Ξένες γλώσσες Oι μαθητές μπορούν να μάθουν Αγγλικά μέσω των social media;

Oι μαθητές μπορούν να μάθουν Αγγλικά μέσω των social media;

Στην εποχή των social media προκύπτει το ερώτημα, οι μαθητές μπορούν άραγε να μάθουν Αγγλικά χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Η απάντηση είναι ΝΑΙ! Πρόσφατη έρευνα υποστηρίζει την αποτελεσματικότητα της εκμάθησης αγγλικών μέσω των social media με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Αγγλικά για όλες τις ηλικίες και επίπεδα γνώσεων

Η εκμάθηση αγγλικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε. Τα social media έχουν διεισδύσει σε κάθε γωνιά της γης αντικαθιστώντας πολλές παραδοσιακές επικοινωνίες, όπως προσωπικές επισκέψεις, τηλεφωνικές κλήσεις και email. Ακόμα κι αν δεν μιλάτε ήδη καλά Αγγλικά, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι διαθέσιμα σε όλες σχεδόν τις γλώσσες και μπορεί κανείς να ξεκινήσει την περιήγηση στη δική του γλώσσα και να μάθει σιγά σιγά Αγγλικά ακολουθώντας δημοσιεύσεις και σελίδες που εμφανίζονται στα Αγγλικά. 

Πολλοί μαθητές αγγλικών αναφέρουν ότι είναι πιο άνετοι και λιγότερο ντροπαλοί στην επικοινωνία με άλλα άτομα μέσω των social media στα αγγλικά. Αυτό προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για εξάσκηση.

Η αλληλεπίδραση μεταξύ των χρηστών είναι διαρκής και πολυδιάστατη. Μέσω του Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, TikTok κ.α. η συνομιλία, κοινή χρήση βίντεο, ανταλλαγή απόψεων και φωτογραφιών δίνει την ευκαιρία για να χρησιμοποιήσουν οι μαθητές τη διεθνή γλώσσα των αγγλικών.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της εκμάθησης αγγλικών μέσω των social media είναι ότι οι μαθητές είναι διαρκώς ενήμεροι για τα τρέχοντα γεγονότα και μαθαίνουν νέα πράγματα και νέους πολιτισμούς από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνουν την ευκαιρία να εξασκήσουμε τα αγγλικά μας, να αναπτυχθούμε διανοητικά και να γνωρίσουμε άλλους ανθρώπους και κουλτούρες χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουμε.

Τα Αγγλικά είναι μια αναπτυσσόμενη και μεταβαλλόμενη γλώσσα και ακόμη και οι καθηγητές Αγγλικών πρέπει να συμβαδίζουν με τη νέα γλώσσα που σχετίζεται με την τεχνολογία. Εκτός από τη σύγχρονη τεχνική / διαδικτυακή γλώσσα, η εκμάθηση αγγλικών μέσω των social media μας προσφέρει μια ειδική εκπαίδευση, που σημαίνει ότι μπορούμε να μάθουμε πολλές κοινές και δημοφιλείς γλώσσες που δεν διδάσκονται σε παραδοσιακές αίθουσες διδασκαλίας.

Εαν προτιμάτε κάποιον πιο παραδοσιακό τρόπο να μάθετε Αγγλικά ξεκινήστε ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών online στο instateacher.