Ξένες γλώσσες Ιδιαίτερα μαθήματα Γαλλικών: Πόσος χρόνος χρειάζεται για να μάθετε Γαλλικά;

Ιδιαίτερα μαθήματα Γαλλικών: Πόσος χρόνος χρειάζεται για να μάθετε Γαλλικά;

Ιδιαίτερα μαθήματα Γαλλικών

Για να μπορέσετε να υπολογίσετε πόσος χρόνος χρειάζεται για να μάθετε Γαλλικά, πρέπει να θέσετε έναν ξεκάθαρο στόχο εκ των προτέρων. Υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα ευχέρειας και παρόλο που μπορεί να το επιθυμείτε, δεν χρειάζεται απαραίτητα να μιλάτε άπταιστα γαλλικά για να είστε σε θέση να επικοινωνείτε με άλλους γαλλόφωνους. Σημαντικό ρόλο παίζουν οι παρακάτω παράγοντες:

Με ποιο τρόπο μαθαίνετε: μέσω διαδικτύου ή στο χώρο σας;

Πόσο συχνά: καθημερινά, εβδομαδιαία ή μηνιαία;

Πόσο χρόνο αφιερώνετε για μελέτη και εξάσκηση γαλλικών.

Τι διαθέσιμο εκπαιδευτικό υλικό, δραστηριότητες και πόρους έχετε.

Η ηλικία σας: τα παιδιά κάτω των 18 ετών τείνουν να μαθαίνουν ευκολότερα γλώσσες.

Στόχοι/σκοπός εκμάθησης: ως χόμπι, για σπουδές, για δουλειά κλπ. 

Άλλες ξένες γλώσσες: ποιες άλλες γλώσσες μιλάτε ήδη.

Ουσιαστικά, το τι γνωρίζετε ήδη, το πώς θέλετε να μάθετε, ο χρόνος που μπορείτε να διαθέσετε και το ποσό που μπορείτε να ξοδέψετε σε μαθήματα αλλά και τα κίνητρά σας, έχουν άμεσο αντίκτυπο στο πόσο γρήγορα θα μάθετε τη γλώσσα.

Τα στατιστικά δείχνουν ότι χρειάζονται 500-600 ώρες μελέτης κατά μέσο όρο για να μάθετε Γαλλικά.

Ο μέσος εκτιμώμενος χρόνος για να μάθετε γαλλικά θα εξαρτηθεί από τους παράγοντες που αναφέραμε παραπάνω και φυσικά την προσπάθειά σας. Μπορείτε να αρχίσετε να μιλάτε γαλλικά πιο γρήγορα αν μελετάτε περισσότερο. Όσο περισσότερο ασχολείστε, τόσο περισσότερα θα μαθαίνετε και τόσο πιο γρήγορα θα είστε σε θέση να συνεννοείστε στα γαλλικά. Ωστόσο, εκτός της μελέτης βοηθούν και άλλες συμπληρωματικές δραστηριότητες όπως το να παρακολουθείτε γαλλικές ταινίες, εκπομπές και σειρές, να κάνετε ένα ταξίδι στη Γαλλία ή σε κάποια άλλη γαλλόφωνη χώρα, να διαβάζετε γαλλικά βιβλία (μπορείτε να αποκτήσετε καλύτερες δεξιότητες βλέποντας πώς οι συγγραφείς χρησιμοποιούν τη γλώσσα, να κατανοήσετε βασικές εκφράσεις, να μάθετε ανώμαλα ρήματα κλπ.), να ακούτε γαλλικά τραγούδια κ.α.

Όσο για την προφορά που για πολλούς μαθητές θεωρείται πρόκληση δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να την αποκτήσετε από την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση με φυσικούς ομιλητές.