Σχολικά Πώς να μάθω λατινικά πιο εύκολα

Πώς να μάθω λατινικά πιο εύκολα

Είναι γεγονός ότι τα λατινικά είναι δύσκολα. Αν αναρωτιέστε "πώς να μάθω λατινικά", τότε οι παρακάτω απλές αλλά αποτελεσματικές τεχνικές θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την απόδοση και τους βαθμούς σας στο μάθημα.

Γιατί τα λατινικά είναι τόσο δύσκολα; 

Πολλοί παράγοντες όπως η περίπλοκη δομή της πρότασης, οι περίπλοκοι γραμματικοί κανόνες και η απουσία φυσικών ομιλητών κάνουν τα λατινικά μια σύνθετη και δύσκολη γλώσσα. Τα λατινικά δεν σχετίζονται με άλλες γλώσσες αλλά μαθαίνοντάς τα η γαλλική, η ισπανική και η ιταλική γλώσσα θα είναι πιο εύκολες για εσάς.

Οι μαθητές χάνουν το ενδιαφέρον τους για τα λατινικά επειδή έχουν περιορισμένη χρήση, περιορισμένους πόρους και φυσικά δεν τα μιλάει κανείς.

Κάποτε υπήρχαν μόνο ογκώδη λεξικά λατινικών. Τώρα, μπορείτε εύκολα κατεβάζοντας απλώς εφαρμογές μετάφρασης ή λατινικό λεξικό (υπάρχουν πολλές διαθέσιμες, δωρεάν και επί πληρωμή, εφαρμογές λεξικών) στο κινητό σας να λύνετε άμεσα τις απορίες σας κάθε φορά που κολλάτε με μία λέξη. Το λεξικό θα σας βοηθήσει να εμπλουτίσετε το βασικό σας λεξιλόγιο και να βελτιώσετε την κατανόηση της γλώσσας. 

Φτιάξτε μοτίβα ομοιοκαταληξίας στο μυαλό σας για τα δύσκολα στοιχεία λεξιλογίου. Κάθε τόσο, θα συναντάτε στοιχεία που, για κάποιο λόγο, δεν θα μένουν στην μνήμη σας. Αυτό δυσκολεύει το διάβασμα ειδικά όταν βρεθείτε να ψάχνετε για την ίδια λέξη στο λεξικό για πολλοστή φορά μέσα σε μία ώρα. Σχηματίζοντας αστείες ομοιοκαταληξίες για λέξεις ή φράσεις είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος εκμάθησης. 

Πώς να διαβάσω λατινικά

Δεν υπάρχει τίποτα πιο βαρετό και άσκοπο από την ατελείωτη αναθεώρηση σελίδων και σελίδων θεωρίας και κανόνων γραμματικής στα λατινικά. Όταν διαβάζουμε κείμενα με τέτοιο τρόπο, η πληροφορία σπανίως συγκρατείται για πολύ από την μνήμη.

Η αποστήθιση ενός μεγάλου όγκου λατινικού λεξιλογίου και γραμματικής κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος είναι αδύνατη και αποθαρρυντική. Άλλωστε ο εγκέφαλός μας για να μην υπερφορτωθεί ταξινομεί και ξεχνά συνεχώς πληροφορίες που κρίνει ότι δεν είναι τόσο σημαντικές.

Πώς να διαβάσω λατινικά: Οι επαναλήψεις λατινικών φράσεων ή παραθέσεων, ή ενός γραμματικού κανόνα δεν είναι τόσο αποδοτικές όσο τα προσεκτικά δομημένα μαθήματα που περιέχουν παράλληλα γνώσεις σχετικά με τον ελληνικό και ρωμαϊκό πολιτισμό, τη μυθολογία ή τη λατινική λογοτεχνία (Οβίδιος, Οράτιος, Πλίνιος ο Πρεσβύτερος, Πλίνιος ο νεότερος, κ.λπ.) τα οποία θα βοηθήσουν να αφομοιωθεί κάθε πληροφορία και θα δημιουργήσουν αυτοματισμούς που θα σας επιτρέψουν να μελετάτε πιο αποτελεσματικά. 

Τα ιδιαίτερα μαθήματα λατινικών μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε κάθε δυσκολία στα λατινικά και να αγαπήσετε το σπουδαίο αυτό μάθημα αφού θα έχετε τη δυνατότητα να το διδαχθείτε με τη μέθοδο που είναι πιο κατάλληλη και πιο ενδιαφέρουσα για εσάς.