Ξένες γλώσσες Πτυχία αγγλικών για σπουδές στο εξωτερικό: Ποιες πιστοποιήσεις χρειάζεστε

Πτυχία αγγλικών για σπουδές στο εξωτερικό: Ποιες πιστοποιήσεις χρειάζεστε

Εάν σκέφτεστε να σπουδάσετε στο εξωτερικό, τα παρακάτω πτυχία αγγλικών συγκαταλέγονται στα απαραίτητα κριτήρια. Αφού καταλήξετε στα ιδρύματα που σας ενδιαφέρουν, είτε για προπτυχιακές είτε για μεταπτυχιακές σπουδές, θα πρέπει να ενημερωθείτε για τις πιστοποιήσεις αγγλικών που απαιτούνται για την εισαγωγή σας και να ξεκινήσετε να σχεδιάζετε πότε θα δώσετε τις εξετάσεις αυτές.

Τα πτυχία αγγλικών TOEFL και IELTS αναγνωρίζονται ως ισότιμα από τη συντριπτική πλειοψηφία των πανεπιστημίων σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες ωστόσο θα πρέπει να ενημερωθείτε σχετικά από το πανεπιστήμιο της προτίμησής σας.

Πτυχία αγγλικών για σπουδές στο εξωτερικό

Εάν έχουν αποκτηθεί πρόσφατα, τα πτυχία αγγλικών Cambridge και Michigan πιθανόν να είναι επαρκή, συνήθως όμως προτιμώνται το IELTS ή το TOEFL, με το πρώτο να έχει μεγαλύτερη απήχηση στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και το δεύτερο σε Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά.

Σπουδές στις Η.Π.Α.

Τα πανεπιστήμια και τα κολέγια των Η.Π.Α. θα σας ζητήσουν επάρκεια αγγλικής γλώσσας πριν από την εγγραφή σας σε πρόγραμμα σπουδών. Σχεδόν όλα τα ιδρύματα απαιτούν το τεστ αυτό να είναι το τεστ της αγγλικής ως ξένης γλώσσας (TOEFL). Μερικά μπορεί να δεχτούν πιστοποιήσεις και από άλλες εξετάσεις ή να διεξάγουν δικές τους εξετάσεις. Για περισσότερες πληροφορίες, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με το γραφείο εισαγωγής για να συζητήσετε την περίπτωσή σας. Όπως με πολλούς τομείς της εκπαίδευσης των ΗΠΑ, κάθε ίδρυμα θέτει τα δικά του κριτήρια εισαγωγής. 

Στο instateacher θα βρείτε καταρτισμένους καθηγητές αγγλικών για ιδιαίτερα μαθήματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις TOEFL.

Σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο

Απαιτείται καλή κατανόηση της αγγλικής γλώσσας για να μπορέσετε να σπουδάσετε στα περισσότερα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Διεθνές Σύστημα Δοκιμών Αγγλικής Γλώσσας (IELTS) είναι μία από τις δύο μεγαλύτερες εξετάσεις αγγλικής γλώσσας που αναγνωρίζονται παγκοσμίως, δοκιμάζοντας τις τέσσερις γλωσσικές δεξιότητες: ακρόαση, ανάγνωση, γραφή και ομιλία. Πάνω από 1.000 βρετανικά ιδρύματα αναγνωρίζουν το IELTS και το τεστ είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 125 διαφορετικές χώρες.

Στο instateacher θα βρείτε καταρτισμένους καθηγητές αγγλικών για ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών προετοιμασίας για τις εξετάσεις IELTS.