Ξένες γλώσσες 5 λόγοι για να ξεκινήσετε ιδιαίτερα μαθήματα Ιταλικών

5 λόγοι για να ξεκινήσετε ιδιαίτερα μαθήματα Ιταλικών

Ακολουθούν 5 λόγοι για να ξεκινήσετε ιδιαίτερα μαθήματα Ιταλικών (για εσάς που ακόμα το σκέφτεστε!)

1. Η Ιταλία είναι το λίκνο του δυτικού πολιτισμού

Μαθαίνοντας ιταλικά θα μπορέσετε να μελετήσετε και να κατανοήσετε καλύτερα την ιστορία της τέχνης στη χώρα που ενέπνευσε τον Μιχαήλ Άγγελο. Μια πρόσφατη έκθεση της UNESCO αναφέρει ότι πάνω από το 60% των παγκόσμιων θησαυρών τέχνης βρίσκονται στην Ιταλία. Η ιταλική γλώσσα είναι το κλειδί για τη μελέτη και την έρευνα αν σας ενδιαφέρει να ασχοληθείτε με την ιστορία της τέχνης, τη λογοτεχνία ή την αρχαιολογία.

2. Εάν αγαπάτε την κλασική μουσική

Γιατί ο Μότσαρτ συνέθεσε τόσα πολλά από τα αριστουργήματά του στα ιταλικά και όχι στα γερμανικά; Η γνώση ιταλικών θα σας δώσει τη δυνατότητα να εκτιμήσετε περισσότερο και να απολαύσετε την κλασική μουσική. Οι μουσικοί και οι τραγουδιστές της όπερας το θεωρούν βασικό επαγγελματικό προσόν.

3. Ευκαιρίες για σπουδές

Στην Ιταλία μπορείτε να σπουδάσετε αρχιτεκτονική, μηχανική, ιατρική, φυσική, αστρονομία, οικονομία, διοίκηση επιχειρήσεων, πολιτικές επιστήμες, ανθρωπιστικές επιστήμες, κτηνιατρική, τέχνη, μουσική, σχέδιο και πολλούς άλλους τομείς.

Σε σύγκριση με άλλα πανεπιστήμια στην Ευρώπη, τα ιταλικά πανεπιστήμια είναι από τα φθηνότερα και πολύ γενναιόδωρα όσον αφορά τις ευκαιρίες για υποτροφίες.

4. Για να κάνετε καριέρα στο εξωτερικό

Μια πρόσφατη μελέτη της KPMG έδειξε ότι το «Made in Italy» είναι το τρίτο πιο αναγνωρισμένο label στον κόσμο μετά την Coca Cola και τη Visa. Ιταλικές μάρκες όπως Benetton, Ferrari, Lavazza, Gucci και πολλές άλλες είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο για την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων τους. Η Ιταλία είναι σήμερα μία από τις κορυφαίες οικονομίες στον κόσμο, με πολλούς εργοδότες να αναζητούν άτομα που μιλούν ιταλικά. Χιλιάδες πολυεθνικές συνεργάζονται με την Ιταλία και πολλές διατηρούν γραφεία εκεί.

5. Είναι η Μέκκα της μόδας και του design

Η Ιταλία είναι η μητρόπολη της μόδας και του ντιζάιν. Η γνώση της ιταλικής, σας δίνει τη δυνατότητα να μελετήσετε την πρωτότυπη δουλειά διάσημων Ιταλών σχεδιαστών και να βρείτε δουλειά σε έναν από τους παγκοσμίου φήμης ιταλικούς οίκους μόδας.

Σύμφωνα με τα λόγια του Νέλσον Μαντέλα «Αν μιλήσεις σε κάποιον σε γλώσσα που καταλαβαίνει, μιλάς στο μυαλό του. Αν μιλήσεις στη γλώσσα του, μιλάς στην καρδιά του». Από όλες τις ρομανικές γλώσσες, τα ιταλικά είναι η πιο κοντινή στα λατινικά και υπολογίζεται ότι το 60% των αγγλικών λέξεων προέρχονται από τα λατινικά. Η εκμάθηση ιταλικών θα κάνει οποιαδήποτε άλλη ρομανική γλώσσα, συμπεριλαμβανομένων των ισπανικών, γαλλικών και πορτογαλικών, πιο προσιτή και ευκολότερη στην εκμάθηση.