καναδά, ενώ το TOEFL χρησιμοποιείται κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εξέταση TOEFL έχει μεγαλύτερη διάρκεια από την εξέταση IELTS.

Υπάρχει μόνο μία εκδοχή της εξέτασης TOEFL: ακαδημαϊκά αγγλικά ενώ το IELTS, όπως αναφέραμε, έχει δύο εκδοχές: ακαδημαϊκή και γενική.

Στις εξετάσεις TOEFL, η εξέταση του speaking πραγματοποιείται μέσω ηχογράφησης. Στην εξέταση IELTS, πραγματοποιείται πρόσωπο με πρόσωπο με έναν εξεταστή.