Μουσική Πώς να μάθω κιθάρα και ποια τα οφέλη

Πώς να μάθω κιθάρα και ποια τα οφέλη

Το να μάθετε κιθάρα, είτε ακουστική είτε ηλεκτρική, είναι κάτι που απαιτεί εξάσκηση και αφοσίωση. Θέλετε να μάθετε να παίζετε, αλλά δεν γνωρίζετε από πού να ξεκινήσετε;

Πώς να μάθω κιθάρα

Πώς να μάθω κιθάρα: Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθω κιθάρα; Μπορώ να μάθω κιθάρα στο σπίτι ή χρειάζομαι δάσκαλο; Πρέπει να μάθω πρώτα να παίζω συγχορδίες ή κλίμακες; Μπορεί επίσης να αναρωτιέστε αν θα είστε καλοί στην κιθάρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι νέοι μαθητές δεν δίνουν στον εαυτό τους αρκετό χρόνο για να μάθουν τα βασικά και πιέζονται μάταια για να παίξουν σωστά από τα πρώτα κιόλας μαθήματα!

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν οι αρχάριοι κιθαρίστες είναι ότι πρέπει να είναι υπομονετικοί. Ακόμα και οι καλύτεροι κιθαρίστες δεν έγιναν σπουδαίοι από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι σημαντικό να αφιερώνετε χρόνο κάθε εβδομάδα - ακόμα κι αν είναι λίγα λεπτά την ημέρα - για να εξασκείστε στις συγχορδίες, τις κλίμακες και τις τεχνικές που απαιτούνται για το παίξιμο κιθάρας. Το να αναπτύξετε καλές συνήθειες είναι πιο δύσκολο από το να κόψετε τις κακές.

Πώς να κρατήσετε την πένα: Το να κρατάτε σωστά την πένα θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έναν πολύ πιο ευχάριστο ήχο. Κατανοώντας περισσότερα για τους διαφορετικούς ήχους που παράγονται από διαφορετικού πάχους πένες μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να μάθετε πώς η σωστή επιλογή μπορεί να επηρεάσει τον τόνο της κιθάρας σας.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να μάθετε ως αρχάριος είναι πού να τοποθετείτε τα δάχτυλά σας στο ταστιχάκι για να είστε σίγουροι ότι η νότα θα ακούγεται ξεκάθαρα. Το να ακούτε ξεκάθαρα νότες είναι το κλειδί για την αναγνώριση τους.

Πώς να παίζετε σαν επαγγελματίας: Μικρά πράγματα όπως το να διατηρείτε τον καρπό σας χαλαρό ενώ παίζετε, όχι μόνο μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε ένα πιο επαγγελματικό στιλ παιξίματος, αλλά μπορούν επίσης να συμβάλουν στη μείωση του πόνου ή του σφιξίματος μετά από μια προπόνηση.

Η συχνή εξάσκηση και η επανάληψη με διαφορετικές νότες και συγχορδίες θα σας βοηθήσει να εκπαιδεύσετε το αυτί σας, και να μάθετε να αναγνωρίζετε σωστά τις νότες και τα μοτίβα στο παίξιμό σας. Το παίξιμο κιθάρας γίνεται πολύ πιο εύκολο όταν μπορείτε να ξεχωρίσετε ποιες νότες υπάρχουν σε ένα τραγούδι, σε ποιο κλειδί είναι αυτό το τραγούδι και ποιες συγχορδίες περιλαμβάνονται.

Γιατί να μάθω κιθάρα

Γιατί να μάθω κιθάρα: Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι το τακτικό παίξιμο κιθάρας προστατεύει από την εγκεφαλική εκφύλιση που σχετίζεται με ασθένειες. Είναι στην πραγματικότητα σαν μια προπόνηση για τον εγκέφαλο.

Υπάρχει επίσης το όφελος του βελτιωμένου συντονισμού χεριού-ματιού, και αυτό προέρχεται από το συντονισμό και των δύο χεριών όταν παίζετε τραγούδια ενώ ταυτόχρονα κοιτάτε το ταστιχάκι ή εστιάζετε στην ανάγνωση παρτιτούρας.

Θα αποκτήσετε επίσης καλύτερες κινητικές δεξιότητες και θα δυναμώσετε τους μύες στα χέρια, τα δάχτυλα και τους καρπούς. Παίζοντας κιθάρα θα βελτιώσετε σημαντικά και τη μνήμη σας γιατί υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα που θα πρέπει να θυμάστε για να παίξετε, όπως η ανατομία της ταστιέρας, οι φωνητικές συγχορδίες, οι κλίμακες κ.λπ. Το να παίζετε κιθάρα -όπως και οποιοδήποτε άλλο όργανο- έχει τεράστια οφέλη για τον ψυχισμό σας, ενώ μπορεί να τονώσει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή σας.