Σχολικά Πώς να κάνετε το παιδί σας καλύτερο στα μαθηματικά με 5 εύκολες τεχνικές!

Πώς να κάνετε το παιδί σας καλύτερο στα μαθηματικά με 5 εύκολες τεχνικές!

Υπάρχει τρόπος να κάνετε το παιδί σας καλύτερο στα μαθηματικά! Τα μαθηματικά σπάνια είναι το αγαπημένο μάθημα των παιδιών. Ιδιαίτερα από ένα σημείο δυσκολίας και μετά τα περισσότερα είτε αρχίζουν να χάνουν το ενδιαφέρον τους για το μάθημα είτε αρχίζουν να το μισούν. Ως γονείς μπορείτε να εφαρμόσετε αυτές τις απλές τεχνικές στην καθημερινότητα με το παιδί σας για να το βοηθήσετε να αγαπήσει τα μαθηματικά και να βελτιώσει τους βαθμούς του.

Το μυστικό είναι να κάνετε τα μαθηματικά όσο πιο διασκεδαστικά μπορείτε και δείξετε στο παιδί σας πόσο σπουδαία είναι τα μαθηματικά. Υπάρχουν εκατοντάδες παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε στο σπίτι.

1. Μαγειρέψτε και ψήστε μπισκότα/γλυκά μαζί

Φτιάξτε μαζί τις αγαπημένες του συνταγές και προτρέψτε το να διαβάσει τις οδηγίες και να μετρήσει σωστά τις ποσότητες των υλικών. Οι συνταγές βοηθούν με διασκεδαστικό τρόπο τα παιδιά να εξοικειώνονται με τις αναλογίες, τα κλάσματα, τις θερμοκρασίες και τις μονάδες μέτρησης.

 

2. Ψωνίστε μαζί στο super market

Συμπεριλαμβάνοντας τα παιδιά στα ψώνια τα βοηθάτε να εξασκούν τις μαθηματικές τους γνώσεις χωρίς να το καταλαβαίνουν! Ζητήστε τους να συγκρίνουν τιμές και ποσότητες και να βρουν τις καλύτερες προσφορές. Όχι μόνο θα τα βοηθήσει να κατανοήσουν την αξία των χρημάτων αλλά και την αξία των αριθμών στα ψώνια.

 

3. Παίξτε μαθηματικά παιχνίδια στο σπίτι

Το μυστικό είναι να κάνετε τα μαθηματικά όσο πιο διασκεδαστικά μπορείτε. Υπάρχουν εκατοντάδες παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε στο σπίτι εκτός από τα κλασικά -σκάκι, χαρτιά κλπ.- θα βρείτε και πολλά online ανάλογα με την ηλικία τους. Για να ενδιαφερθούν ακόμα περισσότερο καθορίστε και ένα μικρό "έπαθλο" για το νικητή.

 

4. Ενθαρρύνετε τα να κάνουν λίγα μαθηματικά κάθε μέρα

Ακόμα και αν πρόκειται για 10' είναι σημαντικό να τα προτρέπετε να εξασκούνται στα μαθηματικά κάθε μέρα. Όσο πιο πολύ εξασκούνται, τόσο καλύτερα θα γίνονται. Θέστε τους μικρά και γρήγορα προβλήματα να λύσουν όπως για παράδειγμα:

Όταν είστε στο αυτοκίνητο ρωτήστε τα πόση ώρα υπολογίζουν ότι θα σας πάρει να φτάσετε στον προορισμό σας ανάλογα με την ταχύτητα. Όταν είστε σε ένα μαγαζί και σας δείχνουν κάτι ακριβό που θέλουν, ρωτήστε τα για πόσο καιρό θα χρειαστεί να βάζουν στον κουμπαρά τους και πόσα χρήματα κάθε φορά μέχρι να συγκεντρώσουν το ποσό.

 

5. Να μένετε ενημερωμένοι για αυτά που διδάσκεται

Γνωρίζοντας τι μαθαίνει κάθε φορά θα σας βοηθήσει να προσαρμόσετε τις τεχνικές σας και να βρείτε τα κατάλληλα παιχνίδια.

Στα μαθηματικά είναι πολύ σημαντικό καθώς προχωρούν τα μαθήματα και οι τάξεις να μη μένουν κενά γνώσεων στα παιδιά. Διότι ακόμα και οι μικρές δυσκολίες εάν δεν ξεπεραστούν εγκαίρως θα δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερα κενά και δυσκολίες κατανόησης στο μέλλον. Εάν δεν μπορείτε να τα βοηθήσετε τότε βρείτε τον κατάλληλο δάσκαλο μαθηματικών για ιδιαίτερα μαθήματα μαθηματικών στο instateacher.gr