Ξένες γλώσσες Πώς να μάθω γρήγορα γαλλικά

Πώς να μάθω γρήγορα γαλλικά

Έχετε αποφασίσει να μάθετε την πέμπτη πιο ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο αλλά δεν είστε σίγουροι πώς να ξεκινήσετε; Ακολουθούν χρήσιμες συμβουλές για να μάθετε γαλλικά πιο εύκολα και γρήγορα.

Πώς να μάθω γαλλικά: Για να μάθετε γαλλικά, χρειάζεστε ένα πλάνο μελέτης. Μια δομημένη προσέγγιση, η οποία ξεκινά από την αρχή και σιγά-σιγά αλλά σταθερά χτίζεται σε μια σωστή και σταθερή βάση. Το πλάνο αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει τα παρακάτω 4 κύρια σημεία για να μάθετε γαλλικά με επιτυχία:

  • Γαλλική προφορά, σύγχρονη και παραδοσιακή.
  • Γραμματική, δοσμένη με τρόπο που μπορείτε να κατανοήσετε.
  • Συζυγίες γαλλικών ρημάτων, με σαφή εξήγηση για το πότε πρέπει να χρησιμοποιείτε τους διαφορετικούς χρόνους των γαλλικών, σύγκριση με την ελληνική γλώσσα και πάρα πολλά παραδείγματα στα γαλλικά για να αναπτύξετε μια αίσθηση για τις χρήσεις των χρόνων και των συζεύξεών τους.
  • Γαλλικό λεξιλόγιο, συμπεριλαμβανομένου του παραδοσιακού λεξιλογίου και της κοινής σύγχρονης αργκό.

Πώς να μάθω γρήγορα γαλλικά

Δώστε προτεραιότητα

Ξεκινήστε με το λεξιλόγιο που θα χρειαστείτε περισσότερο. Προσδιορίστε τις καταστάσεις που είναι πιο πιθανό να βιώσετε - όπως να μιλήσετε σε φίλους για τα σχέδιά σας για το Σαββατοκύριακο. Έτσι, θα αποκτήσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση για να συζητάτε άνετα στο μέλλον.

Διαβάστε όσο περισσότερο μπορείτε

Ειδήσεις, βιβλία, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης... διαβάστε ότι έχετε διαθέσιμο στα γαλλικά. Τα παιδικά βιβλία και η λογοτεχνία για νέους είναι ιδανικά για να μάθετε τη γραμματική και την ορθογραφία και μπορείτε να ασχοληθείτε με πιο "ενήλικα" μυθιστορήματα καθώς βελτιώνονται τα γαλλικά σας.

Πώς να μάθω εύκολα γαλλικά

Ακολουθήστε γαλλόφωνους influencers

Ξεκινήστε να ακολουθείτε γαλλόφωνους influencers. Επιλέξτε θέματα που σας αρέσουν και θα ανακαλύψετε νέα λεξιλόγια, εκφράσεις και αργκό στα γαλλικά που σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά σας.

Κράτησε σημειώσεις

Καθώς ξεκινάτε να μαθαίνετε, σημειώνετε διαρκώς λέξεις, εκφράσεις ή αργκό που θεωρείτε χρήσιμες. Η καταγραφή βοηθά να απομνημονεύσετε καλύτερα και επίσης θα δημιουργήσετε μια πραγματικά εύχρηστη λίστα ώστε να βρίσκετε γρήγορα τις σωστές λέξεις. Δημιουργήστε τη λίστα στο τηλέφωνό σας ώστε να είναι πάντα διαθέσιμη όταν τη χρειάζεστε.

Απομνημονεύστε τις πιο χρήσιμες προτάσεις

Μια καλή ιδέα για να μπορείτε να επικοινωνείτε πιο γρήγορα στα γαλλικά είναι να απομνημονεύετε ολόκληρες προτάσεις. Επικεντρωθείτε σε αυτές που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε στην καθημερινή συνομιλία.

Αποδεχτείτε ότι θα ακούγεστε αστείοι στην αρχή

Συχνά, οι μαθητές υποτιμούν όσα έχουν μάθει, επειδή δεν έχουν την αυτοπεποίθηση να μιλήσουν στα γαλλικά. Θα πρέπει να αποδεχτείτε ότι όταν ξεκινάτε μια οποιαδήποτε νέα γλώσσα πρώτον, θα δυσκολευτείτε να συμβαδίσετε όταν ακούτε φυσικούς ομιλητές να συζητούν και, δεύτερον, θα μπλοκάρετε και θα ξεχνάτε λέξεις όταν έρθει η σειρά σας να μιλήσετε, κυρίως λόγω άγχους μην ακουστείτε αστείοι. Και τα δύο αυτά εμπόδια θα ξεπεραστούν γρήγορα με εξάσκηση. Μην είστε τόσο αυστηροί με τον εαυτό σας και οι προφορικές σας ικανότητες θα ωφεληθούν πάρα πολύ.

Πού να μάθω γαλλικά

Πού να μάθω γαλλικά: Αφού αφιερώσετε χρόνο μαθαίνοντας τα βασικά και δείτε πώς μαθαίνετε γαλλικά καλύτερα, μπορείτε να προσλάβετε έναν έμπειρο καθηγητή γαλλικών μέσω του instateacher.gr, που είναι σε θέση να σας πει πόσο χρόνο θα χρειαστείτε για να φτάσετε στο επόμενο επίπεδο. Και κυρίως, θα σας πει τι πρέπει να μελετήσετε, πού να επικεντρωθείτε και ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για να μάθετε γαλλικά αποτελεσματικά.