Ξένες γλώσσες Πώς να προετοιμαστείτε για το TOEIC

Πώς να προετοιμαστείτε για το TOEIC

Η προετοιμασία για να δώσετε τις εξετάσεις TOEIC περιλαμβάνει δύο βασικά μέρη: Την εξοικείωση με το τεστ και την βελτίωση των αγγλικών σας. Ο στόχος της εξοικείωσης με το TOEIC είναι να αναπτύξετε στρατηγικές για να λάβετε την καλύτερη δυνατή βαθμολογία, ανάλογα με το επίπεδο των αγγλικών σας. Αυτό θα το επιτύχετε κατανοώντας τη δομή του τεστ, με δείγματα ερωτήσεων και απαντήσεων και πρακτική εξάσκηση.

Το δεύτερο μέρος της προετοιμασίας του TOEIC είναι και το σημαντικότερο. Ο μόνος τρόπος για να βελτιώσετε σημαντικά τη βαθμολογία σας είναι να μελετήσετε και να μάθετε να επικοινωνείτε στα αγγλικά πιο αποτελεσματικά. Εάν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία μπορείτε να ξεκινήσετε ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών με έναν καθηγητή/καθηγήτρια αγγλικών με εξειδίκευση στην προετοιμασία για TOEIC.

Tips για προετοιμασία στο TOEIC test 

Εάν το επίπεδο των αγγλικών σας είναι ήδη καλό τότε υπάρχουν πολλοί τύποι τεστ που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας για να εξασκηθείτε στο TOEIC. Το ETS -Educational Testing Service-, το οποίο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο για την αξιοπιστία και ποιότητα των τεστ όπως το TOEIC-, διαθέτει αυθεντικά τεστ για πρακτική εξάσκηση που μπορείτε να αγοράσετε. Μπορείτε επίσης να βρείτε πολλές δωρεάν πρακτικές δοκιμές online ή σε βιβλία προετοιμασίας TOEIC που θα σας δώσουν μια καλή αίσθηση της γνώσης που απαιτείται για να επιτύχετε σε ένα τυποποιημένο τεστ αγγλικών.

Όσα practice tests και αν κάνετε, να θυμάστε ότι στόχος σας είναι να εξοικειωθείτε με τη μορφολογία του τεστ, τους τύπους ερωτήσεων και τις αναμενόμενες μορφές απαντήσεων. Δεν θα δείτε τις ίδιες ερωτήσεις στις πραγματικές εξετάσεις TOEIC, απλά οι τύποι ασκήσεων θα είναι παρόμοιοι.

Τα ιδιαίτερα μαθήματα προετοιμασίας TOEIC είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς που στοχεύετε σε υψηλή βαθμολογία και δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να την πετύχετε μόνοι σας. Οι καθηγητές προετοιμασίας TOEIC γνωρίζουν καλά το τεστ και μπορούν να σας δώσουν πολύ ακριβείς στρατηγικές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις ικανότητές σας την ημέρα της δοκιμής. Γνωρίζουν επίσης ποιους τύπους λεξιλογίου και γραμματικής θα πρέπει να κατακτήσετε για να έχετε την απόδοση που επιθυμείτε στις εξετάσεις.