Ξένες γλώσσες Ιδιαίτερα μαθήματα Τουρκικών: Πόσο γρήγορα μπορώ να μάθω τη γλώσσα;

Ιδιαίτερα μαθήματα Τουρκικών: Πόσο γρήγορα μπορώ να μάθω τη γλώσσα;

Οι περισσότεροι που έχουν μάθει Τουρκικά ισχυρίζονται ότι δεν είναι τόσο πολύπλοκη γλώσσα όσο "ακούγεται" και ότι μπορείς να φτάσεις το βασικό επίπεδο σε ένα μόλις χρόνο. Η απόκτηση ευχέρειας και η καλή γνώση γραμματικής βέβαια -όπως συμβαίνει με όλες τις ξένες γλώσσες άλλωστε- μπορεί να διαρκέσει έως και τέσσερα χρόνια.

Εάν κάνετε ιδιαίτερα μαθήματα Τουρκικών εντατικά, στους έξι μήνες θα αρχίσετε να κατανοείτε τη γλώσσα. Η ομιλία θα πάρει σίγουρα περισσότερο. Υπάρχουν δύο τρόποι για να μάθετε τουρκικά γρήγορα. Ο πρώτος είναι να μείνετε για ένα διάστημα σε μια πόλη όπου η τουρκική είναι η κύρια γλώσσα και ο δεύτερος είναι τα ιδιαίτερα μαθήματα, ιδανικά με native speaker δάσκαλο/δασκάλα. Μια επίσης καλή μέθοδος είναι να κάνετε διαδικτυακούς φίλους από την Τουρκία και να συζητάτε συχνά μαζί τους. Εμβαθύνοντας στον πολιτισμό και την κουλτούρα της χώρας θα σας βοηθήσει να μάθετε τη γλώσσα ταχύτερα. 

Τα καλά νέα είναι ότι το λεξιλόγιο των τουρκικών είναι ένα μείγμα ξένων γλωσσών. Παρόλο που τα αραβικά και τα τουρκικά έχουν πολλές κοινές λέξεις, η τουρκική γλώσσα περιέχει επίσης λέξεις από ένα ευρύ φάσμα ξένων γλωσσών. Για παράδειγμα, αν γνωρίζετε τουρκικά, σίγουρα έχετε προσέξει πόσες γαλλικές λέξεις περιέχει. Οι περσικές λέξεις είναι επίσης συχνές στην τουρκική γλώσσα.

Η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας μπορεί να φαίνεται δύσκολη στην αρχή, αλλά μόλις αφιερώσετε χρόνο και προσπάθεια, όλα γίνονται ευκολότερα. Σίγουρα παίζει ρόλο η ικανότητά σας στην εκμάθηση ξένων γλωσσών -όλοι αναγνωρίζουμε ότι κάποιοι άνθρωποι είναι πιο ταλαντούχοι στην εκμάθηση νέων γλωσσών από άλλους- και κυρίως ο σκοπός για τον οποίο μαθαίνετε μια γλώσσα. Όσο πιο επικεντρωμένοι είμαστε σε ένα μαθησιακό στόχο τόσο ταχύτερα τον πετυχαίνουμε. 

Κάποιος που αγαπά τα τουρκικά και οτιδήποτε σχετικό με την Τουρκία θα τα μαθαίνει πιο ευχάριστα. Το πάθος για μια γλώσσα και μια κουλτούρα σας κάνει πιο δεκτικούς στην εκμάθηση διότι αν σας αρέσει ο ήχος των τουρκικών, θα δίνετε σημασία στον τόνο με τον οποίο εκφωνούνται, τον τρόπο που προφέρονται και στην ορθογραφία των λέξεων.