Μουσική 8 λόγοι για να ξεκινήσετε μαθήματα κιθάρας

8 λόγοι για να ξεκινήσετε μαθήματα κιθάρας

Θέλετε να μάθετε ένα μουσικό όργανο, αλλά δεν ξέρετε ποιο να διαλέξετε; Λοιπόν μην ψάχνετε άλλο! Η κιθάρα είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Ακολουθούν 8 λόγοι για να ξεκινήσετε ιδιαίτερα μαθήματα κιθάρας άμεσα!

1. Το να παίζετε κιθάρα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας, να διευρύνετε τις δυνατότητές σας και να εξελιχθείτε ως άνθρωποι. Θα ενισχύσει παράλληλα την αυτοπεποίθησή σας στην καθημερινή σας ζωή. Το να παίζει κάποιος κιθάρα θεωρείται αξιοθαύμαστη ικανότητα και ταλέντο!

2. Με την κιθάρα, μπορείτε να παίξετε όλα τα διαφορετικά στιλ μουσικής, όπως τζαζ, μπλουζ, κλασική, ροκ, χέβι μέταλ, κάντρι ή ποπ. Μπορείτε να διασκεδάσετε την παρέα σας ενώ θα μπορούσατε ακόμη και να δημιουργήσετε το δικό σας στιλ παιξίματος!

3. Μπορείτε να γίνετε μέλος σε ένα συγκρότημα πραγματοποιώντας το εφηβικό σας όνειρο. Με τα ιδιαίτερα μαθήματα κιθάρας θα μπορέσετε πολύ σύντομα να παίξετε σχεδόν με οποιονδήποτε και είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να κάνετε νέες παρέες ή να τζαμάρετε με τους φίλους σας!

4. Η κιθάρα δεν έχει ηλικία! Μπορείτε να μάθετε να παίζετε σε οποιαδήποτε φάση της ζωής σας. Αποτελεί επίσης ένα βολικό φορητό όργανο το οποίο μπορείτε να πάρετε σχεδόν οπουδήποτε, σε αντίθεση με ένα πιάνο ή ένα τσέλο. Ως κιθαρίστες θα έχετε μεγαλύτερη ευελιξία και περισσότερες ευκαιρίες εξάσκησης.

5. Η εκμάθηση της κιθάρας θεωρείται ότι προσφέρει χαλάρωση λόγω της θεραπευτικής φύσης του οργάνου. Βοηθάει το μυαλό να εστιάσει σε ένα πράγμα ξεφεύγοντας για λίγο από τις πιέσεις της καθημερινότητας.

6. Το να παίζεις κιθάρα βοηθά επίσης στη συναισθηματική εκτόνωση. Η μουσική εκφράζει το πώς νιώθετε, και παίζοντας ανάλογα με τη διάθεσή σας απελευθερώνεστε συναισθηματικά. Ακόμα πιο συναρπαστικό δε, αν έχετε γράψει εσείς οι ίδιοι τη μουσική!

7. Υπάρχουν και άλλα φυσικά και ψυχικά οφέλη από την ενασχόληση με μία κιθάρα. Είναι μια εξαιρετική εξάσκηση χεριών, μειώνει το άγχος και διατηρεί τον εγκέφαλο αλλά και την μνήμη σας σε εγρήγορση!

8. Τέλος με το να μάθετε να παίζετε κιθάρα, θα αναπτύξετε πειθαρχία και υπομονή, δύο πολύ χρήσιμες δεξιότητες και σε άλλους τομείς της ζωής σας!