Σχολικά Πώς τα ιδιαίτερα μαθήματα λατινικών χτίζουν εντυπωσιακές νοητικές ικανότητες

Πώς τα ιδιαίτερα μαθήματα λατινικών χτίζουν εντυπωσιακές νοητικές ικανότητες

Σε τι χρειάζονται τα ιδιαίτερα μαθήματα λατινικών εκτός από τη βελτίωση των βαθμών στο σχολείο; Συχνά οι μαθητές αναρωτιόνται γιατί να μάθουν μια γλώσσα που δεν ομιλείται πια. Από την διεύρυνση του λεξιλογίου στα αγγλικά και τη βελτίωση της κριτικής σας σκέψης, έως τις καλύτερες επιδόσεις στο scrabble, η λατινική γλώσσα προσφέρει σπουδαία οφέλη που δεν φαντάζεστε!

Ας δούμε λοιπόν πώς τα λατινικά θα σας βοηθήσουν να χτίσετε εντυπωσιακές νοητικές ικανότητες:

1. Θα βελτιώσουν τα αγγλικά σας

Μεγάλο μέρος της αγγλικής γλώσσας προέρχεται από τα λατινικά. Όχι μόνο στο λεξιλόγιο αλλά και στους γραμματικούς κανόνες. Τα Λατινικά θα σας βοηθήσουν να μάθετε νέες λέξεις βελτιώνοντας παράλληλα τις ετυμολογικές γνώσεις σας. Επομένως, πέρα από την επέκταση του λεξιλογίου σας, η εκμάθηση των λατινικών θα σας βοηθήσει να αποκρυπτογραφείτε άγνωστες λέξεις ταχύτερα. Ειδικά αν σκέφτεστε να σπουδάσετε νομική ή ιατρική για παράδειγμα, θα είναι πιο εύκολο να αναγνωρίσετε σύνθετες φράσεις ή λέξεις από τις λατινικές ρίζες τους.

2. Θα βελτιώσουν τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες

Θυμάστε τις στιγμές που προσπαθείτε να βρείτε την τέλεια λέξη για να εκφράσετε μια σκέψη ή ένα συναίσθημα; Ίσως εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε ότι μαθαίνοντας λατινικά θα τις βρίσκετε πιο εύκολα! Η μελέτη αυτής της γλώσσας θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε την πραγματική σημασία πολλών λέξεων με έναν εντελώς καινούργιο τρόπο.

3. Θα ενισχύσουν την κριτική σας σκέψη

Ένα μάθημα λατινικών είναι το γλωσσικό ισοδύναμο ενός μαθήματος στο γυμναστήριο. Αποτελούν άριστη πνευματική προπόνηση — και με την πάροδο του χρόνου, χτίζουν εντυπωσιακές νοητικές ικανότητες. Τα ιδιαίτερα μαθήματα λατινικών θα σας βοηθήσουν ακόμα περισσότερο μιας και θα έχετε τη δυνατότητα να διδαχθείτε επιπλέον πράγματα και να εμβαθύνετε.

4. Θα αποκτήσετε μια σφαιρικότερη γνώση του κόσμου

Οι γλώσσες διαμορφώνονται από τον πολιτισμό και την ιστορία του. Μαθαίνοντας αυτή την αρχαία γλώσσα, θα κάνετε μια βαθιά βουτιά στην ιστορία και την πολιτική και θα ανακαλύψετε πώς τα Λατινικά υπερβαίνουν κατά πολύ τη σημασιολογία της γλώσσας. Θα μάθετε για την ιστορία και την πολιτική που περιβάλλει τη λατινική γλώσσα και πώς κάθε στοιχείο συνδέεται με τη δημοκρατική δομή που γνωρίζουμε σήμερα.