Μουσική Τι πρέπει να γνωρίζετε αν το παιδί σας ζητάει ιδιαίτερα μαθήματα drums

Τι πρέπει να γνωρίζετε αν το παιδί σας ζητάει ιδιαίτερα μαθήματα drums

Οι έφηβοι συχνά αναπτύσσουν πάθος για τη μουσική και πολλοί ονειρεύονται μια καριέρα ως επιτυχημένοι μουσικοί και τραγουδιστές. Το πάθος για τα drums είναι συχνά εφιάλτης για τους γονείς που και μόνο στην ιδέα της ηχορύπανσης θα κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν το παιδί από το να μάθει το συγκεκριμένο μουσικό όργανο. Εάν σας ζητάει ιδιαίτερα μαθήματα drums μην το αποθαρρύνετε χωρίς να διαβάσετε παρακάτω.

Αν λοιπόν το παιδί σας εκφράζει έντονα την επιθυμία να μάθει ντραμς θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα μαθήματα ντραμς δεν ξεκινούν και τελειώνουν μόνο με σκοπό να γίνει μουσικός και ντράμερ. Στην πραγματικότητα τα μαθήματα αυτά έχουν πολλά σωματικά, ψυχικά και κοινωνικά οφέλη για ένα παιδί ή έφηβο. 

Ας δούμε τα σημαντικότερα:

Μερικοί γονείς είναι επιφυλακτικοί με τα μαθήματα ντραμς, φοβούμενοι μήπως επηρεάσουν τις επιδόσεις των παιδιών στο σχολείο ή την απόφασή τους να σπουδάσουν. Τα μαθήματα ντραμς δεν θα εμποδίσουν τα παιδιά σας από τις σπουδές τους, αλλά αντιθέτως θα βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στα μαθήματα!

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, τα παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα μουσικής έχουν υψηλότερους βαθμούς στο σχολείο, ιδιαίτερα στα αγγλικά και στα μαθηματικά. Επίσης, τα παιδιά που μαθαίνουν μουσική βελτιώνουν την ικανότητά τους να λύνουν μαθηματικά και λογικά προβλήματα.

Τα μαθήματα ντραμς βελτιώνουν τη γνωστική και εγκεφαλική λειτουργία. Δεν πρόκειται απλώς για χτυπήματα πάνω σε τύμπανα και κύμβαλα. Απαιτείται σωστός συντονισμός και συγχρονισμός για να διατηρηθεί ο ρυθμός. Με άλλα λόγια, πρέπει να χρησιμοποιήσετε αρκετή κριτική σκέψη και εγκεφαλική δύναμη για να μπορέσετε να παίξετε καλή μουσική με τα ντραμς. Ακόμη και ένα μόνο χτύπημα απαιτεί τη χρήση νοητικής ικανότητας, συγκέντρωσης και συντονισμού των άκρων.

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το να παίζεις drums ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και ανεβάζει τα επίπεδα οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στον εγκέφαλο. Ένα παιδί μπορεί να αναπτύξει υψηλότερο IQ και να βελτιώσει την πνευματική του ευκινησία.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε -τόσο εσείς όσο και το παιδί σας- ότι το έμφυτο ταλέντο και ο κατάλληλος δάσκαλος μπορούν σίγουρα να το βοηθήσουν να έχει ένα καλό ξεκίνημα και να γίνει σπουδαίος μουσικός εάν το θελήσει ωστόσο, το ταλέντο μόνο δεν αρκεί. Είναι το πάθος και η αφοσίωση που θα οδηγήσουν στην κορυφή.