Ξένες γλώσσες Πώς να μάθω αγγλικά μόνος μου στο σπίτι εύκολα και γρήγορα

Πώς να μάθω αγγλικά μόνος μου στο σπίτι εύκολα και γρήγορα

Εάν έχετε αποφασίσει να μάθετε αγγλικά μόνοι σας και είστε αρχάριοι ίσως νιώθετε μπερδεμένοι, και παρόλο που υπάρχουν πολλές μέθοδοι, δεν γνωρίζετε από πού να ξεκινήσετε.

Πώς να μάθω αγγλικά: Δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε πρώτα και πώς να μάθετε δωρεάν αγγλικά στο σπίτι με τον πιο ευχάριστο και αποτελεσματικό τρόπο.

Ξεκινήστε από τις πιο απλές/καθημερινές λέξεις

Κανείς δεν ξεκινά να μαθαίνει τη γλώσσα μελετώντας εξειδικευμένο λεξιλόγιο. Για να ξεκινήσετε, αναζητήστε τις πιο κοινές λέξεις και φράσεις και προσπαθήστε να μάθετε πώς να τις χρησιμοποιείτε σωστά. Κατά κανόνα, ένα τέτοιο λεξιλόγιο αφορά την καθημερινότητά σας. Προσπαθήστε δηλαδή να μάθετε πρώτα όλες τις λέξεις που θα χρησιμοποιούσατε καθημερινά.

Κάντε τακτική επανάληψη όσα έχετε μάθει

Ακόμη και αν μάθετε δεκάδες φράσεις και εκφράσεις σε μια μέρα δυστυχώς δεν θα θυμάστε τις περισσότερες από αυτές σε μερικές εβδομάδες χωρίς τακτική επανάληψη. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να τις απομνημονεύσετε, όπως οι παρακάτω:

-Κατεβάστε μια εφαρμογή εκμάθησης αγγλικών

-Φτιάξτε μόνοι σας flashcards με λέξεις που έχετε μάθει και κρατήστε τις σε κοινή θέα

-Προσπαθήστε να τις λέτε, κάθε φορά που ταιριάζουν με τη συζήτηση, σε έναν φίλο που γνωρίζει καλά τη γλώσσα

Επιλέξτε την κατάλληλη μεθοδολογία

Πώς να μάθω αγγλικά μόνος μου στο σπίτι: Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές μάθησης σήμερα και οι μαθητές δεν χρειάζεται να κάθονται για ώρες πάνω από βαρετά βιβλία. Επιλέξτε όποια μέθοδο σας ταιριάζει και ξεκινήστε αμέσως. Το μυστικό για να τα καταφέρετε μόνοι σας είναι το τακτικό διάβασμα, καθώς είναι ο καλύτερος τρόπος για τον εγκέφαλο να απορροφά πληροφορίες. Μελετώντας τακτικά θα μπορέσετε να μάθετε αγγλικά μόνοι σας στο σπίτι γρήγορα και αποτελεσματικά!

Φτιάξτε ένα πλάνο μελέτης

Το πλάνο μελέτης σας θα πρέπει να περιλαμβάνει κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το τι πρόκειται να μάθετε και πώς θα το μελετήσετε. Για παράδειγμα, εάν ο στόχος σας είναι να βελτιώσετε την ανάγνωση στα αγγλικά, το πλάνο μελέτης σας θα πρέπει να περιλαμβάνει δραστηριότητες που βοηθούν στην ανάγνωση, όπως:

-Εκμάθηση νέου λεξιλογίου

-Ανάγνωση κειμένων και σύνταξη περιλήψεων

-Ασκήσεις γραμματικής

Βεβαιωθείτε ότι το πλάνο σας έχει διαφορετικούς τρόπους εκμάθησης για να διατηρήσετε το ενδιαφέρον σας.

Πώς να μάθω αγγλικά εύκολα και γρήγορα - Εξασκηθείτε στο Speaking

Πώς να μάθω αγγλικά εύκολα και γρήγορα: Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μάθετε αγγλικά εύκολα και γρήγορα μιλώντας στο σπίτι.

Πρώτα, επιλέξτε μια αγγλική προφορά. Διαφορετικά μέρη χρησιμοποιούν διαφορετικές προφορές, καθώς και διαφορετικό λεξιλόγιο. Οι δύο πιο δημοφιλείς προφορές είναι τα αμερικανικά αγγλικά και τα βρετανικά αγγλικά. Συνιστούμε να επιλέξετε μία από αυτές.

Στη συνέχεια, εξασκηθείτε στο να ακούτε την αγγλική προφορά που έχετε επιλέξει. Η εξάσκηση στην ακρόαση θα σας βοηθήσει να μάθετε τους ήχους της αγγλικής γλώσσας. Επαναλάβετε αυτό που λένε οι χαρακτήρες της ταινίας που βλέπετε. Σειρές όπως το "FRIENDS" είναι ιδανικές για να μάθετε: ήδη την έχετε παρακολουθήσει οπότε μπορείτε να αφοσιωθείτε στην ομιλία, η γλώσσα είναι αρκετά απλή, ώστε να μπορείτε να κατανοείτε τις περισσότερες φράσεις ακόμη και χωρίς υπότιτλους και επίσης είναι γεμάτη λέξεις αργκό, ώστε να αποκτήσετε μια αίσθηση για το πώς επικοινωνούν οι φυσικοί ομιλητές στην καθημερινότητα.

Διαβάστε ένα βιβλίο δυνατά ή τραγουδήστε τα αγαπημένα σας αγγλικά τραγούδια. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιώσετε την ομιλία και την προφορά σας—ακόμα και μόνοι σας.

Φυσικά, ο καλύτερος τρόπος είναι να μιλάτε με έναν φυσικό ομιλητή της αγγλικής. Θα εξασκηθείτε στο να ακούτε, να κατανοείτε και να απαντάτε με τον σωστό τρόπο. Αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να μάθετε σωστά και εύκολα.

Πώς να μάθω τους χρόνους στα αγγλικά

Πώς να μάθω τους χρόνους στα αγγλικά. Παρόλο που δεν υπάρχει τρόπος να τους απλοποιήσετε και να τους μάθετε γρήγορα, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι:

Διαχωρίστε τους χρόνους - παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Εστιάστε σε μία κατηγορία - Μην προσπαθείτε να μάθετε όλους τους χρόνους ταυτόχρονα. Πάρτε το χρόνο σας, διαφορετικά, θα υπάρξει σύγχυση. Ξεκινήστε από το παρελθόν, κατακτήστε το και μετά προχωρήστε.

Μάθετε τη γραμματική - Πρέπει να ξέρετε πώς να σχηματίζετε χρόνους και ο μόνος τρόπος για να το κάνετε είναι να μάθετε τη γραμματική τους.

Μιλήστε - Στον καθρέφτη ή σε οποιονδήποτε νιώθετε άνετα! Μόλις νιώσετε ότι έχετε μάθει καλά τους χρόνους, χρησιμοποιήστε τους ενώ μιλάτε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Εάν παρόλα αυτά δείτε ότι δυσκολεύεστε να μάθετε μόνοι σας, βρείτε ένα δάσκαλο αγγλικών στο instateacher.gr που θα δημιουργήσει για εσάς ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα και θα παρακολουθεί την πρόοδό σας. Είτε χρειάζεται να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στη γραφή ή την ομιλία ή να μάθετε καλύτερα γραμματική, τα ιδιαίτερα μαθήματα με έναν επαγγελματία δάσκαλο είναι ιδανικά για να επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα το συντομότερο δυνατό.