Μουσική Γιατί το να μάθετε κιθάρα θα αλλάξει τη ζωή σας!

Γιατί το να μάθετε κιθάρα θα αλλάξει τη ζωή σας!

Δείτε γιατί το να μάθετε να παίζετε κιθάρα θα αλλάξει τη ζωή σας προς το καλύτερο περισσότερο από όσο φανταζόσασταν. Η εκμάθησή της, δε, με τη βοήθεια της τεχνολογίας γίνεται ακόμη πιο εύκολη, καθώς μπορείτε να κάνετε ιδιαίτερα μαθήματα κιθάρας online στην πλατφόρμα του instateacher.

1. Κιθάρα και κοινωνικά οφέλη

Η κιθάρα έχει την τάση να ενώνει τους ανθρώπους και να μετατρέπει απλές συνηθισμένες στιγμές σε κάτι μαγικό! Θυμηθείτε τις φορές που βρεθήκατε σε ένα χώρο με κόσμο ή κάποιο πάρτυ και ξαφνικά με τον ήχο μιας κιθάρας όλοι αυτόματα συγκεντρώθηκαν στο σημείο που ακουγόταν η μελωδία και έγιναν μια παρέα. Σκεφτείτε να ήσασταν εσείς η αίτια της απρόσμενης συνάθροισης -με την προϋπόθεση βέβαια ότι γνωρίζετε ικανοποιητικά να παίζεται κιθάρα και όχι απλά να την γρατζουνάτε- και φυσικά το προφανές της αδιαμφισβήτητης έλξης που αυτό ασκεί στο αντίθετο φύλο! Γιατί νομίζετε ότι όλοι θέλουν να γίνουν rockstar?

2. Κιθάρα και προσωπικά οφέλη

Η εκμάθηση κιθάρας αποτελεί ένα στόχο και χρειάζεται δάσκαλο, μαθήματα, πάθος και αφοσίωση από μεριάς μας. Πέρα από την ικανοποίηση που μας πλημμυρίζει σταδιακά μαθαίνοντας τα πρώτα ακόρντα του αγαπημένου μας τραγουδιού έως την ολοκλήρωση του, υπάρχουν πολλά που δεν φανταζόμαστε! Μελέτη στο πανεπιστήμιο της Ζυρίχης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι περιοχές του εγκεφάλου μας που σχετίζονται με την μνήμη δραστηριοποιούνται στο έπακρο με το παίξιμο της κιθάρας και η συγκέντρωση που απαιτείται όπως και ο συγχρονισμός του σώματος μας είναι μια εξαιρετική άσκηση που σε βάθος χρόνου αυξάνει τη δυνατότητα να κάνουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα (multitasking).

3. Ψυχική υγειά και καταπολέμηση του άγχους

Το να παίζει κανείς κιθάρα είναι βαθιά θεραπευτικό. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η εκμάθηση μουσικών οργάνων έχει ευνοϊκή επίδραση στα επίπεδα του στρες. Η κιθάρα είναι ένα όργανο που απαιτεί πλήρη αφοσίωση, είτε είναι ένα 20λεπτο εξάσκησης είτε μια ολόκληρη ώρα παρέα με τους φίλους μας, το μυαλό και το σώμα μας είναι πλήρως παραδομένα στην εξάχορδη (και όχι μόνο) θεά. Δεν είναι τυχαίο που σε άτομα με κατάθλιψη, κοινωνικές διαταραχές και άγχος η ενασχόληση με ένα μουσικό όργανο αποτελεί διαδεδομένο τρόπο εναλλακτικής θεραπείας.

4. Δημιουργικότητα και ομαδικό πνεύμα

Πέρα από τη χαρά του να παίζεις τα αγαπημένα σου κομμάτια με μόνο ακροατή τον εαυτό σου, η κιθάρα θα σε φέρει σε επαφή με νέα άτομα με τα ίδια η διαφορετικά ακούσματα, την ίδια αγάπη και τρέλα για τη μουσική. Ασχέτως αν είσαι 13 η 53 χρονών η φυσική κατάληξη της ενασχόλησης με την κιθάρα είναι να παίζεις μαζί με άλλους. H όλη διαδικασία συνεργασίας και ολοκλήρωσης ενός κομματιού, είτε ως ατόφια αναπαραγωγή του είτε ως διασκευή με προσωπικές πινελιές, βασίζεται στην ανταλλαγή ιδεών, στην αίσθηση ομάδας και κοινού στόχου. Ακόμα και μέσω ασυμφωνίας, το ευεργετικό αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο.