Μουσική 5 εντυπωσιακά οφέλη από τα ιδιαίτερα μαθήματα βιολιού

5 εντυπωσιακά οφέλη από τα ιδιαίτερα μαθήματα βιολιού

Το βιολί είναι τόσο εκφραστικό που μπορεί να αγγίξει την ψυχή μας. Ποιος δεν λατρεύει τον ήχο, το σχήμα, ακόμα και την ιστορία του; Το βιολί θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά μουσικά όργανα, ίσως λόγω του θεμελιώδη ρόλου του σε μια ορχήστρα ή της έμπνευσης και της συγκίνησης που μεταφέρεται στον ακροατή.

Ωστόσο, πολλοί πιστεύουν ότι είναι πολύ δύσκολο ή πολύ ακριβό για να μάθουν να παίζουν αυτό το αγαπημένο μουσικό όργανο. Αλλά όπως κάθε νέα ενασχόληση απαιτεί να έχετε τα σωστά εργαλεία και τη σωστή καθοδήγηση, έτσι και στο βιολί αυτά μπορούν να τα εξασφαλίσουν τα ιδιαίτερα μαθήματα βιολιού.

Δείτε παρακάτω 5 εντυπωσιακά οφέλη που θα αποκομίσετε από την εκμάθηση βιολιού

Το βιολί θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε. Το μυαλό σας θα ξεφεύγει από την καθημερινότητα και θα νιώθετε βυθισμένοι στη μαγεία της μουσικής που θα παίζετε. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε όλα τα αρνητικά συναισθήματα όπως η αγωνία, το άγχος και η θλίψη και να τα αντικαταστήσετε με θετικά.

Το βιολί εμπνέει με την ομορφιά της μελωδίας του και δεν είναι τυχαίο που όσοι παίζουν δένονται συναισθηματικά μαζί του! Όταν μάθετε να παίζετε, θα νιώσετε τεράστιο αίσθημα ικανοποίησης και θα έχετε μεγαλύτερο κίνητρο για να μάθετε περισσότερα και να αποδεχτείτε νέες μουσικές προκλήσεις.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα μαθήματα βιολιού μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στη βελτίωση της μνήμης και των διανοητικών σας ικανοτήτων με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι τα παιδιά που παρακολουθούσαν μαθήματα βιολιού είχαν σημαντικά καλύτερη μνήμη από εκείνα που δεν έπαιζαν κανένα όργανο. Είχαν επίσης καλύτερο εύρος προσοχής και ήταν σε θέση να επεξεργάζονται τις πληροφορίες γρήγορα. Άλλες μελέτες έχουν δείξει παρόμοια αποτελέσματα σε ενήλικες ενώ και οι ηλικιωμένοι που έκαναν μαθήματα βιολιού βελτίωσαν σημαντικά τη μνήμη, τη λογική και την ταχύτητα επεξεργασίας του εγκεφάλου.

Το να παίζεις βιολί βοηθά στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας διεγείροντας ταυτόχρονα τόσο την αριστερή όσο και τη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου. Επιπλέον, η μελέτη της μουσικής έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει το IQ και τις ακαδημαϊκές επιδόσεις γενικότερα.

Το βιολί ενδυναμώνει το άνω μέρος του σώματος και βοηθά στην καύση θερμίδων. Για να παίξει κάποιος βιολί απαιτείται σταθερή στάση του σώματος, ευθεία πλάτη, ώμοι πίσω και χαλαρά άκρα. Αυτή η τέλεια στάση του σώματος έχει πολλά οφέλη για την υγεία, λόγω της αυξημένης ροής αίματος και οξυγόνου στον εγκέφαλο και το σώμα.