Πληροφορική Τι είναι η Python και τι την κάνει τόσο δημοφιλή

Τι είναι η Python και τι την κάνει τόσο δημοφιλή

Τι είναι η Python; Η Python είναι μία απίστευτα εύκολη στη χρήση και την εκμάθηση γλώσσα προγραμματισμού, γεγονός που την καθιστά ιδανική για αρχάριους και νέο-εισερχόμενους. Η python είναι τόσο δημοφιλής ανάμεσα στις διαθέσιμες γλώσσες λόγω της ευκολίας στη σύνταξη και στη χρήση. Οι κώδικες της γράφονται και εκτελούνται πολύ πιο γρήγορα από τις άλλες γλώσσες προγραμματισμού.

Τι την κάνει τόσο δημοφιλή

Ένας από τους κύριους λόγους της δημοτικότητας της είναι ότι μπορεί να διαβαστεί και να γίνει εύκολα κατανοητή ακόμη και από ερασιτέχνες προγραμματιστές. Η Python, είναι εξαιρετικά ευέλικτη και χρησιμοποιείται για μια γκάμα απαιτητικών εργασιών. Από την τεχνητή νοημοσύνη στον κβαντικό υπολογισμό και τη ρομποτική, η Python χρησιμοποιείται ευρέως σε πάρα πολλούς τομείς.

Όταν ο Guido van Rossum δημιούργησε την python στα τέλη της δεκαετίας του '80, τη σχεδίασε ως γλώσσα γενικής χρήσης.

Εάν θέλετε να μάθετε προγραμματισμό, η γλώσσα python είναι τόσο ευέλικτη που δίνει στον προγραμματιστή την ευκαιρία να δοκιμάσει κάτι νέο χωρίς να περιορίζεται, προσφέροντας τη δυνατότητα ανάπτυξης οποιουδήποτε είδους εφαρμογής. Αυτό το είδος ελευθερίας και ευελιξίας δεν θα το συναντήσετε σε άλλες γλώσσες προγραμματισμού.

Σαφώς και η Python έχει τα αρνητικά της. Η απλότητα της μεταφράζεται σε μειωμένη ταχύτητα και απόδοση. Καθώς βελτιστοποιείται μια γλώσσα προγραμματισμού για απλότητα, υπάρχει μια αναπόφευκτη αντιστάθμιση για την απόδοση. Ωστόσο, αυτή η μείωση της ταχύτητας δεν εμποδίζει την Python να είναι μία από τις πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού το 2021.

Πολλοί μαθητές εισάγονται στην επιστήμη των υπολογιστών μόνο μέσω της γλώσσας Python, η οποία και χρησιμοποιείται για ερευνητικά έργα σε βάθος.

Στα σπουδαιότερα πλεονεκτήματά της συγκαταλέγεται η μεγάλη κοινότητά της. Θα βρείτε εύκολα εκατοντάδες οδηγούς και video tutorials για οποιοδήποτε επίπεδο και ηλικία! Εάν μια γλώσσα προγραμματισμού στερείται υποστήριξης για χρήστες, τότε δύσκολα αναπτύσσεται. Η κοινότητα προγραμματιστών python είναι μία από τις πιο απίστευτα ενεργές κοινότητες! Αυτό σημαίνει ότι εάν αντιμετωπίσετε πρόβλημα μπορείτε να λάβετε άμεση καθοδήγηση οποιαδήποτε στιγμή, πράγμα σπουδαίο αφού μειώνει τις καθυστερήσεις στην παράδοση οποιουδήποτε project.