Ξένες γλώσσες Βελτιώστε το λεξιλόγιο αγγλικών σας με αυτές τις 5 εύκολες και διασκεδαστικές τεχνικές!

Βελτιώστε το λεξιλόγιο αγγλικών σας με αυτές τις 5 εύκολες και διασκεδαστικές τεχνικές!

Βελτιώστε το λεξιλόγιο αγγλικών σας με 5 εύκολες και διασκεδαστικές τεχνικές! Αφιερώστε λίγο χρόνο κάθε μέρα όποτε έχετε διάθεση. To μυστικό είναι να το κάνετε χωρίς πίεση και να το δείτε σαν πρόκληση. Θέστε το δικό σας προσωπικό στόχο για την πρόοδο που θέλετε να σημειώνετε κάθε μήνα! 

Δείτε λοιπόν 5 έξυπνους τρόπους για να βελτιώσετε το λεξιλόγιο αγγλικών σας 

1. Ένας από τους πιο συναρπαστικούς τρόπους για να μάθετε νέες λέξεις ενώ αράζετε στο σπίτι είναι τα ακουστικά βιβλία. Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν ηχητικά βιβλία από ιστότοπους ή να ακούσετε στο YouTube. Μερικά διάσημα ακουστικά βιβλία όπως η σειρά Harry Potter και η σειρά Lord of the Rings είναι πολύ δημοφιλή και αφηγούνται από διάσημους ηθοποιούς. Χαλαρώστε και αφεθείτε στον κόσμο της μυθοπλασίας μαθαίνοντας -χωρίς να το καταλαβαίνετε- νέες λέξεις και σωστή προφορά! Ακούγοντας πώς μιλούν οι αφηγητές βελτιώνετε τις δεξιότητες σας στα αγγλικά. Αποθηκεύστε τα στο τηλέφωνό σας για να τα έχετε πρόχειρα κάθε στιγμή της ημέρας.

2. Δείτε τις αγαπημένες σας σειρές ή ταινίες στο Netflix ή σε οποιαδήποτε άλλη συνδρομητική τηλεόραση με αγγλικούς υπότιτλους. Αυτός ο τρόπος είναι ακόμα πιο αποδοτικός εάν έχετε ήδη δει μία σειρά ή ταινία και την ξαναβλέπετε. Έτσι θα σας είναι πολύ πιο εύκολο να συγκεντρωθείτε στους διαλόγους και στις λέξεις. 

3. Αγοράστε ξένες εφημερίδες ή περιοδικά του ενδιαφέροντός σας. Το να βλέπετε λέξεις σε ένα άρθρο εφημερίδας ή περιοδικού είναι πολύ πιο χρήσιμο και εύκολο για απομνημόνευση από τις λίστες λεξιλογίων και λεξικών. Όχι μόνο εκτίθεστε σε άγνωστες λέξεις και εκφράσεις αλλά βλέπετε και πώς χρησιμοποιούνται στο λόγο. Επίσης μπορείτε να διαβάζετε τα social media στα Αγγλικά.

4. Ορίστε χρονικά διαστήματα μέσα στην εβδομάδα με την οικογένεια ή τους φίλους σας που ως challenge θα πρέπει να μιλάτε και να συνεννοείστε αποκλειστικά στα αγγλικά όπως την ώρα του δείπνου ή κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής με το αυτοκίνητο. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα διαπιστώσετε ποιες λέξεις/φράσεις σας δυσκόλεψε περισσότερο να βρείτε για να εκφραστείτε σωστά και θα τις μάθετε για την επόμενη φορά! Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τον καθηγητή αγγλικών στα ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών.

5. Παίξτε παιχνίδια λέξεων. Κλασικά παιχνίδια όπως το Scrabble μπορούν να λειτουργήσουν ως ένας διασκεδαστικός τρόπος για να επεκτείνετε το αγγλικό λεξιλόγιό σας. Εάν θέλετε πραγματικά να είστε αποτελεσματικοί, ακολουθήστε τους γύρους αυτών των παιχνιδιών λέξεων κρατώντας σημειώσεις. Φτιάξτε μια λίστα με τις λέξεις που μάθατε ενώ παίζατε το παιχνίδι και, στη συνέχεια, μελετήστε αυτήν τη λίστα μετά από μία εβδομάδα.