Ξένες γλώσσες Είναι εφικτό να μάθω Ιταλικά σε 3 μήνες;

Είναι εφικτό να μάθω Ιταλικά σε 3 μήνες;

Αν αναρωτιέστε, "είναι εφικτό να μάθω ιταλικά σε 3 μήνες;" Σας έχουμε την απάντηση!

Οι περισσότεροι από εμάς δυσκολευόμαστε να πάρουμε την απόφαση να μάθουμε μια ξένη γλώσσα ως ενήλικες. Θεωρούμε δεδομένο ότι τα παιδιά είναι πολύ καλύτερα στην εκμάθηση γλωσσών, και ως εκ τούτου ακόμη και η προσπάθεια θα είναι μάταιη. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν επίσης ότι υπάρχει ένα γονίδιο "κλίσης" προς τις ξένες γλώσσες, με το οποίο είτε γεννιέσαι είτε όχι! Και οι δύο αυτές πεποιθήσεις είναι λάθος. Είναι αποδεδειγμένο ότι οι ενήλικες είναι εξίσου καλοί, αν όχι καλύτεροι, μαθητές με τα παιδιά, καθώς με τη σωστή διαδικασία, ο καθένας από εμάς έχει την ικανότητα να μάθει τα πάντα. Το μεγαλύτερο εμπόδιο των ενηλίκων δεν είναι η ηλικία αλλά η έλλειψη χρόνου και αυτοπεποίθησης.

Εάν αναζητάτε λοιπόν τον πιο γρήγορο τρόπο για να μάθετε ιταλικά, σας έχουμε μερικά tips που μπορείτε να ακολουθήσετε για να δώσετε ώθηση στην εκμάθηση.

Ιταλικά σε 3 μήνες με καθημερινή πρακτική

Πόσο συχνά μελετάτε ιταλικά; 2 φορές την εβδομάδα ή λιγότερο; Ακόμη και αν έχετε ένα πολυάσχολο πρόγραμμα με πολλές υποχρεώσεις, αν θέλετε να δείτε πραγματικά αποτελέσματα σύντομα, θα πρέπει να ξεκινήσετε να διαβάζετε ιταλικά τακτικά! Σταματήστε να λέτε, «την επόμενη εβδομάδα θα βρω χρόνο και θα μελετήσω περισσότερο». Μην περιμένετε να έρθει η επόμενη Δευτέρα, για να κάνετε μια «νέα αρχή». Ξεκινήστε σήμερα, επειδή ακόμη και λίγα λεπτά την ημέρα θα κάνουν μεγάλη διαφορά στην πρόοδο σας.

Αρχίστε με τη βασική γραμματική

Γνωρίζουμε ότι η γραμματική δεν είναι το αγαπημένο κομμάτι στην εκμάθηση ιταλικών αλλά και οποιασδήποτε ξένης γλώσσας. Η ιταλική γραμματική είναι αρκετά περίπλοκη. Υπάρχει όμως ένας έξυπνος τρόπος για να επιταχυνθεί η εκμάθηση. Το κόλπο είναι να ξεκινήσετε μαθαίνοντας τα απλά και εύκολα πράγματα. Αυτό θα θέσει μια καλή βάση και θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας και τα κίνητρά σας, ώστε να μην κουραστείτε πριν φτάσετε στα πιο δύσκολα θέματα. Επικεντρωθείτε στους απλούς κανόνες τονισμού, τις προθέσεις και τις αντωνυμίες που είναι πιο εύκολο να αφομοιωθούν, επειδή βασίζονται σε απλούς κανόνες με ελάχιστες εξαιρέσεις, αλλά ταυτόχρονα θα σας προσφέρουν την ικανότητα να ξεκινήσετε τη βασική επικοινωνία στα ιταλικά.

Τα γραπτά και προφορικά ιταλικά δεν είναι πολύ διαφορετικά

Ο χρυσός κανόνας για να μάθετε ιταλικά γρήγορα είναι να θυμάστε ότι η ιταλική προφορά είναι πολύ τακτική, όλα τα φωνήεντα και τα σύμφωνα είναι προφανή και ιδιαίτερα τα τελικά. Όλες οι ιταλικές λέξεις τελειώνουν με ένα φωνήεν που επειδή λειτουργεί πληροφοριακά ως προς το φύλο και τον αριθμό των ουσιαστικών, των επίθετων και των λεκτικών καταλήξεων, πρέπει πάντα να προφέρεται με σαφήνεια.

Μάθετε τις 2.000 πιο συχνές ιταλικές λέξεις

Μάθετε πρώτα τις πιο συχνές ιταλικές λέξεις. Αυτό θα σας προετοιμάσει γρήγορα για να ξεκινήσετε να συνεννοείστε στα ιταλικά. Όπως συμβαίνει με όλες τις γλώσσες, το 90% του λεξιλογίου που χρησιμοποιούν οι γηγενείς ομιλητές στην καθημερινότητα τους αποτελείται από περίπου 2.000 λέξεις. Ζητήστε από τον δάσκαλο ιταλικών σας να σας ετοιμάσει μία λίστα με αυτές τις λέξεις από τα πρώτα κιόλας μαθήματα. Κρατήστε ένα σημειωματάριο λεξιλογίου στο κινητό σας και προσθέστε νέες φράσεις και λέξεις όποτε βρίσκετε χρόνο.

Εαν χρειάζεστε μια παραπάνω βοήθεια, επιλέξτε έναν καθηγητή για ιδιαίτερα μαθήματα Ιταλικών στην πλατφόρμα του instateacher.