Ιδιαίτερα μαθήματα Έλλειψη συγκέντρωσης; Βελτιώστε την παίζοντας παιχνίδια!

Έλλειψη συγκέντρωσης; Βελτιώστε την παίζοντας παιχνίδια!

Έλλειψη συγκέντρωσης; Εάν δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε κάθε φορά που πρέπει να διαβάσετε για ένα διαγώνισμα, να κάνετε μία εργασία ή να διεκπεραιώσετε ένα σημαντικό project στη δουλειά τότε δείτε πως θα εκπαιδεύσετε το μυαλό σας ώστε να έχετε μεγαλύτερη συγκέντρωση όποτε τη χρειάζεστε.

Η συγκέντρωση επηρεάζεται από πολλά πράγματα όπως η έλλειψη ύπνου ή η ύπαρξη κάποιου προβλήματος ή συμβάντος που μας απασχολεί.

Τα παιχνίδια που εξασκούν το μυαλό βοηθούν επίσης στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για την καλύτερη επίλυση προβλημάτων και ενισχύουν τη βραχεία μνήμη.

Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουμε να ξεχνάμε ταχύτερα όσο μεγαλώνουμε και η έλλειψη συγκέντρωσης συχνά συνοδεύεται και από απώλεια μνήμης. Η καλή σωματική και ψυχική υγεία, διατροφή και ποιότητα ύπνου είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για αυξημένη ικανότητα συγκέντρωσης αλλά υπάρχουν και ορισμένα είδη παιχνιδιών που μπορούν να εκπαιδεύσουν τον εγκέφαλο βοηθώντας σημαντικά τη συγκέντρωση!

Παίξτε τα εξής παιχνίδια 15 λεπτά την ημέρα 5 φορές την εβδομάδα:

  • Sudoku
  • Σταυρόλεξα
  • Σκάκι
  • Κατασκευή παζλ
  • Scramble
  • Παιχνίδια μνήμης

Τα περισσότερα από τα παραπάνω παιχνίδια -και άλλα παρόμοια- μπορείτε να τα βρείτε στο internet ή να τα κατεβάσετε στο κινητό σας. Τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας έδειξαν ότι οι 4,715 ενήλικες συμμετέχοντες παρατήρησαν μεγάλη διαφορά στη συγκέντρωση τους.

Τα παιχνίδια που εξασκούν το μυαλό βοηθούν επίσης στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για την καλύτερη επίλυση προβλημάτων και ενισχύουν τη βραχεία μνήμη.

Εξάσκηση για παιδιά

Η εξάσκηση του εγκεφάλου με παιχνίδια και διασκεδαστικές δραστηριότητες λειτουργεί θετικά και στα παιδιά. Αγοράστε τους βιβλία με παιδικά σταυρόλεξα και παιχνίδια λέξεων ή παίξτε μαζί τους παιχνίδια μνήμης. Ακόμα και η ζωγραφική -χρωματισμός σε έτοιμα σχέδια- βοηθά στην βελτίωση της συγκέντρωσης. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να χρωματίζουν πιο λεπτομερή σχέδια όπως εκείνα στα βιβλία χρωματισμού για ενήλικες.