Μουσική Οι 10 κορυφαίοι ντράμερ όλων των εποχών

Οι 10 κορυφαίοι ντράμερ όλων των εποχών

Ντράμερ, οι αφανείς ήρωες των περισσότερων μουσικών συνόλων παρέα πάντα με τους μπασίστες. Οι στυλοβάτες των μουσικών οικοδομημάτων πολλών ειδών (blues, jazz, funk, rock, metal κ.α), το ρυθμικό μέρος ενός συγκροτήματος που πάνω του χτίζονται οι βάσεις για το αποτέλεσμα που συνεπαίρνει τα αυτιά του ακροατή. Ανάμεσα στους χιλιάδες μουσικούς που εργάζονται σκληρά πίσω από τα drum kit υπάρχουν και κάποιοι που έκαναν παραπάνω από αισθητή την παρουσία τους. Όποιο και αν είναι το είδωλό σας, κανένας δεν γνωρίζει πόσο ψηλά μπορείτε να φτάσετε αν δεν το δοκιμάσετε! Βρείτε στο instateacher τον ιδανικό δάσκαλο για ιδιαίτερα μαθήματα ντραμς, πιάστε τις μπαγκέτες σας, βάλτε το πόδι στη 'μπότα' και ...make some noise!

Αυτοί είναι οι 10 κορυφαίοι ντράμερ όλων των εποχών

10. Phil Collins (Genesis, solo)

Μπορεί η καριέρα του να απογειώθηκε μέσω άλλων ρόλων στη μουσική βιομηχανία (και όχι μόνο) αλλά ξεκίνησε ως ένας ταλαντούχος ντράμερ.

9. Nick Mason (Pink Floyd)

Μια από τις πιο εμβληματικές μπάντες της ροκ σκηνής, δεν θα μπορούσε πάρα να έχει έναν ντράμερ ισάξιο της φήμης της. Ο μόνος που έχει παραμείνει σε όλη την δισκογραφία τους και κατά πολλούς ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των μελών.

8. Stewart Copeland (The Police, Curved Air, solo)

Το να παντρεύεις μουσικά είδη όπως rock, reggae και jazz σε κάνει αναγνωρίσιμο στο είδος σου. Το να επεκτείνεσαι σε soundtracks επιτυχημένων ταινιών και videogames σε κάνει να ξεχωρίζεις...

7. Ginger Baker (Cream, Blind Faith, Air Force κ.α.)

Ο πρώτος ντράμερ που αναγνωρίστηκε για το υψηλό επίπεδο τεχνικής του ανεξάρτητα από την επιτυχία των εκάστοτε συγκροτημάτων που συμμετείχε. Με συνεργάτες όπως ο Eric Clapton και τις υψηλές θέσεις των charts που κατέκτησε, το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο.

6. Danny Carey (Tool, various artists)

Μια ακρόαση οποιουδήποτε δίσκου των Tool θα σε κάνει να αντιληφθείς πόσο ιδιαίτερο είναι το παίξιμο του. Ένας εξαιρετικός πολυρυθμικός ντράμερ, ο γιγαντόσωμος 'Βίκινγκ' έχει κερδίσει επάξια το προσωνύμιο ''χταπόδι''.

5. Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters, Queens of the Stone Age κ.α)

Ο πολυτάλαντος Dave (κιθαρίστας, τραγουδιστής, συνθέτης και η λίστα συνεχίζεται) έχει θεωρηθεί ως μία από τις πιο σημαντικές μορφές των τελευταίων 20 ετών στη μουσική σκηνή. Πέρασαν πολλά χρόνια από το "smells like teen spirit", άλλα ο μεσήλικας πλέον Dave δεν σταμάτησε στιγμή να δημιουργεί.

4. Buddy Rich (Buddy Rich Big Band, various artists)

Ο αγαπημένος ντράμερ της jazz την περίοδο που έπαιζε (και για πολλούς φαν ακόμα και σήμερα) έφερε τον τίτλο του καλύτερου στον κόσμο. Ο Αμερικάνος συνεργάστηκε με αναρίθμητους καλλιτέχνες της jazz και όλοι εξυμνούσαν το ταλέντο του.

3. Keith Moon (The Who, Plastic Ono Band)

Εκκεντρικός, παθιασμένος, πρωτοπόρος, ο Moon the Loon όπως τον αποκαλούσαν χαριτολογώντας, έχει ξεχωρίσει για το στιλ παιξίματος του, για την εκρηκτικότητα του στην σκηνή και τους νεωτερισμούς του.

2. Neil Peart (Rush)

Από τους κορυφαίους εκπροσώπους του είδους του με πολλά περιοδικά του χώρου της μουσικής να τον κατατάσσουν συχνά στην 1η θέση ως τον καλύτερο ντράμερ του κόσμου. Εξαιρετικός μουσικός όπως αποδεικνύεται μέσω της επιτυχημένης καριέρας του με τους Rush και συγγραφέας 5 βιβλίων αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς ντράμερ των επομένων γενεών.

1. John Bonham (Led Zeppelin)

Συνδυάζοντας στοιχεία από διαφορετικά είδη μουσικής και τρόπους παιξίματος και ενσωματώνοντάς τα με επιτυχία στον ξεχωριστό ήχο των Led Zeppelin, o "Bonzo" αναγνωρίστηκε από πολλούς ως πιονιέρος της εποχής του (αναμενόμενο για κάποιον που αποτελούσε μέλος μιας από τις καλύτερες μπάντες που υπήρξαν ποτέ) και κορυφαίος ολων. Αν έχετε αμφιβολίες, μια ακρόαση του "when the levee breaks" (ηχογραφημένο το 1971 παρακαλώ) νομίζω θα σας πείσει.