Μουσική Μπορείς να μάθεις να παίζεις πιάνο online;

Μπορείς να μάθεις να παίζεις πιάνο online;

Το πιάνο είναι καταχωρημένο στη σκέψη μας ως το εκλεπτυσμένο, ογκώδες, κλασικό μουσικό όργανο που ενέπνευσε σπουδαίους συνθέτες να γράψουν αθάνατες μελωδίες. Αυτό δεν έχει αλλάξει με το πέρασμα του χρόνου, ο τρόπος εκμάθησης του όμως έχει πια περισσότερες επιλογές. Μέσω των tablets και των κινητών τηλεφώνων, οι εφαρμογές για πιάνο αλλά και τα online μαθήματα έχουν εξελίξει τον τρόπο μάθησης και πλέον μπορείς να κάνεις μαθήματα πιάνου onine.

Αν αναρωτιέστε πόσο εφικτό είναι να μάθετε πιάνο online συγκεντρώσαμε για εσάς τις απαραίτητες πληροφορίες:

Πολλοί αναρωτιούνται αν η διαδικτυακή εκμάθηση πιάνου είναι καλή ή κακή πρακτική. Και ενώ η γνώση είναι προσβάσιμη από την άνεση του σπιτιού, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα που πρέπει να λάβει κανείς υπόψη πριν αποφασίσει να ξεκινήσει μαθήματα πιάνου. Θα αξιολογήσουμε και τα δύο είδη εκμάθησης, ώστε να μπορέσετε να αποφασίσετε εάν η εκμάθηση με κλασικό τρόπο αποδεικνύεται πιο κατάλληλη για εσάς ή αν θα προτιμούσατε να μάθετε πιάνο με τον σύγχρονο τρόπο.

Στο διαδίκτυο εκτός από μερικά καλά διαδικτυακά μαθήματα επί πληρωμή μπορείτε να επιλέξετε μέσω του instateacher.gr έναν δάσκαλο/δασκάλα πιάνου για να σας διδάξει online σε πραγματικό χρόνο. Αυτά τα μαθήματα πιάνου εφαρμόζουν πάντα τις τελευταίες τάσεις και τη σύγχρονη μεθοδολογία διδασκαλίας της μουσικής.

Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε μαθήματα για προχωρημένους και επαγγελματίες. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι η διαδικτυακή μάθηση δεν απαιτεί να αφήσετε το σπίτι σας. Μπορείτε να μάθετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και σε οποιοδήποτε χώρο θέλετε, αρκεί να έχετε υπολογιστή και πρόσβαση στο διαδίκτυο. Επίσης, δεν χρειάζεται να γνωρίζετε πως να διαβάζετε παρτιτούρες για να ξεκινήσετε με τις περισσότερες εφαρμογές - πολλές έχουν μια κινούμενη εικόνα πιάνου που σας βοηθά οπτικά να καταλάβετε ποιες σημειώσεις στο πληκτρολόγιο θα παίξετε. Οι εφαρμογές είναι διαδραστικές, ορισμένες "ακούνε" ότι παίζετε και παρακολουθούν την ακρίβειά σας για να κάνουν τις απαραίτητες υποδείξεις και θυμίζουν παιχνίδια όπως το Guitar Hero ή το Dance Revolution, κάνοντας την εξάσκηση να μοιάζει περισσότερο με παιχνίδι και λιγότερο με μάθημα.

Από την άλλη, το πιάνο είναι ένα όργανο που απαιτεί αφοσίωση, μελέτη και πολλές ώρες εξάσκησης για την εις βάθος κατανόηση του, και γι' αυτό τα online μαθήματα δεν αντικαθιστούν πλήρως την αλληλεπίδραση της διδασκαλίας one-on-one και την εμπειρία που μπορείτε να ζήσετε με έναν δάσκαλο πιάνου που κάθεται στο πλευρό σας, να σας καθοδηγεί σε κάθε βήμα και να σας διορθώνει κάθε σφάλμα.

Το πιάνο παραμένει ένα υπέροχο όργανο, τόσο κλασικό όσο και σύγχρονο, που αξίζει να μάθετε. Διαλέξτε τη μέθοδο που σας ταιριάζει και αφεθείτε στη μαγεία της μουσικής.