Μουσική Iδιαίτερα μαθήματα πιάνου vs ομαδικά: Ποια να προτιμήσετε και γιατί

Iδιαίτερα μαθήματα πιάνου vs ομαδικά: Ποια να προτιμήσετε και γιατί

Τα μαθήματα πιάνου, ήταν παραδοσιακά ιδιαίτερα. Δηλαδή ένας δάσκαλος με έναν μαθητή. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, τα εργαλεία απομακρυσμένης διδασκαλίας, τα εργαστήρια digital πιάνου και τα online μαθήματα πιάνου έχουν δώσει στους μαθητές που προτιμούν την ομαδική εμπειρία επιλογές. Το ερώτημα είναι ποιο είναι καλύτερο; Είναι η παραδοσιακή μέθοδος «ένας προς έναν» η καλύτερη επιλογή ή υπάρχουν σημαντικά οφέλη από τα ομαδικά μαθήματα; 

Ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου: Τα ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου με έναν έμπειρο δάσκαλο επιτρέπουν στον καθηγητή να προσαρμόσει κάθε μάθημα στις ατομικές ανάγκες, την προσωπικότητα και τους στόχους του μαθητή. Χωρίς απόσπαση της προσοχής, οι δάσκαλοι πιάνου μπορούν να αφιερώσουν τον χρόνο του μαθήματος (και τον χρόνο προετοιμασίας) στην εύρεση τρόπων παρακίνησης και ανάπτυξης των μουσικών δεξιοτήτων κάθε μαθητή ξεχωριστά. Αυτό επιτρέπει στον μαθητή να εξελίσσεται με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό, επειδή κάθε στιγμή της ώρας του μαθήματος είναι προσαρμοσμένη σε αυτόν. Αυτό από μόνο του είναι ενθαρρυντικό και χαρίζει άνεση στον μαθητή ενώ η σχέση εμπιστοσύνης που δημιουργείται ανάμεσα σε δάσκαλο και μαθητή αυξάνει την αυτοπεποίθηση οδηγώντας σε καλύτερη απόδοση.

Τα ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου δίνουν στους δασκάλους το χρόνο να ασχοληθούν με σημαντικά πράγματα όπως η στάση του σώματος, η θέση των χεριών, τα δάχτυλα, οι ρουτίνες εξάσκησης και πολλά άλλα.

Συνοψίζοντας, τα οφέλη από τα ιδιαίτερα μαθήματα είναι:

-Εξατομικευμένη διδασκαλία που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τους στόχους κάθε μαθητή.

-Προσαρμοσμένος ρυθμός σχεδιασμένος για να παρακινεί κάθε μαθητή.

-Επιπλέον χρόνος για οικοδόμηση σχέσεων και ολοκληρωμένη υποστήριξη στο μάθημα.

Ας δούμε τώρα κάποια από τα οφέλη από τα ομαδικά μαθήματα πιάνου:

-Η χαρά του ομαδικού παιξίματος απλών κομματιών που ακούγονται υπέροχα όταν παίζονται μαζί.

-Θα μάθετε να ακούτε και θα έχετε το κίνητρο του ανταγωνισμού -αυτό είναι σημαντικό για εκείνη την κατηγορία μαθητών που χρειάζονται τον ανταγωνισμό για να διαπρέπουν-.

-Θα κάνετε φιλίες που ενδεχομένως θα κρατήσουν για πάντα.

Το να μάθετε να παίζετε πιάνο είναι μια προσωπική επένδυση που θα σας ωφελήσει για το υπόλοιπο της ζωής σας. Το σημαντικότερο δεν είναι με ποιο τρόπο θα μάθετε, αλλά ότι θα μάθετε! Για να κάνετε τη σωστή επιλογή σκεφτείτε τι θα παρακινήσει καλύτερα εσάς ή το παιδί σας. Ο κατάλληλος δάσκαλος για εσάς βρίσκεται στο instateacher και θα μπορέσει να κάνει το όνειρό σας να παίζετε μουσική πραγματικότητα!