Ιδιαίτερα μαθήματα Ιδιαίτερα μαθήματα τιμές: Πώς καθορίζονται και τι πρέπει να λάβετε υπόψη

Ιδιαίτερα μαθήματα τιμές: Πώς καθορίζονται και τι πρέπει να λάβετε υπόψη

Οι τιμές στα ιδιαίτερα μαθήματα διαφέρουν από δάσκαλο σε δάσκαλο και από μάθημα σε μάθημα. Εάν αναρωτιέστε πόσο πρέπει να χρεώνεται η μία ώρα μαθήματος, είτε είστε δάσκαλος είτε μαθητής/γονιός, ο παρακάτω οδηγός αξιολόγησης θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε πώς προκύπτει η τιμολόγηση.

Ιδιαίτερα μαθήματα τιμές: Αυτές είναι οι μεταβλητές που θέτουν τη σωστή τιμή

1. Το μάθημα

Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά δεν το σκέφτονται όλοι με τον ίδιο τρόπο. Καλό είναι να επιλέξετε να παραδίδετε ιδιαίτερα στο μάθημα ή στα μαθήματα στα οποία είστε ειδικός.

Ας πούμε, για παράδειγμα, ότι σπουδάσατε μηχανική στο πανεπιστήμιο. Σε αυτήν την περίπτωση, το καλύτερο θα ήταν να διδάξετε μαθηματικά ή φυσική, επειδή είναι μαθήματα στα οποία είστε πραγματικά κορυφαίοι. Χάρη σε αυτήν τη γνώση που πιστοποιείται από πτυχίο, θα έχετε τη δυνατότητα να προσφέρετε τα μαθήματά σας σε υψηλότερη τιμή. Οι μαθητές τείνουν να πληρώνουν περισσότερα αν βλέπουν ότι είστε ειδικός και μπορείτε πραγματικά να τους βοηθήσετε να βελτιώσουν τους βαθμούς τους και να πετύχουν τους στόχους τους.

2. Η εμπειρία

Η δεύτερη μεταβλητή που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η εμπειρία σας με τη διδασκαλία. Αυτό το κριτήριο θα επηρεάσει σημαντικά τη χρέωση των μαθημάτων. Όπως και η εξειδίκευση, η εμπειρία καθησυχάζει γονείς και μαθητές που είναι έτοιμοι να επενδύσουν χρήματα στην εκπαίδευση. Εάν έχετε περισσότερη εμπειρία στη διδασκαλία, είστε πιο σίγουροι για το αποτέλεσμα που μπορείτε να πετύχετε και πιο αξιόπιστοι, και αυτό αμείβεται.

Εμπειρία δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να έχετε 5+ χρόνια εμπειρίας ως δάσκαλος/δασκάλα. Ακόμα και με λιγότερα χρόνια προϋπηρεσίας, εάν είστε παθιασμένοι με την εκπαίδευση και αναζητάτε διαρκώς νέους τρόπους διδασκαλίας για να βελτιώνετε την παράδοση των μαθημάτων σας, τότε είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν να σας επιλέγουν οι μαθητές. 

Παρόλο που η εμπειρία είναι ένα σημαντικό μέρος του προφίλ σας, μην ξεχνάτε ότι όλοι πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου. Εάν είναι η πρώτη σας φορά, ορίστε μια προσιτή τιμή και να είστε ειλικρινείς με τους μαθητές σας για το τι έχετε τη δυνατότητα να τους προσφέρετε.

3. Το επίπεδο

Υπάρχει διαφορά μεταξύ ενός καθηγητή πανεπιστημίου και ενός καθηγητή γυμνασίου. Είναι το ίδιο με τις γλώσσες. Ανάλογα με το επίπεδό σας, θα είστε σε θέση να διδάξετε μαθητές σε προχωρημένο επίπεδο ή αρχάριους. Προφανώς, όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο, τόσο δικαιολογημένα υψηλότερη είναι η τιμή που μπορείτε να χρεώσετε.

4. Ο χρόνος προετοιμασίας

Η τιμή μπορεί να αλλάξει ανάλογα με το χρόνο που αφιερώνετε στην προετοιμασία των μαθημάτων. Εάν κάποιος μαθητής απαιτεί από εσάς να δημιουργήσετε ασκήσεις ή να κάνετε έρευνα, τότε μπορείτε να χρεώσετε λίγο περισσότερο από ό, τι εάν παραδίδετε το μάθημα χωρίς καμία προετοιμασία. Επιπλέον, όσο πιο προετοιμασμένο είναι ένα μάθημα, τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα. Επομένως, είναι προφανές ότι η τιμή θα είναι διαφορετική. Ο χρόνος προετοιμασίας δεν εξαρτάται μόνο από τον δάσκαλο αλλά και από το μάθημα και το επίπεδο που διδάσκεται επίσης. Ορισμένα μαθήματα απαιτούν λιγότερη δουλειά από άλλα.

Πριν αποφασίσετε κάντε οπωσδήποτε μια έρευνα αγοράς. Ρίξτε μια ματιά στις τιμές που καθορίζουν άλλοι εκπαιδευτικοί για τα μαθήματά τους και αφού κάνετε τις απαραίτητες συγκρίσεις, καθορίστε την τιμή σας.