Πληροφορική Iδιαίτερα μαθήματα Python: Αξίζει να μάθετε και πόσος χρόνος θα χρειαστεί;

Iδιαίτερα μαθήματα Python: Αξίζει να μάθετε και πόσος χρόνος θα χρειαστεί;

Είστε αποφασισμένοι να μάθετε κωδικοποίηση και να μπορείτε να απολαμβάνετε υψηλές αμοιβές και ευέλικτα ωράρια αλλά αναρωτιέστε πόσο χρόνο θα πρέπει να επενδύσετε σε ιδιαίτερα μαθήματα Python; Διαβάστε παρακάτω.

Είναι δύσκολο να μάθει κανείς Python;

Όχι, η Python δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τους περισσότερους. Αντιθέτως, θεωρείται μια από τις πιο εύκολες γλώσσες προγραμματισμού για εκμάθηση. Ο καθένας μπορεί να μάθει προγραμματισμό Python - ακόμα κι αν δεν έχει γράψει ποτέ ούτε μια γραμμή κώδικα στο παρελθόν - αλλά φυσικά θα χρειαστεί χρόνος, επιμονή και σωστές μέθοδοι εκμάθησης.

Χρειάζεται να είμαι καλός στα Μαθηματικά για να μάθω Python;

Όχι απαραίτητα. Παρόλο που επικρατεί η αντίληψη ότι η κλίση στα μαθηματικά κάνει την εκμάθηση του προγραμματισμού ευκολότερη, μια πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι αυτό δεν ισχύει. Στην πραγματικότητα, αν έχετε μάθει μια ξένη γλώσσα, ίσως να είναι πιο εύκολο να μάθετε Python από ότι αν είστε απλά μαθηματικό μυαλό. Έχουμε δει μαθητές διαφορετικών επιπέδων να μαθαίνουν προγραμματισμό, επομένως μην αφήσετε το φόβο να σας εμποδίσει να ξεκινήσετε ιδιαίτερα μαθήματα Python!

Αξίζει τον κόπο να μάθετε Python το 2023;

Ναι. Από κάθε άποψη: καριέρα, αμοιβές και ευελιξία, η εκμάθηση της Python σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Πόσος χρόνος χρειάζεται πραγματικά για να μάθετε Python;

Όπως με κάθε τι νέο που θέλουμε να μάθουμε, η απάντηση εξαρτάται πάντα από τους στόχους μας. Η Python δεν είναι απλώς μια γλώσσα προγραμματισμού — είναι ένα εργαλείο και μαθαίνεις πώς να τη χρησιμοποιείς στο πλαίσιο των προβλημάτων που προσπαθείς να λύσεις.

Για παράδειγμα, αν είστε ένας marketer που θα ήθελε να αναλύει πιο αυστηρά τα δεδομένα του Google Analytics, θα μπορούσατε να μάθετε τη θεμελιώδη σύνταξη της Python και τις απαιτούμενες τεχνικές panda μέσα σε λίγες εβδομάδες. Αυτό δεν θα σας καθιστούσε προγραμματιστή Python ή αναλυτή δεδομένων, αλλά θα ήταν αρκετό για να κάνετε καλύτερα τη δουλειά σας.

Εάν ξεκινάτε από την αρχή με σκοπό να εργαστείτε στο μέλλον χρησιμοποιώντας την Python, θα πρέπει να περάσετε τουλάχιστον μερικούς μήνες μαθαίνοντας και κάνοντας πρακτική ταυτόχρονα. Πόσοι μήνες θα εξαρτηθούν από το είδος και το επίπεδο δυσκολίας της δουλειάς που στοχεύετε.

Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσατε να περάσετε όλη σας τη ζωή μαθαίνοντας Python. Υπάρχουν εκατοντάδες βιβλιοθήκες, πολλές από τις οποίες βελτιώνονται και εξελίσσονται τακτικά, και η ίδια η γλώσσα αλλάζει με την πάροδο του χρόνου.

Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να είστε σε θέση να λύνετε προβλήματα με την Python, αλλά το να γνωρίζετε Python σημαίνει να μαθαίνετε κάτι νέο και να εξελίσσεστε διαρκώς κατά τη διάρκεια της καριέρας σας.