Σχολικά Ποιοι είναι οι πιο σημαντικοί φυσικοί και γιατί έγιναν γνωστοί

Ποιοι είναι οι πιο σημαντικοί φυσικοί και γιατί έγιναν γνωστοί

Ποιοι είναι οι πιο σημαντικοί φυσικοί και γιατί έγιναν γνωστοί; Η φυσική βρίσκεται παντού, είναι η μελέτη του φυσικού κόσμου γύρω μας και πέρα ​​από εμάς! Πολλά σπουδαία μυαλά συντέλεσαν στην εξέλιξη της επιστήμης της φυσικής, ας δούμε όμως μερικούς από τους μεγαλύτερους φυσικούς των οποίων οι ιδέες, οι θεωρίες και οι ανακαλύψεις έφεραν επανάσταση στον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο.

Σπουδαίοι φυσικοί:

Αναξίμανδρος

Στον Αναξίμανδρο ανήκει η ιδέα ότι η γη δεν χρειάζεται τίποτα από κάτω να την στηρίζει. Σκέφτηκε επίσης το εξής εντυπωσιακό (αν αναλογιστεί κανείς την εποχή): η γη επιπλέει στο κέντρο του απείρου και διατηρείται στη θέση της επειδή βρίσκεται σε ίση απόσταση από όλα τα άλλα μέρη του σύμπαντος. Ο Αναξίμανδρος άλλαξε τον τρόπο που αντιλαμβανόμασταν τον πλανήτη και εισήγαγε ταυτόχρονα την ιδέα μιας δύναμης έλξης μεταξύ της γης και των υπόλοιπων ουράνιων σωμάτων.

Αρχιμήδης

Ο μεγαλύτερος επιστήμονας των αρχαίων χρόνων, ο Αρχιμήδης ώθησε τα μαθηματικά, τη φυσική και τη μηχανική σε νέα ύψη. Δημιούργησε τις φυσικές επιστήμες της μηχανικής και της υδροστατικής, ανακάλυψε τους νόμους των μοχλών και των τροχαλιών και μια από τις πιο σημαντικές έννοιες στη φυσική - το κέντρο βάρους. Εφάρμοσε προηγμένα μαθηματικά στον φυσικό κόσμο και τα έργα που διασώθηκαν ενέπνευσαν τόσο τον Galileo Galilei όσο και τον Isaac Newton να διερευνήσουν τους νόμους της κίνησης.

Γαλιλαίος Γαλιλέι

Ο Γαλιλαίος υπήρξε από τους πρώτους που μελέτησαν τον ουρανό με τηλεσκόπιο και ο πρώτος που ανακάλυψε φεγγάρια σε τροχιά γύρω από έναν άλλο πλανήτη, ανακαλύπτοντας τα τέσσερα μεγαλύτερα φεγγάρια του Δία. Ανακάλυψε το νόμο του εκκρεμούς, ότι η βαρύτητα επιταχύνει όλα τα πράγματα εξίσου ανεξάρτητα από τη μάζα, και ότι η επιτάχυνση των αντικειμένων από τη βαρύτητα είναι ανάλογη με το τετράγωνο του χρόνου που έχουν πέσει. Ανέφερε την αρχή της αδράνειας - με άλλα λόγια ανακάλυψε τον πρώτο νόμο της κίνησης του Νεύτωνα. Οι ανακαλύψεις του στον τομέα της μηχανικής γκρέμισαν τη λανθασμένη φυσική του Αριστοτέλη που κυριάρχησε στη δυτική σκέψη για δύο χιλιετίες.

Γιόχαν Κέπλερ

Ο Γιόχαν Κέπλερ έσπασε την παράδοση χιλιάδων ετών αστρονομίας, ανακαλύπτοντας ότι τα ουράνια σώματα ακολουθούν ελλειπτικά μονοπάτια. Οι νόμοι του Κέπλερ για την κίνηση των πλανητών ήταν η πιο κρίσιμη ανακάλυψη στην κατανόηση του σύμπαντος. Ο τρίτος νόμος του Κέπλερ επέτρεψε στον Ισαάκ Νεύτωνα να θεσπίσει τον αντίστροφο τετραγωνικό νόμο της βαρύτητας. Ο ίδιος ο Κέπλερ ανακάλυψε τον αντίστροφο τετραγωνικό νόμο της έντασης του φωτός. Ανακάλυψε ότι τα μάτια μας αντιστρέφουν τις εικόνες και ο εγκέφαλός μας διορθώνει τις ανάποδες εικόνες ενώ ήταν ο πρώτος που απέδειξε πώς λειτουργούν οι λογάριθμοι.

Ισαάκ Νεύτων

Ο Ισαάκ Νεύτων εισήγαγε στη φυσική τα μαθηματικά, που έμελλε να την αναβαθμίσουν στη μητέρα όλων των επιστημών. Το πιο διάσημο έργο του, το Principia, είναι ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά βιβλία που έχουν γραφτεί ποτέ. Σε αυτό ο Νεύτων χρησιμοποίησε μαθηματικά για να εξηγήσει τη βαρύτητα και την κίνηση. Ανακάλυψε τον νόμο της βαρύτητας, αποδεικνύοντας ότι το φεγγάρι περιφέρεται γύρω από τη γη για τον ίδιο ακριβώς λόγο που ένα μήλο πέφτει από ένα δέντρο. Διατύπωσε τρεις νόμους κίνησης - τους νόμους του Νεύτωνα - οι οποίοι βρίσκονται στην καρδιά της επιστήμης της κίνησης. Επιπλέον, απέδειξε ότι το φως του ήλιου αποτελείται από όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου και κατασκεύασε το πρώτο αντανακλαστικό τηλεσκόπιο στον κόσμο.

Τζέιμς Κλερκ Μάξγουελ

Το έργο του Τζέιμς Κλερκ Μάξγουελ προανήγγειλε μια νέα εποχή στη φυσική. Οι εξισώσεις του έδειξαν ότι όταν τα ηλεκτρικά φορτία επιταχύνονται απελευθερώνουν κύματα ηλεκτρομαγνητισμού που ταξιδεύουν με την ταχύτητα του φωτός, διαπιστώνοντας ότι το ίδιο το φως είναι ένα ηλεκτρομαγνητικό φαινόμενο - με αυτόν τον τρόπο ένωσε τον ηλεκτρισμό, τον μαγνητισμό και το φως. Η κινητική του θεωρία για τα αέρια εξήγησε με ακρίβεια την προέλευση της θερμοκρασίας και εισήγαγε τη θεωρία πιθανοτήτων στη φυσική. Στον Μάξγουελ ανήκει και η πρώτη έγχρωμη φωτογραφία! Με τρομερή μαθηματική και φυσική διαίσθηση, εξήγησε τη συμπεριφορά των δακτυλίων του Κρόνου πάνω από 100 χρόνια προτού το διαστημόπλοιο Voyager επιβεβαιώσει ότι είχε απόλυτο δίκιο.

Άλμπερτ Αϊνστάιν

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν "ξαναέγραψε" τους νόμους της φύσης αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε θεμελιώδη πράγματα όπως το φως, η βαρύτητα, ο χώρος και ο χρόνος. Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ψηφίστηκε ως ο μεγαλύτερος φυσικός όλων των εποχών σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στο τέλος της χιλιετίας, ωθώντας τον Sir Isaac Newton στη δεύτερη θέση.

«Οι ειδικές και γενικές θεωρίες της σχετικότητας του Αϊνστάιν ανέτρεψαν εντελώς τις προηγούμενες αντιλήψεις για έναν καθολικό, αμετάβλητο χώρο και χρόνο και τις αντικατέστησαν με ένα εκπληκτικό νέο πλαίσιο στο οποίο ο χώρος και ο χρόνος είναι ρευστοί και εύπλαστοι», δήλωσε ο φυσικός Μπράιαν Γκριν από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ, ο οποίος συμμετείχε στη δημοσκόπηση για το περιοδικό Physics World.

Ανακάλυψε την εμβληματική εξίσωση E = mc2, η οποία υποδηλώνει ότι η μάζα είναι ισοδύναμη με την ενέργεια. Στη διάσημη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας, ο Αϊνστάιν έδειξε ότι η ύλη προκαλεί καμπύλωση του χωροχρόνου, η οποία παράγει το φαινόμενο που ονομάζουμε βαρύτητα ανατρέποντας τον νόμο της βαρύτητας του Νεύτωνα, ο οποίος ήταν αδιαμφισβήτητος από το 1687.