Ξένες γλώσσες Προφορικά τεστ αγγλικών: 3 μυστικά για να εξασφαλίσετε καλύτερο βαθμό

Προφορικά τεστ αγγλικών: 3 μυστικά για να εξασφαλίσετε καλύτερο βαθμό

Πολλοί μαθητές δυσκολεύονται στα προφορικά τεστ αγγλικών. Ο λόγος είναι συνήθως ότι δεν έχουν την απαραίτητη αυτοπεποίθηση και το άγχος της εξέτασης κάνει τα πράγματα χειρότερα. Αυτά τα 3 μυστικά, σε συνδυασμό με τα μαθήματα αγγλικών, θα σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε υψηλότερη βαθμολογία στα προφορικά οποιασδήποτε εξέτασης αγγλικών.

1. Ερευνήστε τη δομή του τεστ αγγλικών

Οι περισσότερες εξετάσεις στα Αγγλικά διαθέτουν πληροφορίες σχετικά με τη δομή του τεστ στους ιστότοπούς τους. Φροντίστε να το διαβάσετε προσεκτικά ή ζητήστε από τον δάσκαλό σας να το εξηγήσει. Μαθαίνοντας τι να περιμένετε στο τεστ θα σας κάνει να αισθάνεστε πιο σίγουροι και θα σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε τις απαραίτητες γνώσεις για να το περάσετε.

2. Βεβαιωθείτε ότι έχετε απαντήσει όπως πρέπει στις ερωτήσεις

Οι εξεταστές εκπαιδεύονται να εντοπίζουν εκείνους που έχουν απομνημονεύσει απαντήσεις πριν από την εξέταση. Ένας από τους τρόπους εντοπισμού είναι όταν οι εξεταζόμενοι δίνουν μια απάντηση που σχετίζεται με την ερώτηση αλλά δεν την απαντά.

Βεβαιωθείτε ότι ακούτε τις ερωτήσεις και απαντάτε σε όλα τα απαραίτητα σημεία. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες πληροφορίες στη συνέχεια, αλλά καλύψτε πρώτα όλα τα στοιχεία που πρέπει να δώσετε για να απαντήσετε πλήρως στις ερωτήσεις.

Εξασκηθείτε στο πώς να μιλήσετε για το παρελθόν σας, τους στόχους σας για το μέλλον, πράγματα που σας αρέσουν (και δεν σας αρέσουν), την καθημερινότητα σας και τον τόπο που ζείτε. Αυτά είναι κάποια από τα κοινά θέματα που τίθενται στις πρώτες ερωτήσεις των προφορικών εξετάσεων. Ωστόσο, μην απομνημονεύετε απλώς απαντήσεις γιατί οι εξεταστές είναι σε θέση να το καταλάβουν.

3. Μάθετε το εξειδικευμένο λεξιλόγιο που σχετίζεται με τη ζωή και τα ενδιαφέροντά σας

Στις περισσότερες εξετάσεις, το εύρος και το λεξιλόγιο είναι παράγοντες στο βαθμό που θα λάβετε. Εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλύτερο λεξιλόγιο για να μιλήσετε για τη ζωή και τα ενδιαφέροντά σας, θα κερδίσετε βαθμούς. Η προσθήκη περισσότερων λεπτομερειών βοηθά στην παρουσίαση της ευχέρειας σας. Σας βοηθά επίσης να επιδείξετε επιπλέον λεξιλόγιο ή ενδιαφέρουσες δομές προτάσεων που έχετε την άνεση να χρησιμοποιείτε.