Σχολικά Ιδιαίτερα μαθήματα πανελληνίων: Πολύτιμες συμβουλές για καλύτερη απόδοση στις εξετάσεις

Ιδιαίτερα μαθήματα πανελληνίων: Πολύτιμες συμβουλές για καλύτερη απόδοση στις εξετάσεις

Στα σχολικά ιδιαίτερα μαθήματα πανελληνίων χρωστούν πολλοί μαθητές την επιτυχία τους και την εισαγωγή τους στη σχολή που επιθυμούν. Μιλώντας με καθηγητές του instateacher που παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα για πανελλήνιες, συλλέξαμε μερικές από τις πιο πολύτιμες συμβουλές τους για να περάσετε με επιτυχία τις πιο σημαντικές εξετάσεις της μαθητικής σας ζωής.

1. Μελετήστε έξυπνα

Για κάθε μάθημα, φροντίστε να δημιουργήσετε μια λίστα με τις ενότητες/θέματα του μαθήματος και τα κεφάλαια που έχετε καλύψει. Σημειώστε πόσο δύσκολο ήταν κάθε κεφάλαιο ή τμήμα για εσάς και γράψτε την αξιολόγησή σας δίπλα του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ετικέτες όπως εύκολο, κάπως δύσκολο ή εξαιρετικά δύσκολο. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε πόσο χρόνο πρέπει να αφιερώσετε σε κάθε κεφάλαιο ή τμήμα ύλης. Καλό είναι να μελετάτε πρώτα τα δύσκολα μέρη. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε περισσότερο χρόνο πριν από τις εξετάσεις για να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες και να ζητήσετε βοήθεια εγκαίρως από καθηγητές.

2. Σεβαστείτε τις προσωπικές σας συνήθειες και ικανότητες

Τι πρέπει να κάνετε για να είστε πιο αποδοτικοί; Ποιες ώρες της ημέρας συγκεντρώνεστε περισσότερο στο διάβασμα; Εάν είστε παραγωγικοί το πρωί, τότε αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να μελετήσετε. Εάν είστε νυχτερινοί τύποι και έχετε περισσότερη ενέργεια μετά το δείπνο, τότε είναι σημάδι πως ο εγκέφαλός σας είναι έτοιμος να απορροφήσει πληροφορίες. Σεβαστείτε τον τρόπο λειτουργίας του βιολογικού σας ρολογιού και χρησιμοποιήστε τον προς όφελός σας. Μελετάτε καλύτερα μόνοι σας ή με μια ομάδα; Δοκιμάστε διάφορες μεθόδους και δείτε ποιες λειτουργούν για εσάς και ποιες όχι.

3. Μην αφήνετε κενά ύλης για την τελευταία στιγμή

Ξεκινήστε τη μελέτη όσο το δυνατόν νωρίτερα. Όσο νωρίτερα αρχίσετε να διαβάζετε ή να κάνετε ιδιαίτερα μαθήματα, τόσο περισσότερες πληροφορίες θα μπορείτε να ανακαλέσετε κατά τη διάρκεια των διαγωνισμάτων. Εάν προσπαθήσετε να βάλετε τις γνώσεις μιας ολόκληρης σχολικής χρονιάς στον εγκέφαλό σας το προηγούμενο βράδυ, θα δώσετε εξετάσεις αγχωμένοι και εξαντλημένοι, ένας τοξικός συνδυασμός όσον αφορά την ανάκληση της μνήμης και την ευκρίνεια του εγκεφάλου. Καθώς η εξέταση ενός μαθήματος πλησιάζει, περίπου πέντε μέρες πριν, ξεκινήστε μια πιο σε βάθος μελέτη έως μία ημέρα πριν από τις εξετάσεις. Δεδομένου ότι μελετάτε για τουλάχιστον 5 μέρες, μπορείτε να ξεκουραστείτε λίγο μια μέρα πριν από το διαγώνισμα. Πηγαίνετε ξανά στις σημειώσεις σας και μελετήστε ελαφρώς, χωρίς υπερβολική πίεση. Επιτρέψτε στον εγκέφαλό σας να ξεκουραστεί και να αναρρώσει. Αποδεδειγμένα, όλα θα σας έρθουν στο μυαλό την ώρα που θα χρειαστεί να γράψετε!