Σχολικά Ιδιαίτερα μαθήματα Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ): δείτε γιατί αξίζει να επενδύσετε στο μάθημα αυτό

Ιδιαίτερα μαθήματα Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ): δείτε γιατί αξίζει να επενδύσετε στο μάθημα αυτό

Ιδιαίτερα μαθήματα ΑΟΘ

Οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ) είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μάθημα. Η γνώση των οικονομικών μας βοηθά να κατανοήσουμε όχι μόνο αριθμούς όπως πολλοί πιστεύουν, αλλά ολόκληρο τον κόσμο γύρω μας. 

Ας δούμε γιατί: Αναλύοντας βασικές έννοιες της Οικονομικής Επιστήμης αντιλαμβανόμαστε τις ανθρώπινες συμπεριφορές, τις επιχειρήσεις, τις αγορές και τις κυβερνήσεις, και επομένως ανταποκρινόμαστε σωστότερα στις προκλήσεις, τις δυσκολίες αλλά και τις ευκαιρίες που εμφανίζονται όταν αλλάζουν τα πράγματα. Όσοι μαθητές επιλέξουν να σπουδάσουν οικονομικά θα έχουν πλεονεκτική θέση σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, επειδή θα ειδικεύονται στην επίλυση προβλημάτων και θα έχουν αναπτύξει δεξιότητες που θα τους επιτρέπουν να επιτύχουν σε πολλά διαφορετικά επαγγέλματα εκτός από τα προφανή -διαχείριση κινδύνων, εξωτερικές υποθέσεις, δημόσια διοίκηση, πολιτική, ανάλυση πολιτικής, διοίκηση υγείας, επιχειρηματικότητα, ανάλυση αγοράς κ.α.

Η οικονομία, στον πυρήνα της, είναι η μελέτη του τρόπου αξιολόγησης εναλλακτικών και καλύτερων επιλογών. Αναπτύσσει δεξιότητες κριτικής σκέψης και επίλυσης προβλημάτων για τη λήψη ωφέλιμων αποφάσεων. Αυτές οι δεξιότητες είναι περιζήτητες σε όλες τις θέσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Πρόσφατες μελέτες διαπιστώνουν σταθερά ότι οι εργοδότες επιθυμούν υποψήφιους που προέρχονται από το πεδίο των οικονομικών επιστημών διότι έχουν την ικανότητα να λαμβάνουν αποφάσεις, να επιλύουν προβλήματα, να επεξεργάζονται πληροφορίες, να αναλύουν δεδομένα και να επικοινωνούν πιο αποτελεσματικά.

Παρόλο που οι γνωστοί οικονομικοί κλάδοι απολαμβάνουν σχετικά υψηλούς αρχικούς μισθούς, ο βασικός δείκτης της αξίας ενός κλάδου οικονομικών είναι η μακροπρόθεσμη επιτυχία και τα κέρδη διά βίου. Μια άλλη μελέτη δείχνει ότι τα κέρδη καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής των οικονομικών σπουδών ξεπερνούν άλλες μεγάλες επιχειρηματικές, κοινωνικές επιστήμες, ακόμη και ειδικότητες της μηχανικής. Οι οικονομολόγοι είναι επίσης πιο πιθανό να γίνουν Διευθύνοντες Σύμβουλοι σε μεγάλες εταιρείες σε σχέση με στελέχη από άλλα πεδία σπουδών.

Ανεξάρτητα από το τι επιφυλάσσει το μέλλον, η εισαγωγή στα οικονομικά βοηθά τους μαθητές να θέσουν τις βάσεις για να πετύχουν τους στόχους τους. Η κατανόηση του τρόπου λήψης αποφάσεων, του τρόπου λειτουργίας των αγορών, του τρόπου με τον οποίο οι κανόνες επηρεάζουν τα αποτελέσματα και του τρόπου με τον οποίο οι οικονομικές δυνάμεις οδηγούν τα κοινωνικά συστήματα, θα εξοπλίσει τους μαθητές του Λυκείου με τα απαραίτητα εφόδια ώστε να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις και να λύνουν περισσότερα προβλήματα. Και αυτό μεταφράζεται σε επιτυχία όχι μόνο στη δουλειά αλλά και στη ζωή.