Ξένες γλώσσες Δημοφιλή πτυχία ιταλικών: Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε

Δημοφιλή πτυχία ιταλικών: Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε

Εάν μαθαίνετε ιταλικά, μπορείτε να πιστοποιήσετε τις γνώσεις σας με ένα από τα δημοφιλή πτυχία ιταλικών, δηλαδή τα CILS, CELI, PLIDA, IT ή AIL. Αυτές οι εξετάσεις επάρκειας στην ιταλική γλώσσα είναι διεθνώς αναγνωρισμένες και τα σχετικά πιστοποιητικά και πτυχία γίνονται δεκτά ως προσόν από τους εργοδότες, ενώ ανοίγουν πόρτες σε ένα ευρύ φάσμα θέσεων εργασίας που η γνώση της γλώσσας είναι απαραίτητη. Τα συγκεκριμένα πτυχία ιταλικών είναι υποχρεωτικά για κάθε διεθνή φοιτητή που κάνει αίτηση σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο στην Ιταλία, εφόσον η διδασκαλία πραγματοποιείται στα ιταλικά.

Πτυχία Ιταλικών

Τα CILS, CELI, PLIDA, IT και AIL είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή πιστοποιητικά ιταλικής γλώσσας και οι εξετάσεις τους έχουν σχεδιαστεί για να αξιολογήσουν τη γλωσσική επάρκεια όσων επιθυμούν να σπουδάσουν ή να εργαστούν στην Ιταλία ή απλά θέλουν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους στην ιταλική γλώσσα. Όλα είναι διεθνώς αναγνωρισμένα όμως η επιλογή εξαρτάται από τους προσωπικούς ή επαγγελματικούς σας στόχους.

Εάν σχεδιάζετε να λάβετε μέρος σε μία από αυτές τις εξετάσεις, είναι σημαντικό να προετοιμαστείτε κατάλληλα για να εξασφαλίσετε την επιτυχία σας. Στο instateacher.gr θα βρείτε εύκολα και γρήγορα τους πιο έμπειρους καθηγητές για ιδιαίτερα μαθήματα ιταλικών. 

CILS (Certificazione di Italiano come Lingua Straniera του Πανεπιστημίου της Siena)

Το CILS είναι μια εξέταση επάρκειας στην ιταλική γλώσσα που αναγνωρίζεται από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας. Αξιολογεί τις γλωσσικές δεξιότητες των μη μητρικών ομιλητών της ιταλικής και διαθέτει έξι επίπεδα γνώσεων, από Α1 έως C2. Οι εξετάσεις αποτελούνται από 4 ενότητες, ακρόαση, ανάγνωση, γραφή και ομιλία.

CELI (Certificato di Conoscenza della Lingua Italiana)

Το CELI είναι μια εξέταση επάρκειας στην ιταλική γλώσσα που προσφέρεται από το Πανεπιστήμιο για τους ξένους της Περούτζια και αναγνωρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας της Ιταλίας. Το CELI διαθέτει επίσης έξι επίπεδα γνώσεων, από A1 έως C2, και οι εξετάσεις αποτελούνται από 4 ενότητες, ακρόαση, ανάγνωση, γραφή και ομιλία.

PLIDA (Progetto Lingua Italiana Dante Alighieri)

Το PLIDA είναι μια εξέταση επάρκειας στην ιταλική γλώσσα που προσφέρεται από την Società Dante Alighieri. Αξιολογεί το επίπεδό σας στα ιταλικά και είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας. Το PLIDA διαθέτει έξι επίπεδα επάρκειας, από A1 έως C2, και αποτελείται από 4 ενότητες, ακρόαση, ανάγνωση, γραφή και ομιλία. Το PLIDA διαφέρει διότι αξιολογεί επίσης την πολιτιστική γνώση και την κατανόηση της ιταλικής κοινωνίας και ιστορίας.

IT (Italiano Test)

Το IT προσφέρεται από το Πανεπιστήμιο του Roma Tre. Αυτή η εξέταση αξιολογεί το επίπεδο γλωσσομάθειας και αναγνωρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας της Ιταλίας. Το IT διαθέτει έξι επίπεδα επάρκειας, από το A1 έως το C2, και θα εξεταστείτε στις 4 ενότητες, ακρόαση, ανάγνωση, γραφή και ομιλία.

AIL (Accademia Italiana di Lingua)

Το AIL προσφέρεται από την Accademia Italiana di Lingua. Αυτή η εξέταση αξιολογεί τις γλωσσικές δεξιότητες σας στα ιταλικά και αναγνωρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας της Ιταλίας. Το AIL διαθέτει και αυτό έξι επίπεδα επάρκειας, από το A1 έως το C2, και το τεστ χωρίζεται όπως όλα σε 4 ενότητες: ακρόαση, ανάγνωση, γραφή και ομιλία.