Σχολικά Πόσο απαραίτητα είναι τα ιδιαίτερα μαθήματα χημείας;

Πόσο απαραίτητα είναι τα ιδιαίτερα μαθήματα χημείας;

Η χημεία είναι ένα μάθημα που συνήθως δυσκολεύει τους μαθητές, ιδιαίτερα στο Λύκειο. Ανήκει επίσης σε εκείνη την κατηγορία μαθημάτων που δεν πρέπει να αφήνουν κενά γιατί θα γίνεται ολοένα και πιο δυσνόητη.

Πόσο απαραίτητα είναι τα ιδιαίτερα μαθήματα χημείας;

Με λίγη βοήθεια από έναν καθηγητή ή καθηγήτρια οι μαθητές θα μπορέσουν να συμβαδίσουν ευκολότερα με το μάθημα, ακόμα και να βρεθούν μπροστά από το πρόγραμμα της τάξης τους. Στα ιδιαίτερα μαθήματα χημείας οι καθηγητές/καθηγήτριες βοηθούν τους μαθητές όχι μόνο πρακτικά αλλά και πιο ουσιαστικά, αφού στόχος τους είναι να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα που θα κάνει τους μαθητές να ενδιαφερθούν περισσότερο για το ίδιο το μάθημα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη κατανόηση των θεμάτων. Η χημεία ενώ αποτελεί ένα τόσο σπουδαίο μάθημα, καταλήγει μισητό ή αδιάφορο από τους μαθητές επειδή ακριβώς ο τρόπος διδασκαλίας του δεν ιντριγκάρει τα παιδιά, παρά μόνο τα δυσκολεύει.

Εκτός από την προβλεπόμενη προετοιμασία για τα διαγωνίσματα, ο καθηγητής που θα επιλέξετε για ιδιαίτερα μαθήματα θα πρέπει να παρέχει έναν εναλλακτικό τρόπο κατανόησης του περιεχομένου και να προσφέρει διαφοροποιημένη διδασκαλία ανάλογα με το μαθησιακό προφίλ του μαθητή. Ένας σωστός καθηγητής οφείλει επίσης να ενσταλάξει εμπιστοσύνη στους μαθητές πράγμα που θα μεταφραστεί σε μεγαλύτερη επιτυχία στην τάξη. Όταν οι μαθητές κατανοούν σε βάθος τις έννοιες που μελετούν και τις τακτικές για την επίλυση ασκήσεων, τείνουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για το μάθημα.

Οι καθηγητές του σχολείου, όσο χαρισματικοί και αν είναι, μοιράζουν αναγκαστικά το χρόνο τους σε περισσότερους από 20 μαθητές ανά ώρα και απλώς διδάσκουν το περιεχόμενο μέσω της διάλεξης. Στα ιδιαίτερα, ο καθηγητής αφιερώνει μια ώρα διδάσκοντας χημεία σε έναν μόνο μαθητή και αυτός ο χρόνος επιτρέπει μεγάλη εξατομίκευση του περιεχομένου. Χτίζοντας ταυτόχρονα προσωπικές σχέσεις με τους μαθητές τους, μπορούν να εξηγούν θέματα χρησιμοποιώντας παραδείγματα από την καθημερινότητα του μαθητή, δημιουργώντας έτσι περισσότερο ενδιαφέρον για τη χημεία.

Στο instateacher.gr θα βρείτε τους καλύτερους καθηγητές και καθηγήτριες για ιδιαίτερα μαθήματα χημείας ώστε να αντεπεξέλθετε ευκολότερα στις δυσκολίες του μαθήματος, να καλύψετε τα κενά και να μορφωθείτε ουσιαστικά, κατανοώντας μία από τις σπουδαιότερες επιστήμες για τη ζωή και τον άνθρωπο.