Ιδιαίτερα μαθήματα Πώς να κάνετε τα ιδιαίτερα μαθήματα πιο αποτελεσματικά

Πώς να κάνετε τα ιδιαίτερα μαθήματα πιο αποτελεσματικά

Τα ιδιαίτερα μαθήματα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσετε την απόδοση σας, να μάθετε κάτι καινούργιο και να επιτύχετε συγκεκριμένους στόχους. Όποιος κι αν είναι ο λόγος για τον οποίο αναζητάτε ατομική διδασκαλία, είναι σημαντικό να αξιοποιήσετε το χρόνο των μαθημάτων στο έπακρο.

Για να είναι πιο αποτελεσματικά τα ιδιαίτερα μαθήματα:

 1. Επιλέξτε το σωστό για εσάς δάσκαλο

Οι διαδικτυακές κριτικές είναι χρήσιμες, αλλά εσείς τελικά είστε αυτός που πρέπει να αισθάνεται άνεση και σιγουριά με τον καθηγητή του. Αφιερώστε χρόνο για να βρείτε τον δάσκαλο που θα σας εμπνεύσει και παρακινήσει να κάνετε το καλύτερο δυνατό για εσάς. Μετά από μία μίνι «συνέντευξη» τουλάχιστον τριών υποψηφίων, θα έχετε μία αίσθηση του ποιος πιστεύετε ότι είναι καλύτερος για την προσωπικότητά σας, το επίπεδο μάθησης και τους συνολικούς στόχους σας. Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από το δωρεάν πρώτο μάθημα στο χώρο σας ή online το οποίο προσφέρουν ορισμένοι δάσκαλοι.

 2. Διαμορφώστε ένα κατάλληλο περιβάλλον εκμάθησης

Εάν παρακολουθείτε ιδιαίτερα μαθήματα σε μια σχολή, σε μια αίθουσα μαθημάτων ή στο γραφείο του δασκάλου, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το χώρο. Εάν ο δάσκαλος έρχεται στο σπίτι σας, είναι ανάγκη να δημιουργήσετε έναν κατάλληλο χώρο διδασκαλίας που να μην σας αποσπά την προσοχή αλλά να κάνει και τις δύο πλευρές να αισθάνονται άνετα.

 3. Ορίστε τους στόχους σας σε βάθος χρόνου

Στην αρχή, μαθαίνετε τα βασικά. Μόλις μεταβείτε σε ένα πιο εντατικό πρόγραμμα εκμάθησης, προτείνετε στον καθηγητή σας τους στόχους που θα θέλατε να ορίσετε για τον εαυτό σας. Το να έχεις στόχους (όπως π.χ. στα ιδιαίτερα μαθήματα μουσικής, να παίζεις ένα συγκεκριμένο τέμπο πιο άνετα, να ξεκινάς ένα πιο δύσκολο κομμάτι, να βελτιώνεις τη στάση του σώματος σου ή να δουλεύεις πάνω σε αυτοσχεδιαστικές δεξιότητες κτλ.), θα κρατήσει τα μαθήματά σου δομημένα και αποτελεσματικά.

Με την αμέριστη προσοχή ενός εκπαιδευτικού σε εσάς, την άμεση επίλυση κάθε απορίας και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του χρόνου σας, δεν έχετε παρά να θέσετε τους στόχους σας και είναι δεδομένο ότι θα τους πετύχετε!