Ξένες γλώσσες Τι είναι το LTE (LanguageCert Test of English);

Τι είναι το LTE (LanguageCert Test of English);

To LTE (LanguageCert Test of English) είναι ένα τεστ αγγλικών κυρίως για επαγγελματίες που επιθυμούν να βελτιώσουν τις προοπτικές απασχόλησης και να ενισχύσουν την καριέρα τους. Το πιστοποιητικό LTE μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την απόδειξη της γενικής γνώσης της αγγλικής γλώσσας καθώς και για πιο συγκεκριμένους σκοπούς στο χώρο εργασίας και στην εκπαίδευση.

Το LanguageCert Test of English (LTE) αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού) στα επίπεδα B1, B2, C1 και C2 και αξιολογεί το επίπεδο αγγλικών των υποψηφίων σε Reading, Listening και Writing.

Τα πιστοποιητικά αποτελούν έγκυρη απόδειξη επάρκειας της Αγγλικής γλώσσας, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για πρόσβαση σε ευκαιρίες απασχόλησης στον δημόσιο τομέα. Οι κάτοχοί του μπορούν επίσης να γίνουν δεκτοί για εισαγωγή σε προγράμματα στα δημόσια πανεπιστήμια και Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης όλης της χώρας, καθώς και για απασχόληση σε ιδιωτικούς οργανισμούς. Ωστόσο, συνιστάται στους κατόχους πιστοποιητικών να το επιβεβαιώσουν με την εταιρεία/ίδρυμα του ενδιαφέροντός τους.

Πόσο αναγνωρισμένο είναι το LanguageCert LTE;

Το LTE είναι αναγνωρισμένο παγκοσμίως και σας επιτρέπει να πιστοποιήσετε τις γενικές σας γνώσεις στα αγγλικά. Η γραπτή εξέταση LTE διατίθεται σε 2 εκδόσεις: την έκδοση A1-B1, που προορίζεται για αρχάριους, και την έκδοση A1-C2, που προορίζεται για υποψηφίους μεσαίου έως προχωρημένου επιπέδου. Και οι δύο εξετάσεις αξιολογούν την κατανόηση ανάγνωσης αλλά και την ακουστική κατανόηση του υποψηφίου.

Οι διαδικτυακές εξετάσεις LanguageCert με απομακρυσμένη, live επίβλεψη βασίζονται σε βραβευμένη τεχνολογία που ανήκει και διαχειρίζεται το PeopleCertGroup. Παρέχουν έναν ασφαλή και αξιόπιστο τρόπο για τους υποψηφίους όλων των ηλικιών να δώσουν εξετάσεις σημαντικής βαρύτητας, διεθνώς αναγνωρισμένες, από την τοποθεσία που προτιμούν, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν ένα εξεταστικό κέντρο -για υποψήφιους κάτω των 16 ετών, απαιτείται η συγκατάθεση του κηδεμόνα-.

Αυτή η προσέγγιση στην αξιολόγηση καθιστά ολόκληρη τη διαδικασία των εξετάσεων πιο προσιτή, διατηρώντας παράλληλα τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας και προσφέροντας διεθνή αναγνώριση.

Το LanguageCert δεσμεύεται να προστατεύει και να διατηρεί την εγκυρότητα, την ασφάλεια και την ακεραιότητα του περιεχομένου και της διεξαγωγής των εξετάσεων.

Πώς να δηλώσετε συμμετοχή στις εξετάσεις

Οι υποψήφιοι έχουν την επιλογή είτε να δηλώσουν συμμετοχή για τις διαδικτυακές εξετάσεις LanguageCert remotely, μεμονωμένα μέσω του ιστότοπου LanguageCert, είτε να εγγραφούν στις online εξετάσεις επικοινωνώντας με τα τοπικά εγκεκριμένα εξεταστικά κέντρα LanguageCert, το κέντρο εγγραφής διαδικτυακών εξετάσεων LanguageCert ή τον συνεργάτη διαδικτυακών εξετάσεων LanguageCert.