Σχολικά Ιδιαίτερα μαθήματα φυσικής: Γιατί είναι απαραίτητα σε κάθε μαθητή

Ιδιαίτερα μαθήματα φυσικής: Γιατί είναι απαραίτητα σε κάθε μαθητή

Εάν τα παιδιά σας δυσκολεύονται στη φυσική ή στη χημεία, μπορεί να μη φταίει η δυσκολία των μαθημάτων, αλλά το ότι δεν τα διδάσκει ο κατάλληλος για εκείνα δάσκαλος. Τα ιδιαίτερα μαθήματα φυσικής παρέχουν στους μαθητές τη δυνατότητα να επιλέξουν τον καθηγητή που τους ταιριάζει λύνοντας με μεγαλύτερη ευκολία τις απορίες τους γύρω από τις θεωρίες, τους τύπους, τα τεστ και τις ασκήσεις της φυσικής.

Η κατάλληλη διδασκαλία της φυσικής όχι μόνο θα βελτιώσει σημαντικά την επίδοσή τους στο μάθημα, αλλά θα τα βοηθήσει επίσης να ξεπεράσουν την αδιαφορία ή το μίσος τους για τη φυσική.

Ένας μαθητής χρειάζεται αρκετές γνώσεις για να κατανοήσει εννοιολογικά θέματα όπως η φυσική ή τα μαθηματικά και είναι λογικό να μην επαρκούν οι διδακτικές ώρες του σχολείου. Επιπλέον, οι μαθητές χρειάζονται έναν έμπειρο δάσκαλο που θα αφοσιωθεί αποκλειστικά στις δικές τους ανάγκες και στο δικό τους ρυθμό εκμάθησης. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι πολλοί μαθητές ντρέπονται να κάνουν πολλές ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του μαθήματος στην τάξη και είναι πρακτικά αδύνατο για τους δασκάλους και καθηγητές να παρέχουν σε κάθε μαθητή την προσοχή που χρειάζεται στην τάξη. Επιπλέον, εάν ένας καθηγητής αποτυγχάνει να εξηγήσει σωστά μια θεωρία ή μια άσκηση, ή εάν ένα παιδί έχει σχετικά αργές δεξιότητες εκμάθησης λίγα μπορούν να κάνουν τα σχολεία για να λύσουν το πρόβλημα και οι μαθητές αρχίζουν να έχουν κενά στη φυσική που μεγαλώνουν με την πάροδο των μαθημάτων.

Πολλοί γονείς ισχυρίζονται ότι τα παιδιά τους δεν τα πάνε καλά στα θετικά ή στα θεωρητικά μαθήματα θεωρώντας το δεδομένο εκ φύσεως. Στην πραγματικότητα κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο γνώσεων -όποιο και αν είναι το μάθημα- με τη σωστή υποστήριξη από ιδιαίτερα μαθήματα με τον κατάλληλο δάσκαλο. 

Τα ιδιαίτερα μαθήματα θα βοηθήσουν τα παιδιά σας όχι μόνο να μάθουν τα "sos" της φυσικής που θα βελτιώσουν θεαματικά τους βαθμούς τους, αλλά να κατανοήσουν σε βάθος τις θεμελιώδης έννοιες της φυσικής εξιτάροντας το ενδιαφέρον τους για ένα τόσο σπουδαίο μάθημα.