Μουσική 5 λόγοι που κάνουν τα μαθήματα drums τόσο συναρπαστικά

5 λόγοι που κάνουν τα μαθήματα drums τόσο συναρπαστικά

Θέλετε να μάθετε ένα από τα πιο συναρπαστικά μουσικά όργανα; Τα ντραμς είναι αδιαμφισβήτητα ένα επιβλητικό μουσικό όργανο που ξεχωρίζει, ειδικά υπό το φως των προβολέων σε ένα live! Το να παίζεις ντραμς απαιτεί συντονισμό ολόκληρου του σώματος και ρυθμό, ενώ ο εξοπλισμός αποτελεί ένα περίπλοκο κομμάτι του παζλ που πρέπει να κατανοήσετε για να μπορείτε να παίξετε με κάθε σας δυνατότητα. Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε ντραμς, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε σωστά. Τα ιδιαίτερα μαθήματα drums είναι το ιδανικό ξεκίνημα για κάθε επίδοξο ντράμερ!

Ακολουθούν 5 λόγοι που κάνουν τα μαθήματα drums τόσο συναρπαστικά και γιατί παρά τον θόρυβο (ο οποίος μπορεί να ελαχιστοποιηθεί!) τα κρουστά είναι μια εξαιρετική επιλογή!

Μπορείτε να μάθετε ντραμς σε οποιαδήποτε ηλικία

Ο καθένας μπορεί να μάθει ντραμς, ανεξάρτητα από την ηλικία του. Πολλοί αναρωτιούνται πόσος χρόνος χρειάζεται για να γίνεις σπουδαίος ντράμερ, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που χρειάζεται είναι πάθος και συνεχής εξάσκηση!

Τα ντραμς είναι η ραχοκοκαλιά της μουσικής σύνθεσης

Τα ντραμς είναι το μουσικό όργανο που κρατά τη μουσική "ενωμένη" και βρίσκεται πίσω από όλα τα είδη μουσικής! Θα μπορείτε σχεδόν πάντα να παίζετε τη μουσική που σας αρέσει, γεγονός που από μόνο του αποτελεί ένα σπουδαίο κίνητρο για να μάθετε. 

Τα κρουστά είναι ένας πολύ καλός τρόπος άσκησης

Οι ντράμερ χρησιμοποιούν και τα τέσσερα άκρα όταν παίζουν, σε αντίθεση με τους κιθαρίστες που βασίζονται μόνο στους καρπούς και τα δάχτυλά τους! Φυσικά, τα οφέλη του drumming για τη φυσική σας κατάσταση ποικίλλουν ανάλογα με το είδος, καθώς ορισμένα είδη όπως το heavy metal απαιτούν πιο πολύ ενέργεια από άλλα είδη όπως για παράδειγμα η τζαζ. Σε μια μελέτη του 2016 με ντράμερ της heavy metal βρέθηκε ότι σε μια συναυλία 40 λεπτών έκαιγε κατά μέσο όρο 387 θερμίδες, οι οποίες είναι συγκρίσιμες με τις αντίστοιχες θερμίδες που θα έκαιγε αν έκανε τρέξιμο και κωπηλασία!

Τα drums βοηθούν στην ανακούφιση από το άγχος

Παίζοντας ντραμς, απελευθερώνονται ενδορφίνες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τα συναισθήματα ευχαρίστησης, ενώ μειώνουν το άγχος. Σίγουρα, το να παίζεις οποιοδήποτε όργανο μπορεί να είναι θεραπευτικό, αλλά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεδώσετε από το να παίζετε drums!

Τα κρουστά βοηθούν στον συντονισμό του σώματος

Ερευνητές στη Γερμανία ανακάλυψαν ότι, ύστερα από χρόνια εξάσκηση, βελτιώνεται ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούν η αριστερή και η δεξιά πλευρά του εγκεφάλου και κατά συνέπεια ο συντονισμός τους. Αυτό μπορεί να σας ωφελήσει και σε άλλους τομείς της ζωής σας, όπως για παράδειγμα στον αθλητισμό ή απλά στην καθημερινότητά σας.