Ξένες γλώσσες Proficiency για ενήλικες: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Proficiency για ενήλικες: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το C2 Proficiency, γνωστό και ως Cambridge English Proficiency (CPE), είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση ανώτατου επιπέδου για την άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

Η απόκτηση του C2 Proficiency αποδεικνύει ότι μπορείτε να επικοινωνείτε με την ευχέρεια ενός φυσικού ομιλητή της αγγλικής γλώσσας και ότι έχετε το επίπεδο που απαιτείται για να σπουδάσετε ή να εργαστείτε σε ένα ανώτερο επαγγελματικό ή ακαδημαϊκό περιβάλλον.

C2 Proficiency

Η πιστοποίηση C2 Proficiency, proficiency για ενήλικες, είναι σημαντική για την καριέρα σας διότι εξασφαλίζει ότι μπορείτε επίσης να διαπραγματεύεστε και να πείθετε αποτελεσματικά σε επίπεδο ανώτατων στελεχών σε διεθνείς επιχειρηματικές συνθήκες, να κατανοείτε τις κύριες ιδέες περίπλοκων κειμένων και να συζητάτε με αυτοπεποίθηση πολύπλοκα ή πιο ευαίσθητα θέματα.

Το C2 Proficiency (CPE) αναγνωρίζεται από τον ιδιωτικό τομέα και είναι επίσημα αναγνωρισμένο στην Ελλάδα από το κράτος (ΑΣΕΠ) ως πιστοποίηση γλωσσομάθειας σε διάφορα επίπεδα, ανάλογα με τη συνολική βαθμολογία της Αγγλικής Κλίμακας του Cambridge. Είναι επίσης αποδεκτό από χιλιάδες οργανισμούς, εργοδότες και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο ως ένα αξιόπιστο, ακριβές και δίκαιο τεστ αγγλικών.

Δομή εξετάσεων C2 Proficiency

Η εξέταση Cambridge C2 Proficiency διατίθεται σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή. Τόσο η έντυπη όσο και η ηλεκτρονική έκδοση διαρκούν 236 λεπτά συνολικά. Η διαδικασία της αποτελείται από 4 μέρη (Reading and Use of English, writing, speaking, listening) και είναι δομημένη ως εξής:

Μέρος 1 (90 λεπτά) – Η πρώτη ενότητα εξετάζει την ανάγνωση, τη γραμματική και το λεξιλόγιο. Αυτό το μέρος έχει επτά υποενότητες και συνολικά 53 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, συμπλήρωσης του κενού και αντιστοίχισης. Όλο το κείμενο είναι αυθεντική γραφή που προέρχεται από βιβλία, άρθρα εφημερίδων και περιοδικών και το διαδίκτυο.

Μέρος 2 (90 λεπτά) – Η δεύτερη ενότητα του CPE εξετάζει την ικανότητα γραφής και χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος, ο εξεταζόμενος διαβάζει δύο μικρά κείμενα και στη συνέχεια πρέπει να γράψει ένα δοκίμιο που συνοψίζει τα επιχειρήματα και των δύο κειμένων και παρουσιάζει τις δικές του απόψεις για τις ίδιες ιδέες. Στο δεύτερο μέρος, έχει 5 επιλογές κειμένων για να αναπτύξει, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής που βασίζεται σε ένα βιβλίο αγγλικής λογοτεχνίας το οποίο οι μαθητές πρέπει να έχουν διαβάσει πριν από το τεστ.

Μέρος 3 (40 λεπτά) – Η τρίτη ενότητα εξετάζει την ακουστική κατανόηση των αγγλικών. Ο εξεταζόμενος ακούει ηχογραφήσεις της μητρικής αγγλικής ομιλίας και απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με αυτή. Κάθε ηχογράφηση αναπαράγεται δύο φορές. Μπορεί να υπάρχει μια ποικιλία αγγλικών προφορών στις ηχογραφήσεις. Υπάρχουν συνολικά 30 ερωτήσεις σε αυτό το μέρος χωρισμένες σε 4 υποενότητες.

Μέρος 4 (16 λεπτά) – Η τελευταία ενότητα του CPE εξετάζει την ευχέρεια ομιλίας στα αγγλικά. Οι υποψήφιοι εξετάζονται σε ζευγάρια και μπορεί να τους ζητηθεί να επιστρέψουν στο εξεταστικό κέντρο διαφορετική ημέρα, ανάλογα με το πρόγραμμα του εξεταστικού κέντρου. Τα προφορικά αποτελούνται από τρία σύντομα μέρη, ένα στο οποίο ο μαθητής μιλάει μόνος του με τον εξεταστή και δύο στα οποία οι υποψήφιοι μιλούν μεταξύ τους.

Βαθμολόγηση

Οι έγκυρες βαθμολογίες στην Εξέταση Επάρκειας C2 κυμαίνονται από 180 έως 230. Oι εξεταζόμενοι με βαθμολογία 200 ή μεγαλύτερη θα λάβουν το πιστοποιητικό επάρκειας Cambridge C2, το οποίο αντιστοιχεί σε επίπεδο C2 στα αγγλικά στο CEFR. Οι μαθητές με βαθμολογία μεταξύ 180 και 199 θα λάβουν πιστοποιητικό Αγγλικών C1.

Προετοιμασία

Η σωστή προετοιμασία για το C2 Proficiency είναι το κλειδί για να επιτύχετε στις εξετάσεις με την πρώτη. Στο instateacher.gr έχετε τη δυνατότητα να βρείτε καθηγητές για ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών με εμπειρία στην προετοιμασία για εξετάσεις Proficiency. Ως ενήλικες με φορτωμένο πρόγραμμα, τα ιδιαίτερα μαθήματα είναι εγγυημένα ο πιο αποδοτικός τρόπος για να καταφέρετε να αποκτήσετε τη συγκεκριμένη πιστοποίηση. Ο καθηγητής που θα επιλέξετε θα επικεντρωθεί στις ανάγκες σας, δουλεύοντας αποτελεσματικά πάνω στις ενότητες που σας δυσκολεύουν περισσότερο, μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό επίπεδο.