Μουσική Πόσος καιρός χρειάζεται για να μάθετε πιάνο και πώς μπορείτε να μάθετε πιο εύκολα

Πόσος καιρός χρειάζεται για να μάθετε πιάνο και πώς μπορείτε να μάθετε πιο εύκολα

Πόσος καιρός χρειάζεται για να μάθετε πιάνο και πώς μπορείτε να μάθετε πιο εύκολα;

Εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου σίγουρα η πρώτη σας απορία αφορά το χρόνο που χρειάζεται για να αποκτήσετε σταθερή τεχνική. Και λέγοντας τεχνική εννοούμε μια σταθερή τεχνική που περιλαμβάνει τη δύναμη των δακτύλων, την επιδεξιότητα και τον συντονισμό ώστε να είστε σε θέση να παίξετε τα περισσότερα τραγούδια.

Πόσος χρόνος απαιτείται για να φτάσετε εκεί; Περίπου 12 εβδομάδες, αν, ασκείστε τουλάχιστον 15 λεπτά την ημέρα για 6 ημέρες την εβδομάδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να παραλείψετε 5 ημέρες και να εξασκηθείτε μία ώρα την τελευταία ημέρα. Όποιος παίζει πιάνο γνωρίζει ότι αυτό δεν λειτουργεί.

Για να το καταφέρετε θα χρειαστεί επίσης να εξασκηθείτε χρησιμοποιώντας τεχνικές ταχείας εκμάθησης και είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε έναν έμπειρο καθηγητή πιάνου που ο τρόπος διδασκαλίας του να ανταποκρίνεται στις δικές σας μαθησιακές απαιτήσεις.

Πόσο χρόνο θα χρειαστείτε για να είστε σε θέση να μαθαίνετε τραγούδια στο πιάνο; Αυτό είναι δύσκολο να οριστεί γιατί εξαρτάται από το πόσο δύσκολα είναι τα τραγούδια που επιθυμείτε να παίξετε. Μία καλή ένδειξη θα ήταν η θετική αντίδραση φίλων και γνωστών που σας ακούν να παίζετε και σας λένε ότι είστε πολύ καλός! Για το επίπεδο αυτό θα χρειαστείτε περίπου 6 μήνες.

Πώς μπορείτε να μάθετε πιο εύκολα;

Θα πρέπει να εξασκείστε περίπου 20 λεπτά την ημέρα, 5 με 6 φορές την εβδομάδα. Θα χρειαστείτε πολύ συγκεκριμένη εξάσκηση και διαχωρισμό των τραγουδιών σας σε ενότητες, εστιάζοντας στα μέρη που χρειάζονται περισσότερη δουλειά. Μην σπαταλάτε τις μισές προπονήσεις σας παίζοντας εύκολα κομμάτια που ήδη γνωρίζετε – αυτό δεν θα σας χαρίσει τα αποτελέσματα που θέλετε σε 6 μήνες.

Να έχετε πάντα υπόψη ότι ανεξαρτήτως φυσικού χαρίσματος, η συνεπής εξάσκηση ισχύει για όλους τους μαθητές πιάνου. Μικρούς και μεγάλους. Ακόμα κι αν κάποιος μαθητής είναι λίγο πιο αργός στο να μάθει, δεν θα μείνει πολύ πίσω με την πάροδο του χρόνου, εάν εξασκείται με συνέπεια, εστιάζοντας σε μέρη που υστερεί. Ίσως να μείνει ένα ή δύο μήνες πίσω, αλλά όχι περισσότερο.