Πληροφορική Ιδιαίτερα μαθήματα πληροφορικής: Γιατί είναι σημαντικά για τα παιδιά;

Ιδιαίτερα μαθήματα πληροφορικής: Γιατί είναι σημαντικά για τα παιδιά;

Τα παιδιά που έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με την επιστήμη της πληροφορικής είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν έναν τεχνολογικό κόσμο όπου τα πάντα είναι ψηφιακά.

Τα περισσότερα παιδιά πιστεύουν ότι οι υπολογιστές είναι μόνο για παιχνίδια και πλοήγηση στο διαδίκτυο. Τα ιδιαίτερα μαθήματα πληροφορικής για παιδιά έχουν στόχο να τα βοηθήσουν να μάθουν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία με έξυπνο τρόπο και κυρίως με ασφάλεια.

Τα μαθήματα πληροφορικής είναι σημαντικά για τα παιδιά διότι:

Με τις κατάλληλες γνώσεις, τα παιδιά δεν θα χρησιμοποιούν τους υπολογιστές μόνο για παιχνίδια, αλλά και για το σχολείο. Επομένως, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον υπολογιστή αξιοποιώντας τις δυνατότητές του και θα μάθουν πώς να αντλούν τη γνώση και την πληροφορία. Σήμερα, τα παιδιά έχουν το προνόμιο να μεγαλώνουν περιτριγυρισμένα από τεχνολογία. Από νεαρή ηλικία, γνωρίζουν ήδη πώς να χρησιμοποιούν smart συσκευές και κονσόλες παιχνιδιών. Σε αυτή την ηλικία άλλωστε, μπορούν να απορροφήσουν τη γνώση πολύ γρήγορα. Η πληροφορική για παιδιά είναι μια εξωσχολική δραστηριότητα που βοηθά στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας στα μαθήματα από μικρή ηλικία. Είναι δύσκολο να σκεφτούμε πλέον κάτι που δεν περιλαμβάνει τεχνολογία και τα μαθήματα υπολογιστών θα τα βοηθήσουν να αναπτυχθούν και να ενταχθούν στον σύγχρονο κόσμο.

Τα παιδιά πρέπει να ενθαρρύνονται να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στον υπολογιστή. Επιπλέον, πρέπει να μάθουν να τον χρησιμοποιούν υπεύθυνα και να τα προειδοποιήσουμε για τους κινδύνους του διαδικτύου. Η ασφάλεια τους είναι ο πιο σημαντικός λόγος από όλους. Οι υπολογιστές χρειάζονται ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς ή κάποιο άλλο πρόγραμμα για την προστασία των δεδομένων του υπολογιστή. Είναι καλό να μάθουν πώς να τα χρησιμοποιούν. Οι γονείς θα επωφεληθούν επίσης από αυτά τα προγράμματα διότι θα μπορούν να ελέγχουν τις πληροφορίες στις οποίες μπορούν να έχουν πρόσβαση τα παιδιά τους από το διαδίκτυο.

Και επίσης:

-Τα παιδιά θα μάθουν να πληκτρολογούν αποτελεσματικά μέσα από διαδραστικά παιχνίδια. Τα μαθήματα πληροφορικής μπορούν να είναι διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα για κάθε παιδί.

-Θα μάθουν πώς να κάνουν έρευνα και θα μπορούν να αναζητήσουν με ασφάλεια πληροφορίες για τα θέματα που τους ενδιαφέρουν.

-Θα αναπτύξουν ορισμένες εγκεφαλικές λειτουργίες.

-Θα μάθουν να μοιράζονται τη γνώση και θα ανακαλύψουν τον κόσμο και τους διαφορετικούς πολιτισμούς.

Τα ιδιαίτερα μαθήματα πληροφορικής θα δώσουν στα παιδιά σας τα εργαλεία για τις σπουδές τους, αλλά και τη ζωή τους γενικότερα.