Ξένες γλώσσες Σύγκριση πτυχίων lower και ποιες βαθμολογίες αντιστοιχούν στο επίπεδο Β2

Σύγκριση πτυχίων lower και ποιες βαθμολογίες αντιστοιχούν στο επίπεδο Β2

Το επίπεδο Β2 της αγγλικής επάρκειας είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τους μαθητές αγγλικών. Με την απόκτησή του πιστοποιείται η πολύ καλή γνώση αγγλικών και η ικανότητα τους να επικοινωνούν με άνεση τόσο στην καθημερινότητα όσο και σε πιο απαιτητικές εργασίες.
 
Το επίπεδο Β2 στην αγγλική επάρκεια, όπως ορίζεται από το CEFR, αντιπροσωπεύει τον «ανεξάρτητο ομιλητή». Σε αυτό το επίπεδο, οι μαθητές αγγλικών μπορούν:
 
  • Να κατανοούν τις κύριες ιδέες ενός πολύπλοκου κειμένου τόσο σε συγκεκριμένα όσο και σε αφηρημένα θέματα.
  • Να αλληλεπιδρούν με φυσικούς ομιλητές με σχετική ευχέρεια και αυθορμητισμό.
  • Να γράφουν ένα σαφές, λεπτομερές κείμενο για διάφορα θέματα.
 
Εκτός από το εξαιρετικά δημοφιλές Β2 First του Cambridge, γνωστό και ως lower, το TOEFL είναι μια επίσης ευρέως αναγνωρισμένη εξέταση για την αξιολόγηση του επιπέδου των Αγγλικών. Πώς ευθυγραμμίζονται οι βαθμολογίες του TOEFL με το επίπεδο Β2;
Για να θεωρηθείτε επίπεδο Β2, θα πρέπει να στοχεύσετε σε συνολική βαθμολογία TOEFL από 87 έως 109. Πιο αναλυτικά, θα πρέπει να λάβετε ανά ενότητα που θα εξεταστείτε:
 
Ανάγνωση: 22 έως 24
Ακρόαση: 18 έως 23
Ομιλία: 18 έως 25
Γραφή: 24 έως 26
 
Επίπεδο CEFR B2 και TOEFL
Όταν επιτυγχάνετε μια βαθμολογία TOEFL εντός αυτού του εύρους (87 έως 109), μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι έχετε κατακτήσει το επίπεδο CEFR B2. Αυτό σημαίνει ότι είστε πλέον ανεξάρτητος ομιλητής της γλώσσας. 
 
Το B2 First ισοδυναμεί επίσης με βαθμολογία IELTS μεταξύ 5,5 και 6,5. Με αυτή τη βαθμολογία μπορείτε να επικοινωνείτε εύκολα και αυθόρμητα με σαφή και λεπτομερή τρόπο. Είστε σε θέση να καταλαβαίνετε όταν ακούτε και διαβάζετε και να γίνεστε κατανοητοί όταν μιλάτε ή γράφετε αγγλικά στις περισσότερες περιπτώσεις, ενώ ταυτόχρονα έχετε την ευκαιρία να γίνετε δεκτοί σε ορισμένα κορυφαία πανεπιστήμια. Σε αντίστοιχο επίπεδο βρίσκεται και το ECCE του Michigan. Το ECCE όμως βαθμολογείται συγκεντρωτικά. Η συνολική βαθμολογία επιτρέπει στους μαθητές που είναι αδύναμοι σε έναν τομέα να τον αντισταθμίσουν με καλύτερη επίδοση σε έναν άλλο τομέα. Αυτό σημαίνει ότι αν αποτύχετε σε μία από τις τέσσερις ενότητες (Speaking, Listening, Grammar-Vocabulary-Reading, Writing) μπορείτε να περάσετε το ECCE εάν οι βαθμολογίες σας στις άλλες ενότητες είναι σημαντικά υψηλότερες από το ελάχιστο επίπεδο επιτυχίας.
 
Στο instateacher.gr θα βρείτε εκατοντάδες καθηγητές για ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών με εμπειρία στην προετοιμασία για όλα τα πτυχία lower.