Ξένες γλώσσες Τα πιο δημοφιλή πτυχία γαλλικών και ποιο να προτιμήσετε

Τα πιο δημοφιλή πτυχία γαλλικών και ποιο να προτιμήσετε

Υπάρχουν πολλά πτυχία γαλλικών, αν και τα πιο δημοφιλή είναι αυτά που εκδίδονται από το Centre international d'études pédagogiques (Διεθνές Κέντρο Παιδαγωγικών Σπουδών) που ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας. Αναφερόμαστε στα πιστοποιητικά DILF, DALF, DELF και TCF. Ας δούμε παρακάτω τα βασικά χαρακτηριστικά τους.

DILF: Diplôme Initial de Langue Française

Επίπεδο: Α1 (αρχάριοι)

Δεν έχει ημερομηνία λήξης

DELF: Diplôme d’études en langue française

Επίπεδα: Α1 έως Β2 (αρχάριοι έως υψηλό μέσο επίπεδο)

Δεν έχει ημερομηνία λήξης

DALF: Diplôme approfondi de langue française

Επίπεδα: C1 και C2 (επίπεδο επάρκειας της γαλλικής γλώσσας)

Δεν έχει ημερομηνία λήξης

Τα τέλη εγγραφής για τις εξετάσεις DILF, DELF και DALF καθορίζονται από την Nationale Commission (Εθνική Επιτροπή). Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι τιμές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα και το εξεταστικό κέντρο.

Οι τρεις εξετάσεις αποτελούνται από τέσσερις διαφορετικές ενότητες:

- Ανάγνωση

- Γραφή

- Ομιλία

– Ακρόαση

Κάθε ενότητα βαθμολογείται από 0-25, με συνολική βαθμολογία τα 100. Για να περάσουν τις εξετάσεις οι μαθητές πρέπει να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 50/100 και τουλάχιστον 5/25 σε κάθε εξεταστική ενότητα.

TCF – Test de connaissance du français

Επίπεδα: A1 έως C2

Ισχύει για 2 χρόνια.

Το πιστοποιητικό αξιολογεί τις γνώσεις γαλλικών για γενικούς σκοπούς και σε συγκεκριμένο χρόνο.

Η εξέταση αποτελείται από δύο μέρη: ένα υποχρεωτικό (ακρόαση, ανάγνωση, γραμματική) και ένα προαιρετικό μέρος (ομιλία, γραφή).

Τα τεστ περιέχουν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και τα αποτελέσματα βασίζονται σε μια κλίμακα 0/699 βαθμών βάσει του CEFRL.

Ποιο πτυχίο γαλλικών να προτιμήσετε

Αν αναρωτιέστε, ποια εξέταση Γαλλικών να επιλέξετε, σας συμβουλεύουμε να λάβετε υπόψη τις ανάγκες σας, το χρόνο που μπορείτε να διαθέσετε για να μάθετε γαλλικά και κυρίως τον σκοπό για τον οποίο θέλετε να τα μάθετε.

Οι εξετάσεις DELF και DALF είναι οι πιο ευρέως αναγνωρισμένες εξετάσεις Γαλλικών που καλύπτουν επίπεδα από A1 έως C2. Εάν το επίπεδό σας είναι μεσαίο ή υψηλό μέσο (Β1-Β2), το DELF μπορεί να είναι μια καλή επιλογή, καθώς μπορεί να ανοίξει πόρτες για ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς σκοπούς. Εάν σκοπεύετε να σπουδάσετε σε ένα Γαλλικό Πανεπιστήμιο, θα πρέπει να στοχεύσετε ψηλά και να περάσετε τις εξετάσεις DELF (επίπεδο Β2) για να υποβάλετε αίτηση για πτυχίο Bachelor ή τις εξετάσεις DALF (C1) για να υποβάλετε αίτηση για μεταπτυχιακό.

Εάν θέλετε απλώς να πιστοποιήσετε το τρέχον επίπεδο γαλλικών σας ή σχεδιάζετε να αποκτήσετε γαλλική υπηκοότητα, το TCF ίσως είναι η καλύτερη επιλογή. Ότι και αν επιλέξετε, στο instateacher.gr θα βρείτε καθηγητές γαλλικών με εμπειρία σε όλα τα πτυχία και επίπεδα γαλλικών για να εξασφαλίσετε την επιτυχία σε όλες τις εξετάσεις γαλλικών.