Μουσική Πώς να ξεκινήσετε να παίζετε μπουζούκι σε μερικά απλά βήματα

Πώς να ξεκινήσετε να παίζετε μπουζούκι σε μερικά απλά βήματα

Το μπουζούκι, όπως και τα περισσότερα μουσικά όργανα, δεν έχει ηλικία. Μπορείτε να μάθετε οποιαδήποτε στιγμή ανεξάρτητα από την ηλικία και τις μουσικές σας γνώσεις. Αν και μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να γίνετε ένας επιδέξιος παίχτης μπουζουκιού, μπορείτε να ξεκινήσετε μαθαίνοντας τα βασικά σε μερικά απλά βήματα.

Πώς να ξεκινήσετε να παίζετε μπουζούκι

Βήμα 1

Κουρδίστε το μπουζούκι ξεκινώντας από το πρώτο σετ χορδών (αυτές που βρίσκονται πιο κοντά στην κορυφή του). Συντονίστε τις χορδές στα D, A, F και C, χρησιμοποιώντας το tuner σας. Εάν χρησιμοποιείτε μπουζούκι τρίχορδο, κουρδίστε τις χορδές στα D, A και D.

Βήμα 2

Εάν κρατάτε τετράχορδο μπουζούκι σχηματίστε συγχορδίες στο μπουζούκι τοποθετώντας το ένα χέρι στο 'λαιμό" του με τον ίδιο τρόπο που θα παίζατε κανονικά στις πρώτες τέσσερις χορδές της κιθάρας. Το τρίχορδο μπουζούκι είναι πιο δύσκολη περίπτωση αφού απαιτεί μια μοναδική δομή συγχορδίας, την οποία μπορείτε να μάθετε από έναν έμπειρο παίχτη ή με μερικά ιδιαίτερα μαθήματα μπουζουκιού και αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό.

Βήμα 3

Κρατήστε το "πλέξιμο" μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη του άλλου χεριού σας. Κάντε τη χαρακτηριστική κίνηση πάνω και κάτω για να παίξετε τις νότες.

Βήμα 4

Βρείτε έναν δάσκαλο μπουζουκιού. Η εκμάθηση με δάσκαλο, μαζί με την τακτική εξάσκηση, θα βελτιώσει γρήγορα το παίξιμο σας. Εάν υπάρχει η δυνατότητα, τραβήξτε σε βίντεο το μάθημα του δασκάλου σας. Όταν θα κάνετε εξάσκηση μόνοι σας θα μπορείτε να ανατρέξετε στο βίντεο και να βεβαιωθείτε ότι παίζετε τις σωστές νότες. Στο instateacher.gr θα βρείτε εύκολα και γρήγορα μερικούς από τους καλύτερους δασκάλους μπουζουκιού για να κλείσετε το πρώτο σας μάθημα. 

Βήμα 5

Χρησιμοποιήστε εκπαιδευτικές ηχογραφήσεις και βίντεο στο διαδίκτυο για να βελτιώσετε τις ικανότητές σας στο μπουζούκι. Θα βρείτε εκπαιδευτικά υλικά σε αρκετά καταστήματα μουσικής και σε διάφορα websites. Όσο πιο συχνά βλέπετε βίντεο και μελετάτε τις τεχνικές που χρησιμοποιούν οι μπουζουξήδες για να παίξουν τόσο θα βελτιώνεστε.