Ιδιαίτερα μαθήματα Tι χρειάζεται για να κάνω ιδιαίτερα μαθήματα

Tι χρειάζεται για να κάνω ιδιαίτερα μαθήματα

Το να ξεκινήσετε να παραδίδετε ιδιαίτερα μαθήματα (σχολικά, πανεπιστημιακά, ξένων γλωσσών, μουσικής κ.α.) μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ κερδοφόρα επιλογή αφού εναπόκειται σε εσάς ως καθηγητή να ορίσετε τις δικές σας τιμές και τις ώρες εργασίας. Για διορισμένους δασκάλους και καθηγητές αποτελεί επίσης μια εξαιρετική πηγή συμπληρωματικού εισοδήματος. 

Tι χρειάζεται για να κάνω ιδιαίτερα μαθήματα

Οι γονείς συνήθως προσλαμβάνουν έναν δάσκαλο για το παιδί τους αν δυσκολεύεται στο σχολείο ή χρειάζεται βοήθεια σε ορισμένα μαθήματα ή για ιδιαίτερα ξένων γλωσσών. Υπάρχουν όμως εκατοντάδες μαθήματα που μπορείτε να διδάξετε κατ' οίκον ή online σε παιδιά και ενήλικες. Ανάλογα με τις γνώσεις, την εμπειρία και το expertise σας ξεκινήστε αποφασίζοντας ποια μαθήματα θα διδάξετε. Θα πρέπει να είστε έμπειροι και επιδέξιοι σε αυτά. Η κατοχή πιστοποιητικών στα μαθήματα που σκοπεύετε να διδάξετε είναι σε αρκετές περιπτώσεις απαραίτητη. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να μην απαιτείται πτυχίο πανεπιστημίου για να ξεκινήσετε ιδιαίτερα μαθήματα αφού ορισμένοι πελάτες είναι πρόθυμοι να προσλάβουν φοιτητές ή άτομα που έχουν σημαντική εμπειρία και δεξιότητες ή ταλέντο στο αντικείμενο που διδάσκουν.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη

Εκτός από τα μαθήματα που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση η απόφασή σας θα πρέπει να βασίζεται και στο πόσο απολαμβάνετε τα μαθήματα που πρόκειται να διδάξετε. Το πάθος στη διδασκαλία αποτελεί βασικό συστατικό της επιτυχίας.

Αποφασίστε ποιες ηλικιακές ομάδες θα διδάξετε. Τα μαθήματα του δημοτικού και του γυμνασίου είναι πιο εύκολο να διδαχθούν, αλλά μπορείτε να χρεώσετε περισσότερα για τη διδασκαλία μεγαλύτερων παιδιών, φοιτητών και ενηλίκων. Οι τομείς της εξειδίκευσής σας θα επηρεάσουν επίσης τις ηλικιακές ομάδες που μπορείτε να διδάξετε.

Για να προωθήσετε καλύτερα τον εαυτό σας, θα χρειαστεί να γράψετε ένα μικρό κείμενο, όπου θα αναφέρετε τι σας κάνει ιδανικό δάσκαλο για κάποιον που ψάχνει ιδιαίτερα μαθήματα στο αντικείμενό σας. Συμπεριλάβετε τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά ή τις διακρίσεις σας, σημαντικά επιτεύγματα και μερικές συστάσεις από προηγούμενους μαθητές (αν έχετε). Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε την προώθηση των υπηρεσιών διδασκαλίας σας στο instateacher.gr, τη No1 μηχανή αναζήτησης καθηγητών για ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι & online και συμπληρωματικά σε διαδικτυακά φόρουμ ή σε ομάδες Facebook.