Ξένες γλώσσες 5 λόγοι για να μάθετε Γαλλικά άμεσα

5 λόγοι για να μάθετε Γαλλικά άμεσα

Ακόμα και αν διαφωνείτε, τα γαλλικά εξακολουθούν να θεωρούνται από τους περισσότερους μία γλώσσα εκλεπτυσμένη και σοφιστικέ. Αυτό μεταφράζεται στο ότι μαθαίνοντας γαλλικά ενισχύετε εκτός από το βιογραφικό σας και το κοινωνικό σας status!

Ακολουθούν άλλοι 4 λόγοι για να μάθετε γαλλικά άμεσα

Τα γαλλικά ομιλούνται και στις πέντε ηπείρους. Θα συναντήσετε παντού λίγα γαλλικά ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στον πλανήτη. Με περίπου 76 εκατομμύρια native ομιλητές και 235 εκατομμύρια που γνωρίζουν και μιλούν γαλλικά σε καθημερινή βάση (ως δεύτερη ή τρίτη γλώσσα) είναι περιττό να πούμε ότι τα γαλλικά είναι μία από τις πιο δημοφιλείς γλώσσες παγκοσμίως και αυτό είναι από μόνο του ένας πολύ καλός λόγος για να ξεκινήσετε ιδιαίτερα μαθήματα γαλλικών σήμερα κιόλας! 

Αποτελούν επίσης ένα καλό κίνητρο για να συναντήσετε ανθρώπους από όλο τον κόσμο και να ταξιδέψετε όπου επιθυμείτε με μεγαλύτερη ευκολία. Η γνώση γαλλικών θα σας δώσει πρόσβαση σε πολλές διαφορετικές χώρες με διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις όπως η Αλγερία, το Μαρόκο, η Τυνησία, το Κονγκό, η Ακτή Ελεφαντοστού, η Σενεγάλη και πολλές άλλες.

Τα γαλλικά θα σας δώσουν τη δυνατότητα για καριέρα στη διεθνή αγορά εργασίας και είναι απαραίτητα αν επιθυμείτε μια θέση στις πολυεθνικές εταιρείες της Γαλλίας.

Η εκμάθηση γαλλικών θα σας βοηθήσει επίσης να μάθετε ευκολότερα ρομανικές γλώσσες. Αυτές οι γλώσσες έχουν όλες τις ίδιες λατινικές ρίζες και μοιάζουν πολύ στη γραμματική, τη σύνταξη προτάσεων καθώς και το λεξιλόγιό τους. Η γνώση μιας ρομανικής γλώσσας είναι μια καλή αρχή για την εκμάθηση των άλλων όπως τα Ισπανικά, τα Ιταλικά, τα Ρουμανικά, τα Πορτογαλικά κ.α.

Τα γαλλικά θεωρούνται πλεονέκτημα για την καριέρα, την κοινωνική και προσωπική ζωή, τον πολιτισμό, τα ταξίδια, την εκπαίδευση και την πρόσβαση σε πληροφορίες και εμπειρίες σε όλο τον κόσμο. Με 900 εκατομμύρια μαθητές γαλλικών σε ολόκληρη την υφήλιο τα γαλλικά θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα όταν έρχεται η ώρα να διαλέξουμε την επόμενη ξένη γλώσσα που θα μάθουμε μετά τα αγγλικά. Επομένως, για όλους αυτούς τους λόγους και για πολλούς άλλους, η ερώτηση δεν πρέπει να είναι γιατί να μάθω γαλλικά, αλλά πότε θα ξεκινήσω γαλλικά!