Ξένες γλώσσες C2 Proficiency: Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικά για το πιο δημοφιλές πτυχίο αγγλικών

C2 Proficiency: Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικά για το πιο δημοφιλές πτυχίο αγγλικών

Εάν μαθαίνετε ή θέλετε να βελτιώσετε τα αγγλικά σας, σίγουρα έχετε ακούσει για το C2 Proficiency (CPE) του Cambridge.

Τα πιστοποιητικά Cambridge English είναι από τα πιο δημοφιλή και αναγνωρισμένα πιστοποιητικά αγγλικών στον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, αυτά τα πιστοποιητικά αναγνωρίζονται από 20.000 πανεπιστήμια, εταιρείες και κυβερνητικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο και χρησιμοποιούνται για την απόδειξη γνώσης της γλώσσας. H Cambridge English είναι μία από τις εταιρείες πίσω από το IELTS, το πιο δημοφιλές τεστ αγγλικής γλώσσας για σκοπούς εκπαίδευσης και μετανάστευσης. Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν, ότι οι εξετάσεις C1 Advanced και C2 Proficiency απολαμβάνουν παρόμοια επίπεδα αναγνώρισης παγκοσμίως.

Οι εξετάσεις Cambridge English βασίζονται σε πραγματικές καταστάσεις και δεν αποτελούν απλώς μια τυπική διαδικασία, αλλά σε προετοιμάζουν για την καθημερινή ζωή, τη δουλειά ή το πανεπιστήμιο και συμβάλλουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας. Αποκτώντας ένα πιστοποιητικό Cambridge μπορείτε να γίνετε δεκτοί στο πανεπιστήμιο που επιθυμείτε, να ενισχύσετε την καριέρα σας, ή να επικοινωνείτε καλύτερα με τους ανθρώπους γύρω σας σε μια αγγλόφωνη χώρα.

Ένας μαθητής που αποκτά το πιστοποιητικό Cambridge C2 έχει κατακτήσει την αγγλική γλώσσα σε σχεδόν native επίπεδο και μπορεί να σπουδάσει ή να εργαστεί σε οποιοδήποτε αγγλόφωνο περιβάλλον. Το Proficiency C2 είναι το υψηλότερο επίπεδο εξέτασης γενικής αγγλικής γλώσσας που διεξάγεται από τις Εξετάσεις ESOL του Πανεπιστημίου του Cambridge.

Ενδιαφέροντα στατιστικά

Κάθε χρόνο, πάνω από 5 εκατομμύρια άνθρωποι σε 130 χώρες δίνουν τις εξετάσεις Cambridge English – τα πιστοποιητικά αναγνωρίζονται από περισσότερα από 20.000 ιδρύματα: εργοδότες, σχολεία, κρατικούς φορείς.

Οι ηλικίες των κατόχων πιστοποιητικών αγγλικών σε όλο τον κόσμο χαμηλώνουν όλο και περισσότερο. Η ηλικιακή ομάδα που ενδιαφέρεται περισσότερο για το Proficiency C2 είναι μαθητές γυμνασίου/λυκείου. Το μεγαλύτερο ποσοστό εξεταζομένων -το 40%- είναι μαθητές γυμνασίου, ενώ μόλις πριν από μια δεκαετία ήταν εργαζόμενοι.

Προετοιμασία για το Proficiency C2

Αν ενδιαφέρεστε να ξεκινήσετε προετοιμασία για να δώσετε για C2 Proficiency αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, βρείτε σήμερα κιόλας στο instateacher.gr εκατοντάδες καθηγητές αγγλικών με εμπειρία στην προετοιμασία για το C2 Proficiency. Τα ιδιαίτερα μαθήματα έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να σας προετοιμάσουν για τις εξετάσεις αυτές ώστε να σας εξασφαλίσουν ότι θα πετύχετε στο συντομότερο δυνατό διάστημα.