Πληροφορική Ιδιαίτερα μαθήματα C++: Γιατί είναι σημαντικό να μάθετε αυτή τη γλώσσα προγραμματισμού

Ιδιαίτερα μαθήματα C++: Γιατί είναι σημαντικό να μάθετε αυτή τη γλώσσα προγραμματισμού

Θέλετε να ξεκινήσετε ιδιαίτερα μαθήματα C++ για να μάθετε μία από τις σημαντικότερες γλώσσες προγραμματισμού; Η C++ δημιουργήθηκε από τον Μπιάρνε Στρούστρουπ το 1979 ως εξέλιξη της γλώσσας C και βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια ανάμεσα στις κορυφαίες γλώσσες προγραμματισμού. Παρά την εμφάνιση άλλων σπουδαίων γλωσσών όπως οι Python, Java και JavaScript, κατέχει έναν πολύ ξεχωριστό ρόλο μέχρι και σήμερα.

Παρακάτω θα δείτε 5 λόγους για τους οποίους είναι σημαντικό να μάθετε C++

1. Πρόκειται για μία αρκετά ευέλικτη γλώσσα που έχει μεγάλη ζήτηση από προγραμματιστές παιχνιδιών, προγραμματιστές λογισμικού και προγραμματιστές backend. Πάρα πολλές θέσεις εργασίας χρειάζονται προσωπικό με εξοικείωση και καλή γνώση της C++.      

2. Πολλά projects όπως τα συστήματα cloud αποθήκευσης και η ανάπτυξη παιχνιδιών φτιάχνονται με C++. Η C++ χρησιμοποιείται για τη δημιουργία 3d γραφικών και αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για τόσο μεγάλα σε όγκο δεδομένων, project. Για παράδειγμα, στο Youtube χρησιμοποιείται για την δημιουργία της λειτουργίας επεξεργασίας των βίντεο. 

3. Είναι μια αρκετά προηγμένη γλώσσα που υποστηρίζει διάφορες μεθόδους προγραμματισμού όπως συναρτησιακό, διαδικαστικό και αντικειμενοστρεφή προγραμματισμό και είναι γρήγορη γλώσσα. Ο χρόνος εκτέλεσης και μεταγλώττισής της, είναι ταχύτερος από κάθε άλλη γλώσσα προγραμματισμού.

4. Όλα τα μεγάλα λειτουργικά συστήματα όπως Windows, Android, iOS κλπ. είναι γραμμένα με έναν συνδυασμό C και C++. Για παράδειγμα οι εφαρμογές Windows είναι γραμμένες σε C++, ενώ oι εφαρμογές Αndroid είναι γραμμένες σε Java μαζί με C και C++. Επίσης η C++ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη του πυρήνα των εφαρμογών iOS.

5. H C++ είναι μία φορητή γλώσσα προγραμματισμού, καθώς όποιο πρόγραμμα δημιουργηθεί με C++ μπορεί να μετακινηθεί από την μια πλατφόρμα στην άλλη. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που οι εφαρμογές που απαιτούν ανάπτυξη πολλαπλών πλατφορμών ή πολλαπλών συσκευών, χρησιμοποιούν C++.