Ιδιαίτερα μαθήματα Πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο εκπαιδευτικό για ιδιαίτερα

Πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο εκπαιδευτικό για ιδιαίτερα

Πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο εκπαιδευτικό για ιδιαίτερα μαθήματα εξασφαλίζοντας ότι κάνατε την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Στα ιδιαίτερα μαθήματα η σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα σε εσάς και στον εκπαιδευτικό είναι υψίστης σημασίας διότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που έρχεται στον προσωπικό σας χώρο (ή ενδεχομένως πηγαίνετε εσείς στον δικό του) και μοιραία αναπτύσσεται μια πιο προσωπική σχέση η οποία κατ' επέκταση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματικότητα των μαθημάτων. Κάθε εκπαιδευτικός ανεξάρτητα από το επίπεδο των γνώσεων του, έχει διαφορετική διδακτική μέθοδο και προσωπικότητα που είναι σημαντικό να "ταιριάζει" με τη δική σας ή των παιδιών σας.

Για να επιλέξετε το σωστό εκπαιδευτικό όταν κάνετε την πρώτη επικοινωνία μαζί του -δωρεάν μέσω της πλατφόρμας του instateacher- είναι καλό να αναφέρετε τι ακριβώς χρειάζεστε καθώς και τις όποιες μαθησιακές δυσκολίες ή ιδιαιτερότητες του παιδιού σας. Από τις απαντήσεις του θα έχετε κάποιες πρώτες ενδείξεις. Εάν σας κάνει θετική εντύπωση καλό είναι να ζητήσετε ένα δωρεάν μάθημα ή μία πρώτη γνωριμία σε έναν ουδέτερο χώρο εκτός σπιτιού όπου όλοι θα αισθάνεστε άνετα.

Μην ξεχνάτε ότι στο instateacher.gr τα προφίλ έχουν δημιουργηθεί από τους ίδιους τους καθηγητές, επομένως δώστε σημασία στον τρόπο που παρουσιάζουν τον εαυτό τους. Βεβαιωθείτε ότι παρέχουν επαρκής πληροφορίες σχετικά με τα αντικείμενα που διδάσκουν.

Κάθε εκπαιδευτικός έχει διαφορετική διδακτική μέθοδο και προσωπικότητα που είναι σημαντικό να "ταιριάζει" με τη δική σας ή των παιδιών σας.

Στο instateacher μπορείτε να αναζητήσετε μόνο πιστοποιημένους εκπαιδευτικούς που έχουν ελεγχθεί από το ειδικό τμήμα του instateacher και φέρουν στο προφίλ τους την αντίστοιχη σήμανση.

Έρευνες έχουν δείξει ότι μετά την πρώτη γνωριμία ή το πρώτο μάθημα θα έχετε αποφασίσει αν θέλετε να συνεχίσετε τα μαθήματα μαζί τους μιας και η εμπιστοσύνη είναι συχνά κάτι που νιώθουμε ενστικτωδώς και ανεξάρτητα από την επαγγελματική συμπεριφορά του εκπαιδευτικού. Όσον αφορά τα μικρότερα παιδιά μην ξεχνάτε ότι συχνά έχουν καλύτερα αποτελέσματα στην πρόοδο τους με έναν δάσκαλο που σέβονται παρά με κάποιον που νιώθουν υπερβολική οικειότητα ή θεωρούν ότι μπορούν να του "πάρουν τον αέρα".